Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.20) Κατασκευάζοντας μια Νέα Γη στον Άρη (Making a New Earth on Mars)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 20
Κατασκευάζοντας μια Νέα Γη στον Άρη
Making a New Earth on Mars

Η μετατροπή του Άρη σε κατοικήσιμο είναι μια διαδικασία κατά την οποία ο άνθρωπος θα μετατρέψει την άγονη γη του Άρη σε ένα νέο πλανήτη, με χαρακτηριστικά σαν αυτά της Γης και θα μπορεί να υποστηρίξει την ύπαρξη ζωής.

Σύμφωνα με τον δρ Μακ Κέι, του Ερευνητικού Κέντρου AMES της NASA, αυτό θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα το λιγότερο σε 100 χρόνια από τώρα.

Οι τεχνητοί μικροοργανισμοί που δημιουργήθηκαν με τις πιο σύγχρονες μεθόδους της συνθετικής βιολογίας θα χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή πόρων όπως ο σίδηρος, η ενέργεια και τα τρόφιμα, απευθείας στον ίδιο τον πλανήτη.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα δούμε τις λεπτομέρειες αυτού του τεράστιου εγχειρήματος μέσα από εικόνες που δημιουργήθηκαν με βάση τα πλέον πρόσφατα πιθανά σενάρια.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *