Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.21) Χίμικο και Όροτσι – Οι Γαλαξίες Τέρατα (Himiko and Orochi)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 21
Χίμικο και Όροτσι – Οι Γαλαξίες Τέρατα
Himiko and Orochi – Monster Galaxies Unveiled

Οι γιγάντιοι γαλαξίες Χίμικο και ο Ορότσι που ανακάλυψε για πρώτη φορά ένας Ιάπωνας αστρονόμος, τυγχάνουν μεγάλης διεθνούς προσοχής. Η απόσταση που χωρίζει τον γαλαξία Χίμικο από τη Γη είναι 13 δισεκατομμύρια έτη φωτός και είναι ο παλαιότερος γαλαξίας που ανακαλύφθηκε ποτέ. Ο Ορότσι είναι πενήντα φορές μεγαλύτερος από τον Γαλαξία μας.

Σε αυτό το επεισόδιο θα παρακολουθήσουμε ένα εντυπωσιακό κινούμενο σχέδιο σύγκρουσης γαλαξιών, όπως αυτό που οδήγησε στην γέννηση αυτών των δύο γιγάντων. Με την κάμερα της εκπομπής, θα αποκαλύψουμε αυτά τα δύο κοσμικά σώματα και τις δυνατότητες που διαθέτουν για να ξαναγράψουν τη γαλαξιακή μας εξελικτική ιστορία.

Ποια ήταν η μορφή που είχαν οι γιγάντιοι γαλαξίες στις απαρχές του σύμπαντος; Ποια θα είναι η μοίρα του Γαλαξία καθώς κινείται σιγά-σιγά σε μια πορεία σύγκρουσης 7 δισεκατομμυρίων ετών με τον Γαλαξία της Ανδρομέδας;

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *