Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.22) Το Μυστήριο της Σελήνης – Παράξενες Εκλάμψεις (Lunar Mystery)
Στον Κόσμο του Σύμπαντος – Cosmic Front

Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 22
Το Μυστήριο της Σελήνης – Παράξενες Εκλάμψεις
Lunar Mystery – Unveiling the Secret of Strange Lights

Πλήθος αναφορών για μυστήρια φώτα στη Σελήνη υπάρχουν καταγεγραμμένες από τον 18ο αιώνα, όταν κατά τη διάρκεια ολικών εκλείψεων της Σελήνης, παρατηρήθηκε ένα άγνωστο κόκκινο φως στο σκοτεινό φεγγάρι. Το παράξενο φως στην επιφάνεια της Σελήνης παρατηρήθηκε, επίσης, από τους αστροναύτες του διαστημοπλοίου Απόλλων 11, ο οποίος προσσεληνώθηκε για πρώτη φορά με ανθρώπινο πλήρωμα.

Τι είναι αυτά τα φώτα; Πλέον, οι επιστήμονες έχουν αποκαλύψει μια σειρά απροσδόκητων μυστικών της Σελήνης που σχετίζονται με αυτά τα φώτα. Πρόκειται για δεδομένα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα, τα οποία θα ανατρέψουν την προηγούμενη εικόνα που είχαμε για τη Σελήνη. Θα ανακαλύψουμε την «άλλη πλευρά του φεγγαριού» που ποτέ δεν είχαμε γνωρίσει.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *