Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.23) Ανακαλύπτοντας τον Πλούτωνα (Journey to Revealing Pluto)
Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 23
Ανακαλύπτοντας τον Πλούτωνα
Journey to Revealing Pluto

Τον Ιούλιο του 2015, έπειτα από ένα ταξίδι 10 χρόνων, το διαστημόπλοιο της NASA «Νέοι Ορίζοντες ήταν το πρώτο διαστημόπλοιο που έφτανε τον Πλούτωνα, στο απώτερο σημείο του ηλιακού συστήματος.

Μεγάλα παγωμένα βουνά, μυστηριώδης πάγος που διέσχιζε τον πλανήτη, ένα μεγάλο σχήμα καρδιάς στην επιφάνεια: Εικόνες του Πλούτωνα σε υψηλή ανάλυση, που δεν είχαν δει ποτέ πριν, είχαν στείλει πίσω στη Γη από το διαστημόπλοιο Νέοι Ορίζοντες.

Σε αυτή την εκπομπή θα δούμε να υπογραμμίζεται το πάθος των επιστημόνων και της «μυστικής κοινωνίας» πίσω από την επιτυχία αυτής της αποστολής, θα ερευνήσουμε το μυστήριο της ατμόσφαιρας αζώτου του Πλούτωνα και θα πλησιάσουμε τον Χάροντα, τον μεγαλύτερο φυσικό δορυφόρο αυτού του μακρινού πλανήτη.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *