Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.26) Αποκαλύπτοντας την Πέρμια Περίοδο (Unraveling Permian Extinction)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 26
Αποκαλύπτοντας την Πέρμια Περίοδο
Unraveling the Permian Extinction

Πριν από 250 εκατομμύρια χρόνια, συνέβη κάτι που εξάλειψε το 90% των ειδών της Γης. Ήταν η μεγαλύτερη μαζική εξαφάνιση που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, που αναφέρεται ως Πέρμια-Τριασική εξαφάνιση. Νέα δεδομένα σχετικά με αυτό το φαινόμενο, στρέφουν την έρευνα σε μια απροσδόκητη κατεύθυνση, αυτήν της «υπερ-ηπείρου».

Πριν από τη Μεγάλη Εξαφάνιση, οι ήπειροι ήταν ενωμένες και σχημάτιζαν μια γιγαντιαία έκταση, μεταβάλλοντας δραστικά το μαγνητικό πεδίο της γης. Η κοσμική ακτινοβολία ήταν πολύ πιο έντονη, προκαλώντας παγκόσμια ψύξη.

Με την κάμερα της εκπομπής, παρακολουθούμε την έρευνα σε ένα ηφαίστειο στην Κοιλάδα του Μεγάλου Ρήγματος της Αιθιοπίας και μια έρευνα στο Ομάν. Η έρευνα ξεκινάει από τα έγκατα της γης και μας οδηγεί προς τα μακρινά σημεία του διαστήματος.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *