Άτομο: Σήμερα είμαι ο Θάνατος. Ο Καταστροφέας των Κόσμων – What the Fact?! #59




TO BE CONTINUED ! ! !
Η ατομική θεωρία περνάει την εφηβεία της. Πώς η ανακάλυψη του πρωτονίου και του νετρονίου οδήγησε στο πιο καταστροφικό υπερόπλο στην ιστορία.

Το What the Fact?! τώρα και σε βιβλίο! Τα 40 αγαπημένα μου επεισόδια κυκλοφορούν σε γραπτή μορφή από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Θα το βρείτε σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία. Online παραγγελίες:

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Pedram Voss
Παρουσίαση/Σενάριο: Mikeius
Εικόνες/Assistant: Artemis
Επεξεργασία ήχου: Miltos
Μουσική: Thanasimos

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

44 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ρε π##στη Mikeius, δεν ξέρω αν και από πού αντεγραψες το παράδειγμα, αλλά η αναλογία με το βέλκρο για την ισχυρή αλληλεπίδραση δεν ακούστηκε ποτέ στο Πανεπιστήμιο όπου σπούδασα Φυσική και είναι γαμάτη!!!

  2. Σε ποιο επεισόδιο έλεγε για ένα παιδί το οποίο το έδιωξαν από το σχολείο του και η μάνα του, είπε στο παιδί ότι είναι πολύ έξυπνος για το σχολείο;

  3. εμ βασικά τα χημικά στοιχεία στη φύση είναι 94 και συνολικά (μαζί με αυτά που έχουν φτιαχτεί σε εργαστήρια) 118.

  4. Το οτι η ριψη της ατομικης βομβας στη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι αποτελει έγκλημα πολέμου θα ασχοληθεί κανείς?

  5. Αν ήταν όλοι οι καθηγητές σαν τον μάικιους θα είχαμε βγαλει το σχολείο και σχολή με άριστα!

  6. Λοιπόν… είμαι πολύ μεγάλος θαυμαστής του καναλιού αλλά ήθελα να σου πω ότι όλα αυτά διδάσκονται στην 5η και 6 δημοτικου😁

  7. Εχω μια απορια Μιχαλη…Για να λειτουργησει η πυρηνικη δυμανη και να κρατησει τα πρωτονια ενωμενα, πρεπει να εχει τρισεκατομμυριοστα κοντινη αποσταση απο αυτα…Αφου τα πρωτονια απωθουνται μεταξυ τους λογω ιδιου ηλεκτρικου φορτιου, πως εγινε και ειναι τοσο κοντα μεταξυ τους για να ενεργοποιηθει η πυρηνικη δυναμη και να τα κραταει ενωμενα;;; Δεν αμφιβαλλω για την επιστημη, αλλα να καταλαβω θελω.

  8. Ωραιο το επεισοδιο, αλλα ως εν δυναμει ιστορικος μπορω να πω οτι οι Ναζι και η Ιαπωνια θα εχανε ουτως η αλλως τον πολεμο απο την τροπη που ειχαν παρει τα πραγματα, η χρηση ατομικης βομβας ηταν ενδειξη δυναμης απο τις ΗΠΑ κατα των υπολοιπων χωρων και κυριως της ΕΣΣΔ.

  9. kai eksetias tou albert ainstain iparxi simera h voria korea
    epidi h voria korea anike sto vasilio tis GIAPONIAS !!
    opote albert
    ta ekanes ligo skata
    eksetias sou ipoferoune anthropi
    an h amerikanoi den petagane tin atomiki
    h voria korea tha itane sta xeria tis giaponias !!!

  10. Κάτι που λίγοι αναφέρουν είναι ότι υπήρχε επιστημονική κοινότητα γύρω από την πυρηνική ενέργεια. Δεν υπήρξε " ο εφευρέτης", αλλά ο chief engineer. Όπως ο Steve Jobs, Gets, Musk δεν εφηύραν κάτι στο υπόγειό τους. Σύνθεσαν την ήδη υπάρχουσα γνώση. Αν δεν το κάναν αυτοί, υπήρχαν και ανταγωνιστές.

  11. Για καλό όλων μας του βρήκαν πρώτοι οι Αμερικάνοι την πυρηνική βόμβα; Οι Ιάπωνες τι πιστεύουν για αυτό;

  12. Δηλαδή ένα άτομο με ατομικό αριθμό ας πούμε 56 έχει 56 πρωτόνια και 56 νετρόνια ;
    Easy παιδιά δεν είμαι φυσικός μια ερώτηση κάνω

  13. Οποτε με την δυναμη της αληλλεπιδρασης , ουσιαστικα δεν ακουμπαμε οτι πιανουμε , και γενικα σε ολης μας την ζωη , δεν ακουμπαμε τιποτα ..

  14. Μια ερώτηση @Mikeius Official . Από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι Aμε ρΙκανoι ήταν "απελπισμένοι από την αμετακίνητοι στάση των Iαπώνων ";;;

  15. Mikeius όμως τα πρωτόνια και τα νετρόνια αποτελούνται από τα νουκλεόνια που έθεσε ο Έρνεστ Ράδερφορντ την ύπαρξη τους το 1917 έως το 1919

  16. Ποσο λίγος μπορεί να αισθάνεσαι όταν έρχεσαι εδώ μέσα για να γράψεις ότι το βίντεο έχει ανακρίβειες η υπάρχει λογοκλοπή σε κάποια σημεία από ένα άλλο βίντεο 🤔🤔🤔
    Όχι το συγκεκριμένο, αλλά πιθανώς σε όλα τα βίντεο του Μιχάλη. Ας είναι.
    Εξάλλου για να υπάρχει η ισορροπία του σύμπαντος, χρειαζονται εκτός από αυτούς που εκτιμούν κ θαυμάζουν μια δουλειά και οι κομπλεξικοί.

  17. "ΓιΑ κΑλΗ τΥχΗ οΛωΝ μΑς"… sad japan noises οτι επρεπε ντε και καλα να γινει οπλο. λες και δεν ειχε σχεδον νικηθει ηδη ο πολεμος.
    ΑπΕλΠιΣμΕνΟι Οι ΑμΕρΙκΑνΟι … σε κερδισμενο πολεμο πηγαν και κανανε πειραμα την ατομικη. μη τους δικαιολογεις
    κατα ταλα πολυ ωραιο βιντεο οπως παντα! ευχαριστουμε