ΑΟΥΤΣ ! – 25 – Λάθος μηνύματα στα κινούμενα σχέδια (1ο)




Η Χρύσα Κατσαρίνη σχολιάζει την καθημερινότητά της
με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Μουσική – “Slow Burn” Kevin MacLeod (incompetech.com)
Licensed under Creative Commons: By Attribution 3.0

Βίντεο από το κανάλι ComedyLab GR


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

39 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Επικίνδυνα υποσυνείδητα μηνύματα τοποθετούνται έντεχνα, με χρήση πολλαπλών περίπλοκων ψυχολογικών τεχνικών, σε κινούμενα σχέδια για παιδιά, μαζικής προβολής και διάθεσης από γνωστές πολυεθνικές εταιρίες-όπως η Disney.
    Η ταυτόχρονη χρήση μελωδικής μουσικής και ποίησης με ομοιοκαταληξία, αφομοιώνει ταχύτατα τα επιθυμητά slogan των cartoon στο μυαλό των μικρών παιδιών.
    Δημιουργείται έτσι μόνιμο imprinting σε τρυφερή ηλικία, που διατηρείται μέχρι την μετέπειτα ενήλικη ζωή.

    Δείτε, για παράδειγμα, το τραγούδι-σύμβολο της επιτυχημένης και προβεβλημένης κινηματογραφικής ταινίας Frozen.
    Η μικρή πρωταγωνίστρια, ευαίσθητη παραμελημένη κοπελίτσα που είχε υποστεί bullying, τραγουδάει το άσμα απελευθέρωσης κι επαναπροσδιορισμού της, μέσα στα χιόνια.
    Προσέξτε τα λόγια της, από το 1:572:05
    Λέει συγκεκριμένα:" Ούτε σωστό, ούτε λάθος, ούτε κανόνες πια για μένα, είμαι ελεύθερη."
    Το να μην υπάρχουν πια όρια, κανόνες, κοινωνικοί περιορισμοί στη ζωή των εφήβων, οδηγεί μαθηματικά στην αναρχία, στη βία, στην αντικοινωνική συμπεριφορά, στις διαταραχές προσωπικότητας, στην απώλεια φίλων, κτλ, όπως θα σας πει κάθε γονέας.
    Σπέρνοντας τέτοια μηνύματα στο υποσυνείδητο των παιδιών καταστρέφει τη μετέπειτα ευχερή ένταξη τους στην Κοινωνία, όπου υπάρχουν Νόμοι, Κανόνες, κτλ.
    Επιπλέον, ταυτίζεται η έννοια της Ελευθερίας με αυτή της ασυδοσίας-αναρχίας, της αποτίναξης δηλαδή κάθε σωστού/λάθους/κανόνα/νόμου/ορίου.

    https://www.youtube.com/watch?v=L0MK7qz13bU

  2. Στο μονο που εχεις λαθος χρυσα μου ειναι για το The lion king πιστευω ειναι απο τα καλυτερα κινουμενα σχεδια του walt disney και εχει πολλα διδαγματα για την ζωη!!

  3. Γιατί τόσο μίσος ρε παιδιά για τη Χρύσα;; Δηλαδή ο καλός κωμικός για εσάς είναι απαραίτητα άντρας;; Έλεος…… Χρύσα κοπέλα μου ΣΚΙΖΕΙΣ!!

  4. Εσυ κοπελα μου εισαι η απολυτη ενοια του Black Humor… ευχομαι να φτασεις στο σημειο απ οπου περνας να τρως καχλες μπας και νιωσεις λιγο ηλιθια και σταματησεις ολη αυτη την αηδια… Τραγικια…

  5. Για πεντάμορφη και το Τέρας Εντάξει, και ο Christian Grey (Από τις Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι) έκανε ολόκληρο χαμό όταν η Anastasia δεν ήθελε να φάει αλλά δεν το κάνουμε θέμα… μάλλον γτ βασικά θα θέλαμε όλες να ήμασταν στην θέση της:3 χαχαχα χδδ 

  6. για τα στρουμφακια που ειναι ενα θυληκο αναμεσα σε 99 αρσενικα και υπαρχει ενα μπασταρδο(θυληκου γενους κι αυτο απλα ειν μικρο ακομα)αυτου του δρακουμελ δεν εχεις τπτ απολυτως να πεις?

  7. Εγώ πάντως πάντοτε ΜΑ ΠΑΝΤΟΤΕ θεωρούσα ιδανικό τον Ηρακλή απ την ομόνυμη ταινία!!! Δεν νομίζω ότι έχει κάποιο υπονοούμενο….πάντως βρε Χρύσα αν βρεις θα ήθελα να μου το πεις! ευχαριστώ! 🙂

  8. Προφανως στο πουτσο μας αλλα το ξερεις απ οτι φαινεται αφου αυτος ειναι ο λογος που εκανες αυτο το video. Καλυτερα να μασας καποιες φορες παρα να μιλας αλλα στην δκια σου περιπτωση καλυτερα να ρουφας

  9. βλεποντας αυτο το βιντεο ηθελα να βγαλω τα ματια μου με γκαζοταναλια και μετα να λουστω με κηροζινη και να παιξω με σπιρτα διπλα σε βενζιναδικο

  10. afto pou lei gia thn fwnh malakes ine alhtheia. oi gomenes otan akoune basa fwnh ke vareia kavlwnoune. aftos pou kanei th fwnh tou teratos sta ellhnika exei tetoia fwnh alla exei kanei mathimata orthwfwneias. ine diegirtiko re.