Γιατί όλοι μισούν τους Εβραίους – What the Fact?! #66


1
1 point



Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Thomas Sowell – Black Rednecks and White Liberals
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Πίσω από πάρα πολλά ρατσιστικά φαινόμενα, κρύβεται μια απλή οικονομική αρχή. Σήμερα θα μάθουμε για την ιστορική “κατάρα του μεσάζοντα”.

Ευχαριστούμε την TwelveSec που στηρίζει το What the Fact και μας βοηθάει να φέρουμε την επιστήμη κοντά σας. Γιατί στην TwelveSec αναγνωρίζουν ότι χωρίς την επιστημονική πρόοδο, θα στέλναμε ακόμα γράμματα σφραγισμένα με βουλοκέρι και πολύ απλά, σήμερα, δεν θα είχαν δουλειά τα παιδιά.

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Pedram Voss
Παρουσίαση/Σενάριο: Mikeius
Εικόνες/Assistant: Artemis
Επεξεργασία ήχου: Miltos
Μουσική: Thanasimos

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

1
1 point

24 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. το διδαγμα ειναι για μενα οτι πρεπει να εισαι ο εμπορος του εαυτου σου και να εισαι ενεργος. fucc the middleman, or pay for him

  2. Πολύ ωραίο βίντεο, ελπίζω στο μέλλον να κάνετε και ένα με περιεχόμενο τον τίτλο ακριβώς που βάλατε.

  3. Ενδιαφέρον μεγάλο θα έχει, ένα αντίστοιχο βίντεο με το ερώτημα : ‘‘‘Γιατί όλοι μισούν τους Έλληνες‘‘ !

  4. Να χαρώ εγώ. Αλλά ξεχνάς πως στα πογκρόμ της εκάστοτε κοινωνίας στην εκάστοτε ομάδα "Εβραίων" της, είχε καθαρά στόχο την παύση της εμπορικής τους δραστηριότητας. Σπασίματα μαγαζιών, παύση των συναλλαγών τους κλπ. Στη Γερμανία του 30 είχαμε κάτι άλλο. Μιλάμε για γενεαλογικά δέντρα, για κυνήγι και των Εβραίων εκτός Γερμανίας και άλλα πολλά. Τουλάχιστον στο λέω για να διαχωρίσεις το πογκρόμ εναντίων ενός εύκολου – εξιλαστήριου θύματος και τον στυγνό αντισημιτισμό.

  5. Οδηγας αμαξι αν οταν ειδες την τιμη της βενζινης στο βιντεο 1.19 και εκλαψες λιγακι

  6. Είναι τρελό το γεγονός πως μόλις τελείωσε το βίντεο άκουσα τη μητέρα μου να βρίζει τον μανάβη για την ανεβασμένη τιμή του σκόρδου😂😂😂

  7. Πολύ καλό και καλά δοσμένο βίντεο χωρίς απολογητικό ή κατηγορητήριο πνεύμα. Διαφωνώ λίγο με τη χρήση της ορολογίας, πχ οι μεσάζοντες δεν συνιστούν κάστα αλλά τάξη. Αλλά μικρή λεπτομέρεια! Θα ψάξω να βρω τη μελέτη που αναφέρεις και άλλες πιο σύγχρονες θεωρίες. Τροφή για σκέψη!