Ζαν-Μισέλ Κουστώ – Ιστορίες της Θάλασσας (Επ.12) Οι Κυνηγοί των Θαλασσών (Treasure Divers)




Σειρά 13 επεισοδίων με οικοδεσπότη τον Ζαν-Μισέλ Κουστώ, που καταγράφει την ανθρώπινη σχέση με τον ωκεανό. Ο Ζαν-Μισέλ Κουστώ κάνει μια επισκόπηση του παρελθόντος και του παρόντος της ενασχόλησης του ανθρώπου με τη θάλασσα και τα πλάσματα της.

Επεισόδιο 12: Οι Κυνηγοί των Θαλασσών (Treasure Divers)

Εδώ και εκατοντάδες αιώνες ο άνθρωπος ταξίδεψε στους ωκεανούς. Από τα ισπανικά γαλιόνια γεμάτα θησαυρούς που χάθηκαν την εποχή της ανακάλυψης, μέχρι τα διάσημα πολεμικά πλοία που βυθίστηκαν στο Β’ Π.Π. η θάλασσα έχει καταπιεί πολλά απ’ αυτά χωρίς κανένα ίχνος.

Από το τέλος του Β’ Π.Π. έχουν αναπτυχθεί πολλές καινούριες μέθοδοι και συσκευές για τον εντοπισμό υποβρύχιων ναυαγίων. Ο εντοπισμός αρχαίων πλοίων είναι μόνο η αρχή. Οι ειδικοί πρέπει να αποκαταστήσουν αυτά τα τεχνουργήματα απομακρύνοντας αλάτι και σκουριά αιώνων με συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ακολουθήστε μας σε μια αποστολή των κυνηγών θησαυρών, για τον εντοπισμό μιας ισπανικής γαλεόνας με φορτίο αξίας $1 δισ. και δείτε πώς με την εξελιγμένη τεχνολογία μπορούμε να βρούμε παλιά πλοία και αμύθητα πλούτη κάτω απ’ τη θάλασσα.

Jean-Michel Cousteau – Stories Of The Sea (1996)
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #cousteau #sea

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Ζαν-Μισέλ Κουστώ – Ιστορίες της Θάλασσας


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *