Η επιβίωση του ισχυρότερου – What the Fact?! #35




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Daniel C. Dennett – Darwin’s Dangerous Idea
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Από τον Δαρβίνο στον Χίτλερ. Πώς η θεωρία της εξέλιξης διαστρευλωθηκε για πολιτικούς σκοπούς.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

29 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Daniel C. Dennett – Darwin's Dangerous Idea
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. πο πο, τι ωραιο δικαιομα εχεισ πλεον σημερα ε, αμα το αγεννητο παιδι σου εχει καποια σοβαρη ασθενεια το σκοτωνεις….

  3. Δεν μας εξήγησες όμως τον λόγο που θα πρέπει να μας αποτρέπει απο το να είναι έτσι τα πράγματα. Δηλαδή αν δεν υπάρχει κάποιος εξωτερικός παράγοντας και έχουμε το περιθώριο να κάνουμε κάτι παράνομο για το οποίο δεν θα τιμωρηθουμε τότε γιατί να μην λειτουργούμε σαν τα ζωα ?

  4. ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΤΑΛΕΝΤΟ. ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟΙ ΟΙ 350Κ.

  5. Αυτό το βίντεο χτυπάει τον εθνοφυλετισμό περισσότερο από όλα τα αριστερά-αντίφα βίντεο μαζί. Και μετά οι ανόητοι λένε τον Mikeus ακροδεξιό.

  6. Επισης και ο Herbert spencer μιλησε για επιβιωση του ισχυροτερου που το ονομασε Κοινωνικο Δαρβινισμο.

  7. Ναι, μόνο που η ουσία την οποία διατείνεται το βίντεο (συνεπώς κι ο τίτλος του) είναι λάθος. Εξέλιξη μέσω της φυσικής επιλογής ΔΕΝ σημαίνει επιβίωση του πιο ισχυρού αλλά του πιο ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΙΚΟΥ.

  8. Καλά θα κάνει ο Μακιους να μείνει στα unboxing videos, γιατί αυτά δεν θέλουν ούτε μυαλό, ούτε γνώσεις, ούτε δεξιότητες. Να αφήσει τις απόψεις του για επιστημονικά θέματα για τον εαυτό του. Ο καθενας που έχει προβολή , αυτόματα νομίζει ότι κατέχει γνώση και η άποψη του έχει σημασία. Έλεος πια

  9. Δεν διαστρέβλωσαν την θεωρία του Δαρβίνου αλλά τολμώ να πω οτι απλά την εφάρμοσαν απάνθρωπα. Όπως είπε ο Richard Dawkins "μπορεί να είναι γεγονός η εξέλιξη και ο Δαρβίνος αλλά κοινωνικά είμαι μέγας Αντιδαρβινιστής". Πρέπει να λειτουργούμε πέρα απο την σκληρότητα της εξελικτικής μας φύσης και εκεί ειναι που αναδύεται η σημασία της φιλοσοφίας και ισως και της Θρησκείας που κάποιοι έχουν υποτιμήσει.

  10. Η μετάφραση του "Survival of the fittest" είναι " Η επιβίωση του καλύτερα προσαρμοσμένου", αν έχεις καμουφλάζ δεν είσαι ισχυρότερος, απλά είσαι πιο καλά προσαρμοσμένος. Το Fit δεν είναι με την έννοια γυμνασμένος. Ωραίο βίντεο πάντως!

  11. Ημιμαθεια,σκονακι,τα σος από ιστορία Δαρβινισμού…ή ευγονική παίζει το ρόλο της κακής θεωρίας, ναζί δολοφονοι,ο χιτλερ ήταν ένας βλαξ κ κακός…Αμερικη κ Ευρωπη=καλοί,αγιοι με ορθές αντιλήψεις, πολιτισμό,που αγαπάνε τη διαφορετικότητα,δε διαστεβλωνουν επιστήμες,ηθη,εθιμα…ολυμπιακούς αγωνες…-γενικα ο κόσμος έχει την εξυπνάδα κ ωριμότητα στο τσεπακι…καθώς πηγαίνει δημόσιο σχολείο,διαβαζει συμβατικά βιβλία…,αν διαβάσει…Κ όλα αυτά τα έξυπνα,χωρις ευγονική,γιατι ο κόσμος ξέρει,πρεπει να κάνει,να λέει,πολλαπλασιαζεται,οπως κάνει ή ευρύτερη μάζα,αλλα δεν είναι μάζα,ειναι σκεπτόμενοι πολίτες.Εδικά τη πραγματική ιστορία,γεννετικη,απογονος της Δαρβινικης-ευγονικης,τ ή διδασκομαστε κ την παίζουμε στα δάχτυλα από παιδιά….-κ οΧΙΤΛΕΡ,ναζι,δεν ήτο αριστερό κόμμα που ταπαιρνε χοντρα…ή Γερμανια, ή σημερινη, δεν είναι ένα κράτος χειρότερο κ από το ναζιστικό καθεστώς…που τη μιμούνται άλλες υπερδυνάμεις,αναδυομενες οπως Ινδια,Ιραν,Κινα….τα ακριβά κοστούμια,κρύβουν τη σαπιλα του ανθρωπου…???? Δεν υπάρχει κοινωνικη,ανισοτης,γενικα… ή ευγονική έφταιγε…δεν υπάρχουν μυστικά εργαστήρια που παίζουν με βακιλους,ιους,μικροβια…γενικά με d.n.a /r.n.a….ούτε κατασκευάζουν κάθε λογής πλάσματα….για να μη πω το πρωταρχικό συμπέρασμα,οτι ολοι προερχομαστε από μαύρους…για να το λέει το γιου τιουμπ το ντετερνετ κ τα κοινόχρηστα,μαζικης συμμόρφωσης κ αναμόρφωσης βιβλία κάτι ξέρουν…. βρήκαν σκελετούς στον Ελλαδικό χώρο με μοναδικό dna….???αν βρήκαν,ποιες κ πόσες οι διαφορές με συμβατικό ντι εν ει???????? Μήπως πήγαν για καταστροφή???? Από εντολές ανωθεν…μήπως ανακατεύονται κ οι Αμερικάνοι….πολύ όμως???Μήπως προλαβαμε κ πήραμε δείγμα από σπηλιές κ κόκκαλα αυτών των μοναδικών σκελετών που δεν υπάρχουν????Μήπως επιστήμονες,αρχαιολογοι,γεννετιστες,ερευνητες,αυτοπτεις μαρτυρες ξερουν,αλλα φοβουνται να μιλήσουν σε ευρύ κοινό γιατί χλευαζονται/απειλουνται/φημονωνται…?????Μηπως βρέθηκαν κ στις εξκαφες του μετροποντικα,παρομοιοι σκελετοί κ σε 10-15 ώρες ήρθαν αλλοδαποι κοστουματοι με μαύρα γυαλια,κ τα
    κατέσχεσαν,με συνοπτικές διαδικασιες,με δικό τους οχημα….???? Όμως ο μακιους κ οι Ελληναραδες όλα τα ξέρουν,με αναψυκτικό,ελληνικο καφέ,φραπε στο χερι…στη μαγική χώρα που ο τουρκικός καφες,ονομαστηκε Ελληνικος…. κ ο μοναδικός Ελληνικός καφές=φραπες,νες,τον χλευαζουμε,δε ξέρουμε ότι είν ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΕΝΤΑ…..ΑΑΑ' κεγώ λέω τόση ώρα, αποκυήματα φαντασιας…φεικ νιουζ…..

  12. Κανεις πολυ ενδιαφερον βιντεο και σε ευχαριστουμε.Αν και μου αρεσει πιο πολυ το θεωριτικο κομματι οπως η ιστορια κτλ μου αρεσουν πολυ τα βιντεο σου ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΒΙΝΤΕΟ!!!