Η τροφή των θεών – What the Fact?! #37




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Mark Miodownik – Stuff Matters
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Η τεχνολογική πρόοδος δεν εφαρμόζεται μόνο σε αυτοκίνητα και smartphones. Σήμερα θα δούμε την επιστήμη που κρύβεται πίσω από το πιο δημοφιλές γλυκό στον πλανήτη.

Ευχαριστούμε την KitKat που στηρίζει το What the Fact και μας βοηθάει να φέρνουμε την επιστήμη κοντά σας. Αναζητήστε την καινοτομία της KitKat Ruby σε καταστήματα και περίπτερα!
Like:
Follow:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

22 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Mark Miodownik – Stuff Matters
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Ναι αλλά τι είναι αυτό που μας έκανε να ασχοληθούμε τόσο πολύ με αυτόν τον θεοπικρο σπόρο ώστε να τον μετατρέψουμε στη σημερινή σοκολάτα?

  3. Ειλικρινα mikeius καποιοι που ειμασταν απο τους πρωτους στο μπραφ η στην εποχη αν θες ,πιστευω κανεις δεν θα πιστευε οτι σημερα ο ιδιος ανθρωπος θα εκανε μια τοσο ηρεμη εκπαιδευτικη επιστημονικη εκπομπη για ολους , οχι οτι τοτεε δεν εκπαιδευσες κοσμο (ακομα μου λειπει εκεινο το ΘΑΑΝΑΤΟΣΣΣΣ)παντα ξεραμε οτι ειχες γνωσεις και μια ιδιαιτερη ευφυία αλλα τωρα πλεον εισαι αλλο lvl ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΟΣ ΡΕΕΕ

  4. Μιχάλη, είσαι υπέροχος τα βιντεο σου, έργα τέχνης με μεράκι και μεγάλη διεισδυτικότητα στο μυαλό του καθενός ,δεν βαριέμαι να σε συγχαίρω , αν ποτέ διαβάσεις το μήνυμα μου (υπέργηρος θαυμαστής σου, παραμονές στο να γίνει αστερόσκονη) λύσε μου την απορία .γιατί νοιώθεις την ανάγκη στα βίντεο του Μπραφ να γίνεσαι τόσο χυδαίος , πιστεύεις ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχεις ακροαματικότητα , έχεις πλήθος χαρισμάτων που σε κάνουν αστέρι ,γίνε παράδειγμα και κράτα επίπεδο είσαι αστέρας μην γίνεσαι μαύρη τρύπα.

  5. Οκ χωρίς πλάκα η ruby σοκολάτα γαμαει και δεν το περίμενα να είναι ΤΟΣΟ διαφορετικια από τις άλλες.

  6. Ευτυχώς που η σοκολάτα έχει εμάς τους χασικλιδες ν την τιμαμε σε κάθε μας μαστουρα βλέποντας αυτό το video

  7. @Μικεκάκιους. Αγόρι οι πληροφορίες που παραθέτεις είναι κατά 99% ακριβείς, με μία μόνο μικρή ανακρίβεια. Πλέον έχει καταρριφθεί το μοντέλο με τους διαφορετικούς υποδοχείς της γλώσσας, που λαμβάνουν διαφορετικά κύματα γεύσης. Όλοι οι υποδοχείς της γλώσσας είναι ικανοί, να αντιληφθούν διαφορετικές γεύσεις. Το ότι μόνο κάποια σημεία αντιλαμβάνονται το πικρό ή το ξινό ή το γλυκό ή το μαγειρεμένο, είναι απλά ένας ξεπερασμένος μύθος. Φιλικά Εωσφόρος!

  8. Οι σοκολάτες που πουλανε στην Ελλάδα δεν ειναι απο πραγματικο κακαο. Ειναι επεξεργασμενες με χημικα και νομίζεις οτι τρως σοκολάτα αλλα δεν εχει καμία σχεση με σοκολάτα. Τις κανονικες σοκολάτες μπορεις να τις φας απο χωρες όπως ολλανδια, τσεχια Ηνωμένο βασίλειο που φτιαχνουν τις κανονικές σοκολάτες. Αν δοκιμασεις θα πεις τοσο καιρο τι ετρωγα εδω στο ελλαντα

  9. 7:15 κλειστο σακουλακι κιτκατ…. 7:25 10 δευτερα μετα ,ανοικτο σακουλακι κιτ κατ, μαλλον ο Μιχαλης εκανε ενα break με kitkat (οπως λεει η διαφημηση)