Μια βουτιά στην Εκπαιδευτική Ρομποτική




Η εκπαιδευτική ρομποτική είναι εδώ και ταιριάζει σε κάθε παιδί κάθε ηλικίας. Σήμερα, είμαστε στο εργαστήριο καινοτομίας της Cosmote (thank you guys για τη φιλοξενία!) για να γνωρίσουμε από κοντά μερικούς πρωταγωνιστές που έχουν συμμετάσχει σε πανελλήνιους διαγωνισμούς.

Τσέκαρε την ταινία Robogirl, 18 Δεκεμβρίου:

Βρες περισσότερες πληροφορίες: www.robogirl.gr

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Και μετά βλέπεις video Vibretora αν είσαι πιο έξυπνος από 10χρονο και παθαίνεις αιμοραγία στον εγκέφαλο

  2. Το βλέμμα του ρομπότ διαπερνα τι ανθροπια μου και αφινει μόνο πόνο και φόβο

  3. Αυτα κανετε και το skynet θα μας καταστρεψει! Η Παναγία σωζει τα εμβολια προκαλουν αυτισμό!

  4. Θεωρεί κάνης άλλος ότι η cosmote εκμεταλλεύεται την παιδική εφευρετικότητα ως διαφήμιση και την καμουφλάρει τάχα ότι προάγει την εκπαίδευση περί καινοτομιών σάν την ρομποτική στους νέους? ή όντος θέλει να τους βοηθήσει?

  5. εγω δεν καταλαβαινω ενα πραμα.
    ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΑΤΙΣΜΟ????
    το hardware ειναι σχετικα απλο, το ΠΡΟΓΡΑΜΑ γενικα ειναι το δυσκολο. εδω στο arduino και δεν μπορουν να φτοιαξουν εναν οδηγο για μια οθονη, και μου λετε οτι 15χρονα εφτοιαξαν προγραμα>?
    Κατι που δεν διευκρινιστηκε στο βιντεο…
    Κατι μου λεει οτι το ολο πραμα ειναι μουφα…

  6. Φτάνει πια με τα Lego. Σχεδόν όλοι οι μαθητικοί διαγωνισμοί είναι προωθητικές ενέργειες ώστε να αναγκάσουν σχολεία και γονείς να αγοράσουν τα πακέτα. Για να πάρεις μέρος, ουσιαστικά πρέπει να αγοράσεις το βασικό πακέτο (400€) + τουλάχιστον 1 extra κουτί με εξαρτήματα (200€) ~= 600€… και αυτό για 4-5 μαθητές. Για μια σχολική τάξη θα χρειαστείς 2500€. Έλεος. Υπάρχουν τα open source kit όπως Arduino, raspberry pi κλπ όπου με ελάχιστο κόστος μπορείς να κάνεις τις ίδιες και καλύτερες κατασκευές. Ξεκινήστε να προωθείτε τις ελεύθερες πλατφόρμες και μην πέφτετε στην παγίδα της Lego και των διαγωνισμών της, όπου ο βασικός στόχος τους είναι αγοράσετε τα προϊόντα τους. Δεν νοείται διαγωνισμός ρομποτικής όπου δεν μπορείς να κατέβεις με ότι μικροελεγκτή επιλέξεις εσύ.

  7. πως γινεται να μπεις σε μια τετοια ομαδα, και να ξεκινησεις κατι τετοιο απο το μηδεν? οποια ηλικια και να εχεις, γιατι θα με ενδιαφερε κατι τετοιο

  8. τωρα που ειδατε τι ειναι ρομποτ , κοιταχτε και εκεινο το βλαμενο το κουτι που του βαζεις χαρτια και εκτυπωνει πανω τους .
    εκεινο που προσπαθειτε να το διορθωσετε με σφαλιαρες οταν κανει κατι λαθος ή δεν το κανει καθολου.
    ειναι ενα δειγμα συνδυασμου υψηλων τεχνολογιων , και τι κοστιζει περισσοτερο σε αυτο ; τα μελανια !!