Ο Άλαν και η Μηχανή – What The Fact?! #32




Πώς φτιαχνεις μια μηχανή να σκέφτεται; Σήμερα θα δούμε πώς η έρευνα ενός ντροπαλού, εκκεντρικού μαθηματικού οδήγησε στην πιο πολύτιμη εφεύρεση της εποχής μας.

Ευχαριστουμε το ωδείο Μαξ Χάλλεκερ στη Νεα Σμυρνη και τα φροντιστήρια Διακρότημα στον Άλιμο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

37 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μου αρέσουν αυτά τα βίντεο.Έχουν πρωτότυπους τίτλους και οι συντελεστές καταπιάνονται με ασυνήθιστα θέματα.

  2. Δεν ξέρουμε αν είναι σίγουρα αυτοκτονία, υπήρχε μια μηχανή στο δωμάτιο του Τούρινγκ η οποία έβγαζε πομπούς υδροκυανίου και εκείνος έτρωγε πάντα ένα μήλο πριν κοιμηθεί. Βέβαια οι φίλοι του λένε πως θα σχεδίαζε έτσι τον θάνατό του για να μην πιστέψει η μητέρα του πως αυτοκτόνησε…

  3. Μιχάλη, είσαι υπέροχος τα βιντεο σου, έργα τέχνης με μεράκι και μεγάλη διεισδυτικότητα στο μυαλό του καθενός ,δεν βαριέμαι να σε συγχαίρω , αν ποτέ διαβάσεις το μήνυμα μου (υπέργηρος θαυμαστής σου, παραμονές στο να γίνει αστερόσκονη) λύσε μου την απορία .γιατί νοιώθεις την ανάγκη στα βίντεο του Μπραφ να γίνεσαι τόσο χυδαίος , πιστεύεις ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να έχεις ακροαματικότητα , έχεις πλήθος χαρισμάτων που σε κάνουν αστέρι ,γίνε παράδειγμα και κράτα επίπεδο είσαι αστέρας μην γίνεσαι μαύρη τρύπα.

  4. Σας φαίνεται να έχει λίγα νευρα ο mikeius είναι γιατί την προηγούμενη μέρα έβγαλε το ελληνικό YouTube 5 o booyah

  5. "Δεν χρειαζεσαι καποιο ευφυες πλασμα για να υπολογισεις." Το ξερανε, γιαυτο βαζαν γυναικες να κανουν υπολογισμους.

  6. Mikeius το "τελευταια πορτα αριστερα" πως το ψηφιοποιησες ? Αν ηταν μια αλλη πορτα στον διαδρομο πως θα γινοταν ολο αυτο ? Μιλαω για το σημειο 5:12 .

  7. Ο Alan Turing έκανε 1 χρονο θεραπεία αναγκαστικά αντί φυλακής και μετά αυτοκτόνησε αν έχω διάβαση σωστά, δεν θυμάμαι ακρυβος

  8. Πειτε με ΥπερβολικΌ αλλα ανυπομονώ αυτος ο ανθρωπος να ωριμάσει κι αλλο και να στραφεί στην φιλοσοφία των ανθρώπων

  9. 1:36 στην μεση σειρά 4 σύμβολο αν το ψάξετε υπάρχουν αποδείξεις και μούμιες τέτοιων πλασμάτων τα οποία δεν είναι ανθρώπινα. Κατά πόσο δεν είναι στημένες δεν το ξέρω. μου ήρθε αυτο το κανάλι στα σε μια διαφήμιση που έχει αυτά τα βίντεο για το πλάσμα πριν από μήνες. κανάλι gaia.

  10. Σωστά όλα αυτά αλλά οι έννοιες πάνω κάτω δεξιά αριστερά είναι επίσης αντικείμενα με συγκεκριμένο νόημα. Πχ υπάρχει άνθρωπος που δεν μπορεί να αντιληφθεί το πανω με το κάτω επομένως πάλι η πληροφορία δεν είναι καθολική. Νταξει τραβηγμένο αυτό που λέω γιατί δεν είναι στατιστικά πιθανό αλλά ήθελα να το εκφράσω για την ακρίβεια του λόγου. Anyway ωραιο βίντεο ως συνήθως

  11. Μιας και ανέφερες μουσικά όργανα, αναλογικα και ψηφιακά, οφειλει κανείς να διαλύσει ενα common misconception. Πολλοί πιστευουν οτι ο ψηφιακός ήχος υστερεί σε λεπτομέρεια λογω των διακριτών σημείων (samples) με τα οποία αποθηκεύεται, αντιγράφεται και αναπαράγεται. Βασει του nyquist theorem οποιοδήποτε αναλογικό σήμα περιορισμένης συχνότητας μπορει να ψηφιοποιηθεί και να αναπαραχθει με μηδενική απώλεια λεπτομέρειας αρκεί να γίνει δειγματοληψία διπλάσια της ανώτερης συχνοτητας του. 'Ετσι, εφόσον για παράδειγμα θεωρούμε οτι το ανθρώπινο αυτί ειναι ικανό να αντιληφθει ήχους απο 20Hz έως 20kHz αρκεί μια δειγματοληψια των 40kHz ώστε να ψηφιοποιήσουμε και να αναπαραγουμε με 100% πιστότητα ήχους αντιληπτούς στο ανθρωπινο αυτί. Στο κοινο cd player, τα wav αρχεια κτλ κτλ θα δει κανεις οτι η δειγματοληψια ειναι 44.100Hz ακριβως για να επιτύχει αυτο που προστάζει το nyquist theorem (και να αποφευχθουν aliasing κοντα στο ανωτερο οριο των συχνοτητων αλλα ας μην παω πιο βαθια).

    Semantics, αλλα πιστευω οτι επρεπε να ειπωθει οτι ψηφιακος ηχος ΔΕΝ σημαίνει ουτε "σκαλοπατακια" οπως στο γραφημα που δειχνεις στο πινακα ουτε μη ακριβης αναπαραγωγη του ηχου.

    περισσοτερα εδω:
    https://www.youtube.com/watch?v=cIQ9IXSUzuM

  12. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι προκαθορισμένος εκγενετής , το τραγικό είναι ότι δεν έφταιγε αυτός 😢😢😢

  13. Εϊστε nerdoulas που δεν έχει ιδέα πως να μιλήσει σε άνθρωπο. Όλες οι γκόμενες σας φτύνουν και στο σχολείο ήσασταν ο ορισμός του bulling?
    Μη στεναχωριέστε και μην απελπίζεστε, κάποια στιγμή μπορεί και εσείς να κερδίσετε το 3ο παγκόσμιο για τους ανελέητους τραπεζίτες της…. ενοοώ για την δημοκρατία και την ελευθερία.