Ο μαγικός κρύσταλλος – What the Fact?! #57




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Steven Johnson – How we got to Now
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Η ζωή σου, όπως και η ανθρώπινη ιστορία, θα ήταν πολύ διαφορετική χωρίς αυτό το θαυματουργό υλικό. Ώρα να εκτιμήσεις ακόμα έναν αόρατο ήρωα της καθημερινότητας. Το ταπεινό γυαλί.

Το What the Fact?! τώρα και σε βιβλίο! Τα 40 αγαπημένα μου επεισόδια κυκλοφορούν σε γραπτή μορφή από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος. Θα το βρείτε σε όλα τα καλά βιβλιοπωλεία. Online παραγγελίες:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

37 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Steven Johnson – How we got to Now
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Οι εκπομπές σου ήταν πολύ καλές, όταν όμως βλέπεις τόσα σχόλια με στοιχειοθετημένες αντίθετες απόψεις από τις δικές σου και δε μπαίνεις στη διαδικασία να τις αντικρούσεις και το πιο απλό και ντρέτο να παραθέσεις τις πηγές της έρευνας σου (αν υπάρχουν… ),τοτε κάτι δεν πάει καλά. Στο κάτω κάτω είναι απαίτηση ανθρώπων που καθοντε και βλέπουν όλα αυτά που μας αραδιάζεις. Και εσύ φαίνεται ότι μάλλον αυτούς τους ανθρώπους τους γράφεις κανονικά… Όχι μόνο σε αυτή αλλα και σχεδόν σε όλες τις εκπομπές σου που έχω δει το παρατηρώ. Άρα φίλε μου μάλλον τα έχεις κάνει σκατα!

  3. Τα ατομα που ειχαν μυωπια τοτε και δεν μπορουσα να δουν λογω το οτι ηταν προιον πολυτελιας τα γυαλια rip γιατι τους νιωθω. Επισης τα ατομα κατωτερων στρωματων λογικα θα ηξεραν οτι κατι δεν παει καλα αλλα δεν ηξεραν τι ακριβως

  4. Εμ. Το γυαλί δεν είναι κρύσταλλος… Δεν έχει κρυσταλλική δομή. Ανήκει στα άμορφα υλικά. Αυτό

  5. πολυ ωραιο το βντεο Μιχαλη…και το Ντελιβερι που εκανες εξαιρετικο….μ αρεσει ιδιαιτερα τ κομματι που μαζεψαν τα καλυτερα μυαλα της πολιτειας και ετσι ηρθε τρομερη αναπτυξη…μηπως αυτη η περιπτωση στην καραμελα των νεοφιλελευθερων πως "ο ανταγωνισμος φερνει αναπτυξη">>>μηπως η συνεργασια και η ανταλλαγη πλροφοριων και ιδεων φερνει επισης αναπτυξη???

  6. Σαν επόμενο επεισόδιο μπορείς να βάλεις τι ιστορια κρύβεται πίσω από το αγαπημένο μας παιδικό τραγούδι ήταν ένα μικρό καράβι

  7. Μιχάλη μισός χρόνος πάει τι παίζει θα βγάλεις κανα wtf ή ζοριστηκαν τόσο πιά οι σπόνσορες;

  8. Το πρώτο εκείνο γυαλί που κυκλοφόρησε στο αιγυπτιακό εμπόριο και τελικά κατέληξε στα χέρια του Φαραώ, θα πρέπει να θεωρούνταν μεγάλος θησαυρός για την εποχή. Ενδεχομένως να πίστευαν ότι έχει και μαγικές ιδιότητες. Ακόμα, μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σιδερένιο στιλέτο που βρέθηκε επίσης στον τάφο του Τουταγχαμών. Εκείνη την εποχή η επεξεργασία του σιδήρου ήταν ακόμα αδύνατη και έτσι εικάζεται πως το κομμάτι από το οποίο έγινε το όπλο προήλθε από κάποιον μετεωρίτη. Ίσως θα έπρεπε να αφιερώσεις κάποιο επεισόδιο στο μέλλον σε αυτές τις ιστορίες. Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον..

  9. Ένα πράγμα θα πω μόνο : ΠΌΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΟ ΕΠΌΜΕΝΟ ΕΠΕΙΣΌΔΙΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ!!!!!! δεν αντέχω να περιμένω …

  10. Μικε! Μεγάλο ρισπεκτ κέρδισες με αυτή την εκπομπή και ξεκάθαρα θα κάτσω να δω τα Πάντα στο κανάλι σου! Ρισπεκτ!!

  11. Μιχάλη καποια στιγμη ελπιζω να μιλησεις για το Σωματιδιο Χιγκς. Ειλικρινα θα ηθελα να σε ακουσω να μιλας για αυτο το θεμα

  12. Παρα πολυ ωραια βιντεο..Και τα ψαχνει κ μονος του..Ειμαι περηφανος για τετοιους ανθρωπους. Να ειναι παντα καλα το παικδιι οτι κ αν κανει 🙂