Ο Πόλεμος των Ρευμάτων: Νίκολα Τέσλα – What The Fact?! #31




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Mike Winchell – The Electric War
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Η μάχη των τιτάνων του ηλεκτρισμού, Τόμας Έντισον και Νίκολα Τέσλα, για το ποιο ρευμα θα επικρατήσει.

Ευχαριστούμε πολύ τη Volton που μας βοηθάει να φέρνουμε την επιστήμη κοντά σας. Μπες στο για να δεις πώς μπορείς κι εσύ να αλλάξεις τη σχέση σου με το ηλεκτρικό ρεύμα.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

21 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Mike Winchell – The Electric War
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. πως μπορειται να σύγκρινεται ΤΟ εντισον το καπιταλιστη, κερδοσκοπο, υπουλο εμπορο . ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΎΤΕΡΟ ΕΦΕΥΡΈΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ ΜΕ ΑΓΝΗ ΨΥΧΗ N I K O L A TE S L A! ????????????????????????????? μικκκ οταν καπου καποτε εφόσον αναρωτηθεις ποιον έχεις αδικειση θα θυμηθείς οτι συγκρινες τα σκατα =εντισον, με τον ΤΕΣΛΑ

  3. Στης 7 Ιαν στο 3327…ο Νικολά Τέσλα…δεν κοιμήθηκε πάνω από δύο ώρες…αλλά για πάντα…αφήνοντας πίσω του… αιώνες τεχνολογίας του κανένας δεν θα τον ξεπεράσει…

  4. Πέρα απ' το τί πέτυχε ο Τέσλα, πότε θα μάθετε ότι ήταν Έλληνας;;;;;
    Ναι ήταν ο Νικόλαος Θεσσαλός, που έφυγε απ' την Ελλάδα και πήγε στην Σερβία μικρός για να σωθεί απ' τους Τούρκους.
    Μήπως όταν κάνετε την παρουσίαση του θα πρέπει να ψάξετε και την καταγωγή του;;;;;;

  5. Επίσης δεν κοιμόταν 2 ώρες αλλά έκανε έναν κύκλο ύπνου κάθε 3 ώρες. Κάθε κύκλος ύπνου διαρκεί περίπου 1μησι ώρα. Ο μέσος άνθρωπος την νύχτα κάνει 4 ή 5 κύκλους ύπνου συνεχόμενα. Ο τεσλα κοιμόταν έναν κύκλο κάθε 3 ώρες, οπότε μπορούσε να δουλεύει αδιάκοπα και να είναι πάντα έτοιμο το μυαλό του.

  6. Δεν ξέρω για ακτίνα θανάτου ή μηχανή τηλεμεταφορας αλλά υπάρχει ιστορία η οποία λέει ότι είχε φτιάξει μια μηχανή σε μέγεθος ενός μικρού σημερινού ραδιοφώνου το οποίο δούλευε με μια συγκεκριμένη συχνότητα προκαλώντας δόνηση. Τοποθετώντας την σε καίριο σημείο στην κολώνα πολύ ορόφου κτιρίου ύστερα από 20 λεπτά κατάφερε να ρίξει το κτήριο.

  7. Μια στιγμή ησυχίας για αυτούς που νόμιζαν ότι ο τεσλα είναι αυτοκινητοβιομηχανια

  8. Βασικά τον Έντισον πρέπει να τον ευχαριστούμε για πολλές εφευρέσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα, αλλά η αλήθεια είναι πως πολλές φορές εκμεταλλευόταν καταστάσεις και ανθρώπους για να πάρει την δόξα…
    Μην ξεχνάμε ότι φημολογείται ότι είναι ο άνθρωπος πίσω από την εξαφάνιση του Louis Le Prince και και του ονόματος του από την ιστορία ως εφευρέτη της κάμερας! Τελικά την «εφηύρε αυτός μετά από 4 χρόνια»

  9. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να ζωντανέψει το όνομα της electric motors, ο εγγονός του Edison δοκίμασε ένα τελευταίο πέιραμα για να αναδείξει τους κινδύνους του εναλλσόμενου ρεύματος. Έτσι λοιπόν ανακάλυψε το League of Legends, κι έτσι ανέδειξε πως μια ανέυθυνη εφεύρευση μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη γενιά ανθρώπων.

  10. Μας εντυπωσιάζεις γνωρίζοντας μας εντυπωσιακές προσωπικότητες. Αυτό τις κάνει εντυπωσιακές. Με το να μιλας για αυτούς είσαι κάτι.

  11. Ρε Mikeius ο Ελον ειναι ένας 'entepreneur'/κεφαλαιουχος που πληρωνει 100 'tesla' τυπους και τον κανουν μαγκα. Ισως είναι πιο κοντά στον edison. Μην συγχεεις το κεφαλαιο με την πραγματικη ευφυια/εφευρετικοτητα.

  12. Δε ειπες πολλα πραγματα οπως για την δικαιωση του Τεσλα οπου Αμερικάνικο δικαστήριο τον αναγνώρισε ως εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνιας κ αλλα πολλα