Πόσο δημοκρατική είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση; – Ιn A Nutshell feat, What the Fact?!




Αυτο το βιντεο ειναι μια συνεργασια του What the Fact και του In a Nutshell στo πλαισιo των Ευρωεκλογων. Το αρχικο κειμενο και τα animation φτιαχτηκαν απο την ομαδα του Nutshell και σταλθηκαν σε διαφορα YouTube καναλια στην Ευρωπη προκειμενου να κυκλοφορησει σε οσες περισσοτερες ευρωπαικες γλωσσες μπορουσε. Ειμαστε ευγνομωνες για τη συνεργασια και ελπιζουμε να σας αρεσε.

Πηγές:

Playlist με όλες τις γλώσσες:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

43 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Θα ήταν πολύ χρήσιμοι υπότιτλοι (CC) για αυτό το video. Εξαιρετική δουλειά Mike & Kurzgesagt!

  2. δεν περιμενα ποτε να ακουσω την φωνη του Mikeius σε βιντεο Kurzgesagτ [πως στην ευχη το λενε αυτο το ονομα] αλλα να που εγινε κι'αυτο

  3. Άμα είναι κάθε χώρα να έχει δικούς της κανονισμούς τότε γιατί υπάρχει η Ε.Ενωση και αφού μπερδεύουν την πολιτική με το ποδόσφαιρο γιατί να δικάζουν Ευρωπαϊκά δικαστήρια και ευρωπαϊκές διοργανώσεις με αυτή την λογική για την ευρωπαϊκή κατάντια και την ελληνική θα πρέπει να κόψουμε τον πειραιά-ολυμπιακο από την Ελλάδα και με έναν τρόπο να τον τοποθετήσουμε στην Αλάσκα και να τους βαλουμε να σκαβουνε μέχρι να βρούνε άμμο μπας και ξεβρωμισουμε πανευρωπαϊκά.-

  4. ξεκινάμε ψάχνοντας τον όρο αναρχία στο λεξικό…., αν δεν κατέχουμε αυτόν που να πιάσουμε τους πιο σύνθετους όπως η δημοκρατία

  5. βλακα youtuber ψευδοεπιστημονα αχρηστε που δεν μπορεις να αλλαξεις μια λαμπαν ναι η ευρωπαικη ενωση δημιουργηθηκε για την μαστιγα της αναρχιας του ισχυροτερου.με τη διαφορα οτι τωρα ο ισχυροτερος ειναι οικονομικο κριτηριο.βλακα ανιδεε

  6. Η ελληνική είναι διασκεδαστική γλώσσα. Για μένα, ένας φοιτητής φυσικής, οι προτάσεις σας μοιάζουν με εξισώσεις. Ελπίζω πολύ ότι η χώρα σας θα ανακάμψει από την σοβαρή κρίση τα επόμενα χρόνια. Αγαπημένοι από τη Γερμανία.

  7. Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

    ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ

  8. Εμετός. Η ΕΕ είναι μια στυγνή δικτατορία για να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του γαλλογερμανικού άξονα. Οι πολίτες των εθνών έχουμε καταλάβει τι παίζει και απλά αρνούμαστε να νομιμοποιούμε το 4ο ραιχ. Για να σωθεί η Ελλάς, η ΕΕ πρέπει να καταστραφεί.

  9. H EE δεν χτίστηκε για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία. Η ΕΕ βασίστηκε στην Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα, δηλαδή το καταλαβαίνεις από την ονομασία τα κίνητρα ήταν οικονομικά

  10. Έχω την αίσθηση ότι το Ευρωκοινοβούλιο είναι κυριολεκτικά το μέσο της Γερμανίας για να κατακτήσει την Ευρώπη. Αυτό ισχύει επειδή αν και στα άλλα μέσα της Ευρώπης κάθε κράτος αντιπροσωπεύεται εξίσου, με ίσους αντιπροσώπους ανά κράτος που έχουν να κάνουν με την εκάστοτε κυβέρνηση της κάθε χώρας, το Ευρωκοινοβούλιο έχει να κάνει με τον αριθμό των ψήφων, και βλέπει όλους τους Ευρωπαίους σαν το ίδιο. Για παράδειγμα, σε μια θεωρητική περίπτωση όπου υπάρχει ένα φανταστικό πλεόνασμα 100δις Ευρώ σε κάποιο ευρωπαϊκό φορέα, και τεθεί θέμα ποιο κράτος θα το πάρει, αν η επιλογή ήταν στα χέρια της Ευρωβουλής, η Γερμανία, ως η πιο πολυπληθής χώρα της Ευρώπης και έχουσα περισσότερα εκλεγμένα μέλη από κάθε άλλο κράτος στην ευρωβουλή, προφανώς θα κέρδιζε την υπόθεση. Ενώ τα άλλα ευρωπαϊκά μέσα ναι μεν δεν είναι άμεσα εκλεγμένα, αλλά είναι ίσα για κάθε κράτος, και είναι τοποθετημένα από την κυβέρνηση αυτού του κράτους, η οποία προφανώς ψηφίστηκε από αυτό το ίδιο κράτος. Το συγκεκριμένο σενάριο είναι φανταστικό, αλλά είναι ένα παράδειγμα που δείχνει τη μεγάλη επιρροή που θα έχει η Γερμανία στην Ευρώπη αν πάρει περισσότερη ισχύ το Ευρωκοινοβούλιο. Κρίμα που κανείς πολιτικός δεν ασχολείται με αυτά εδώ στην Ελλάδα, παρά μόνο με το ποιος είναι πιο προοδευτικός ή σοσιαλιστής. Λες και έχει σημασία αυτό τελικά. Όλοι περιμένουν αργά αργά την κατάρριψη της ανεξαρτησίας μας.

  11. Και στο ευρωκοινοβούλιο…
    Οι Έλληνες έχουμε το 2.8% και ο πρωθυπουργός κ οι υπουργοί στην ουσία ούτε βέτο δεν μπορούν να κάνουν …και είναι ισχνή πλειοψηφία….με άλλα λόγια (( δεν τους νοιάζει τι θες η τι πιστεύεις)) απλά διαταζουν τα έθνη με το ανάλογο(( πακέτο)) στους ευρωβουλευτές-βιτρίνα και την κομπαρσα εθνική κυβέρνηση…Ευρωπαίος συμμαινει υπόδουλος ανέυ λόγου…η ψήφος δεν έχει καμία αξία…είτε ψηφίσεις είτε όχι , ότι κ αν ψηφίσεις….((δεν έχει καμία ουσία)) αυτοί αποφασίζουν κ εσύ εκτελείς…κάπως έτσι η Γερμανία ελέγχει όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς…σου θυμίζει κάτι αυτό?

  12. Μπράβο Μιχάλη σε εσένα και στην ομάδα συνεργασίας για το βίντεο. Αξίζει πολλές περισσότερες προβολές από όσες έχει για να παρακινηθούν οι νέοι κυρίως να μάθουν τι ψηφίζουν και πόση αξία έχει η ψήφος τους γενικότερα. Συγχαρητήρια!

  13. επιφανιακή προσέγγιση! Για το πόσο δημοκρατική είναι η ΕΕ κάνε μία εκπομπή για το πως δουλεύει το χρηματοπιστωτικό της σύστημα μέσα σε αυτήν.

  14. 1)Μετά τη συνθήκη της Λισαβώνας η συνήθης νομοθετική διαδικασία στην ΕΕ είναι αυτή της συναπόφασης (Συμβούλιο + κοινοβούλιο)
    2) τα κράτη προσέρχονται στην ΕΕ βάση της αρχής της δότης αρμοδιότητας δλδ παραχωρούν εγχώριες εξουσίες στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης κ της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης (πχ νομισματική πολιτική).
    3) Το εύρος της δημοκρατικής συμμετοχής αυξάνεται στα πλαίσια της πολυεπίπεδης διακυβέρνησης (εθνικό-υπό εθνικό-υπερεθνικό) ενώ παράλληλα τα πολλά επίπεδα διακυβέρνησης καθιστούν πολλές φορές αναποτελεσματικές τις οποίες δράσεις από άποψη ταχύτητας. Επιπλέον ο έλεγχος (στοιχείο σε όλα τα δημοκρατικά πολιτεύματα) σχετικοποιηται και κατ επέκταση η απόδοση πολιτικης ευθύνης …λόγω τον πολλών επιπέδων διακυβέρνησης.

    Αυτά σχετικά με κάποια θέματα που αναφέρθηκαν στο βίντεο

  15. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι δημοκρατική. ειναι ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη και φασιστική

  16. Καλή δουλειά, αλλά είσαι ο μοναδικός youtuber από τα παιδιά που έκαναν μετάφραση σε όλη την Ευρώπη που έβαλε το δικό του brand στον τίτλο. Λίγη μετριοφροσύνη δεν βλάπτει καμιά φορά…

  17. Ωραίο έχει μόνο μια μικρή ανακρίβεια στην αρχή ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα με στόχο τη μείωση των τελωνειακών δασμών και λιγότερο την επικράτηση της ειρήνης, 'ισως λεπτομέρεια, αλλά δεν αναφέρεται πουθενά….