Πώς είναι να είσαι τυφλός – What the Fact?! #67




Ευχαριστούμε τo Πλαίσιο που στηρίζει το What the Fact και μας βοηθάει να φέρουμε την επιστήμη κοντά σας. Μάθε περισσότερα για το μαγικό μπαστούνι εδώ:

Σήμερα στο What the Fact θα εξερευνήσουμε έναν κόσμο που για τους περισσότερους είναι άγνωστος. Τον κόσμο των τυφλών.
Ευχαριστούμε πολύ το ΚΕΑΤ και την Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Pedram Voss
Παρουσίαση/Σενάριο: Mikeius
Εικόνες/Assistant: Artemis
Επεξεργασία ήχου: Miltos
Μουσική: Thanasimos

Βρες το merch της εκπομπής στο:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

22 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Για όποια κι όποιον ενδιαφέρεται, ας αναζητήσει, βρει και διαβάσει την συλλογή διηγημάτων "Δευτέρα και 13" ΄ διηγήματα που έγραψαν συνάνθρωποί μας με προβλήματα όρασης…

  2. Κάτι που μας διαφεύγει όταν βοηθάμε και ο τυφλός δεν κρατάει μπαστούνι, είναι να σταματάμε λιγο πριν το πεζοδρόμιο και να λέμε "πεζοδρομιο" ή "σκαλοπάτι" γενικότερα όταν πρέπει να σηκώσει το πόδι. Από προσωπική εμπειρία, την έχω κάνει τη βλακεία άθελά μου και το κατάλαβα όταν ο γνωστός μου χτύπησε το πόδι στο πεζοδρόμιο και παραλίγο να πέσει.

  3. Ενα ολόκληρο ενημερωτικό βίντεο που το ευχαριστήθηκα παρα πολύ… μεχρι την στιγμή που ο κύριος παραπονέθηκε ότι δεν μπορεί να βάζει το μπαστούνι στην βοηθητική διάβαση και να το σέρνει ευθεία επειδή πολλές φορές παρκάρουν αμάξια πάνω στους πεζούς και συναντάνε γενικά εμπόδια….. ειναι απλα κρίμα το πως δεν θα αλλάξουμε ποτέ σαν συμπεριφορά…..

  4. Επίσης ,πολλες φορες οι αναπηριες δεν φαίνονται στο μάτι. Υπαρχουν άνθρωποι με μαθησιακές δυσκολίες (ΔΕΠΥ) οι οποιοι αντιμετωπιζουν και αυτοι δυσκολίες οπως για παραδειγμα στην προσοχή

  5. Πραγματικά συγκλονιστικό ένα μεγάλο μπράβο στον mikeus που για άλλη μια φορά μας έδειξε πώς να κατανοήσουμε την καθημερινή ζωή ενός ανθρώπου που συνυπάρχει μαζί μας!!!

  6. Ο ανθρωπος με καποια αναπηρία μας χαλαει την ομοιογένεια! Και μας ξεβολευει! Οποτε τον πεταμε η εκφράζουμε τα "φιλανθρωπα" αισθήματα μας! Γελοιοι ως συνηθως!

  7. Πόσοι δύναμη ψυχής έχουν αυτοί οι άνθρωποι.
    Μπράβο σου Μιχάλη,από τα πιο χρήσιμα και ενημερωτικά βίντεο.