Πώς ο αλκοολισμός έχτισε την ανθρωπότητα – What The Fact?! #7




Στο σημερινό What The Fact θα μάθουμε το ρόλο που έπαιξε το αλκόολ στην ανάπτυξη του πολιτισμού και πώς τελικά η ανθρωπότητα ξεπέρασε τον εθισμό της.

Υποτιτλισμός: Θεόδωρος Καρβέλης

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

49 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μακάρι να σε δούμε να διδάσκεις σε σχολεία. Οι μαθητές ξηραίνουν με τις παπαριές των μπούμερς που είναι βολεμένοι εκεί.

  2. Αυτό θα μας κάνει πραγματικά ευτυχισμένους να πάμε για δουλειά καφές και μαλακίες! Βασικά εδώ στην Αγγλία μετά από κάθε βάρδια συχνά πάνε για μπυρα!

  3. Παίζει να είμαι ο μοναδικός που παρατήρησε ότι στο τέλος κρεμάει την φωτογραφία του John Snow από το Game Of Thrones??? αχαχουχα Mikieus είσαι κορυφή!!!

  4. Ααα ρε Μαικ με προλαβες …αλλα το ηξερες οτι ο john snow παιζει και στο game of thrones? Δεν νομιζω…

  5. Δεν έχουν το ίδιο όνομα ο επιστημονας λέγεται
    John Snow και ο άλλος το game of thrones λεγεται Jon Snow και θα πω ένα spoiler για τον 7 κύκλο

    Το πραγματικό του όνομα είναι Αίγκον Ταργκαρυεν

  6. Αυτο με το νερο και την χολερα γίνεται τωρα στην Υεμένη 🇾🇪 που τωρα εχει εμφύλιο πολεμο, κοβιντ και πολυ πολυ πείνα. Αρα να ευχαριστουμε τον Θεο που δεν ειμαστε εκει.

  7. μπερδευεις την πουτσα με την βουρτσα αγόρι μου. μισες αληθειες και κάμποσες εικασιες δεν σε κανουν εγκυρο. Ηλιθιο σε κάνουν. Όχι ο αλκοολισμος δεν εχτισε την ανθρωποτητα ουτε μεταφορικά, ουτε κυριολεκτικα.

  8. H βοτκα δεν φτιαχνεται απο πατατα, εκτος απο ορισμενες περιπτωσεις, και επισης ειναι προιον αποσταξης και οχι ζυμωσης, παροτι χρειαζεσαι ζυμωση για να κανεις αποσταξη τις περισσοτερες φορες. Σταγονα στον ωκεανο η παρατηρηση το ξερω, απλα να τα εχουμε σε μια σειρα. Keep it up.

  9. για το οι φιλοι του φραγκινου ηταν ολη μερα…κουνοπιδι…και τα δικα μας τα σαινια…δεν πιγαιναν πισω…κατεβαζαν τον τιρναβο και τον βοσπορο μαζι…

  10. Κανε ενα βιντεο για το πως η μαλακια που σε δερνει σε εκανε να φτιαχνεις βιντεο

  11. σε λατρεύω και πραγματικά το είχα σε μάθημα ( GIS ) σήμερα στο πανεπιστήμιο…. και θυμήθηκα να ξαναδώ το βίντεο σου έπρηξα τον καημένο μου τον καθηγητή γιατί ήξερα ότι είναι αληθινά στοιχεία …
    επίσης ευχαριστώ πολύ που πραγματικά κάνεις σκληρή δουλεία για να βγει ένα επεισόδιο του what the fact
    have a nice day 🙂

  12. Δεν ξέρω τί γινόταν με τους αρχαίους, αλλά εμείς οι νεοέλληνες, στη συνομοταξία των οποίων ανήκω, είχαμε διαφορετική κουλτούρα πάνω στο αλκοόλ. Εγώ μεγάλωσα με αυτή την κουλτούρα (καθώς και με τη μεσογειακή δίαιτε, που επίσης έχει χαθεί), όταν μετα, στα 21 μου, έφυγα από την Ελλάδα και έζησα σχεδόν μισό αιώνα σε πολλές και διάφορες χώρες, αυτή η κουλτούτα του μέτρου και της αυτοσυγκράτησης μου έλειψε, ήταν δε και ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία αισθανόμουν υπερήφανος που ήμουν έλληνας. Διότι η κουλτούρα αυτή ήταν σοφή: κανένα ταμπού στο να πιείς μιά λογική ποσότητα, δίναμε κρασί ακόμη και στα μικρά παιδιά, αλλά zero tolerance στη μέθη. Αν σε βλέπανε έστω και μιά φορά σε κατάσταση μέθης έχανες όλο το σέβας και σε ανεβοκατέβαζαν μπεκρούλιακα. Όλοι οι άλλοι λαοί, είτε ήταν σκανδιναβοί, είτε ασιάτες, είτε αφρικάνοι, είτε μουσουλμάνοι, είχαν μιά πολύ φορτισμένη σχέση με το αλκοόλ, το οποίο δεν μπορούσαν να το ελέγξουν με τίποτε, πήγαιναν από τη μιά ακρότητα στην άλλη. Δυστυχώς, διαπιστώνω τώρα πως η νέα γενιά στην Ελλάδα δεν κράτησε αυτή την υγειή και σοφή παράδοση, η δε ελληνική νεολαία παρουσιάζει πλέον τους υψηλότερους ρυθμούς αύξησης αλκοολισμού στην Ευρώπη. Έτσι θα καταντήσουμε και εμείς μπεκρήδες, όπως οι άλλοι, και μάλιστα σε μιά εποχή που δεν κινδυνεύουμε από χολέρα… Το βίντεό σας είναι καλοφτιαγμένο, όπως συνήθως, αλλά δεν συμφωνώ με το βασικό επιχείρημα, που είναι λίγο-πολύ το ότι επειδή το αλκοόλ σκοτώνει τα μικρόβια πρέπει να αναγνωριστεί ως η πανάκεια της ανάπτυξης και της υγείας.

  13. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ ήταν πολύ μικρότερη από την σημερινή μπύρα, μην έχουμε αυταπάτες

  14. Ποιός πρόσεξε ότι στον τοίχο τελικά κάρφωσε την φωτογραφία του Τζον Σνόου απο το GOT?

  15. Γιατί τότε σε αυτά τα χρόνια οι αραβικές χώρες που δεν έπιναν αυτοί αλκοόλ αναπτύχθηκαν και έκαναν πολιτισμό χωρίς να καταστραφούν ;