Σκεπτικός Κάφρος #9 – Πυραμιδες και πολυεπιπεδο μαρκετινγκ




Παλιά τις λέγαμε πυραμίδες, πλέον άλλαξαν όνομα. Λέγονται πολυεπίπεδο μάρκετινγκ και μπαίνουν στα καλύτερα σπίτια. Αλλά ποιά είναι η αλήθεια πίσω από την μέθοδο της πυραμίδας;

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

39 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μια φορα παρολιγο η Amway να με κανει πουτανακι της,τελικα απλα ακολουθησα ενα ενστικτο που ελεγε «26€ τωρα,αλλα μετα ποσα ακομα θα σου παρουν; Ποτε θα αποσβεσεις την ζημια;». Το ενστικτο το ευχαριστω μεχρι σημερα.

  2. Γλύψε τα π7πάρ1α των αγοριών με τη γαμψή μύτη. Να σε δώ να κάνεις debunk αυτά που λένε οι αρνητές θέλω ρε. Τα έψαξες να δεις αν ισχύουν ή απλά επαναλαμβάνεις την επικρατούσα άποψη σαν τυφλός;

  3. Έχω ακούσει ότι ισχύει και το ίδιο με τις start-up που κοστολογούνται στα δισεκκατομύρια, ενώ δεν έχεις ακούσει καν για το προιόν τους. Απλά μαζεύουν συνεχώς λεφτά από επενδυτές, μέχρι να γίνει πολύ fuzz και να γίνει δημόσια η εταιρία και να πουλήσουν τις μετοχές, ή να κυρήξουν πτώχευση με περιορισμένες ευθύνες.

  4. Υπήρχε όμως και ένα δίκτυακό΄μάρκετινγκ στην Ελλάδα που ήταν το πιο δίκαιο και ήταν τόσο ευφυές και καλό, επειδή ακριβώς ο εμπνευστής του ήταν Έλληνας, δουλευταράς, όχι άπληστος και είχε μια εκπληκτική δομή και αντιπαροχή. Δυστυχώς τα δίκτυα δεν ευδοκιμούν στην Ελλάδα γιατί ο Έλληνας μπορεί να σου λέει τράβα να φας εκεί, να αγοράσεις λάστιχα από τον τάδε, να ντυθείς στον δείνα, αλλά αν υπάρχει περίπτωση να έχει προσωπικό όφελος, ντρέπεται να το πει.

  5. Δεν θα συμφωνήσω μαζί σου στο θέμα της πυραμίδας. Το δικτυακό μάρκετινγκ δεν παίζει μόνο τον ρόλο του να γίνεις έμπορος και να κερδίζεις. Υπάρχουν προίόντα που θέλεις να αγοράσεις. Αντί λοιπόν να πας στο κατάστημα και να αγοράσεις το προίόν και να πληρώσεις με αυτά α) τον έμπορο που σου το πούλησε, τον μεσάζοντα που του το προμήθευσε, τον αντιπρόσωπο που το φέρνει στην χώρα, τον κατασκευαστή του προϊόντος και τέλος τον διαφημιστή, αγοράζεις ένα προϊόν από έναν γνωστό σου, το πληρώνεις μεν αλλά αν το διαφημίσεις (πράγμα που έτσι κι αλλιώς κάνεις καθημερινά για πολλά από όσα αγοράζεις (ιδίως όταν πρόκειται για φαγητό, ταβέρνες κτλ.) έχεις ένα όφελος. Οι περισσότεροι δικτυωτές δεν προσβλέπουν στο κέρδος αλλά στο να έχουν έκπτωση σε ένα προίόν που ούτως ή άλλως θα αγόραζαν όπως φερ΄ ειπείν οι πελάτες της Herbal life. Και το όλο σκεπτικό το βρίσκω αρκετά δίκαιο! δηλαδή ανάμεσα στον κατασκευαστή και τον πελάτη δεν παρεμβαίνει κανείς. Κερδίζει κάτι λίγο ο διαφημιστής που είναι ούτως ή άλλως πελάτης και αυτός. Σαν να σου λέει ο ταβερνιάρης, αφού μου έχεις στείλει δέκα πελάτες, θα σου κεράσω το μισό τραπέζι. Καθόλου κακό δεν το βρίσκω.

  6. Καλησπέρα σας, ανήκω στο 0,01% που έχει βγάλει φράγκα από την Amway. Σας ευχαριστώ κορόιδα! Μουχαχχαχαχααχαχα. 🙂

  7. Ρε μλκς αραξτε απλα ο μαικ μας σκεφτετε και τα ξανα ανεβαζει για να κανει την μερα μας λιγο καλυτερα σε αυτους τους δυσκολους καιρους

  8. Αδερφε το εκανα αυτο το επάγγελμα το είχα πιστεψει δουλευα 10 ωρες και βαλε την μερα και πηρα τα @@ρια μου

  9. Πάντα ηθελα να ασχοληθώ να μεταφράσω James Randi και Pen and Teller στα ελληνικά! Τώρα δεν χρειάζεται!!!

  10. Όπως δουλεύει η AVON δηλαδή!
    Με την διαφορά οτι δεν είναι υποχρεωμένος κανείς να πληρώνει συνδρομή η να αγοράζει..
    Μπαίνω βέβαια σε προβληματισμούς καθώς η εταιρία αυτή χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη τακτική πολύ πριν το εναλλακτικό γίνει thing και πολύ πριν το internet!

  11. mikeius μαρκετίστα μάθε μας πως δουλεύει το πολυεπίπεδο μάρκετινγκ χαχαχααχαχχα sad

  12. mike genika mou aresoun poli ta video kai simfono me ta perisotera pou les , tha ithela tin gnomi sou gia tous simsons kai ta gegonota pou sinevisan afou eixan pexti se kapoio episodio, sinexise tin orea douleia!

  13. Η πλάκα είναι ότι και την πρώτη φορά που είδα αυτό το βίντεο αλλά και τώρα που το ξαναβλέπω έπαιζα και παίζω wow…

  14. Για ποιο λόγο το βίντεο κάτω λέει ότι ανέβηκε πριν από 2 μέρες ενώ το είχα δει το ίδιο βιντεο πριν κανά χρόνο;

  15. Γειά σας, απο την WorldVentures είμαστε. Θα θέλαμε να κάνουμε επαγγελματική συνεργασία και να σας κάνουμε πλούσιους.

  16. ΕΡΏΤΗΣΗ : άμα πάρεις κόκα από πρώτο χέρι και το μιξαρεις με σόδα είσαι κερδισμένος??

  17. Ξανά uploads τα ίδια;; Όσο αν γουστάραμε μικιεους, πλέον κάνει upload για τα φράγκα. Το ίδιο και με το μπραφ το "ξεχασμένο"..

  18. Ωσα είπες για pyramid schemes εχεις δικό, αλλα υπάρχον τρόποι μάρκετινγκ ωπου όντως δείχνουν αναγκαία benefits & value, αν θες μπορούμε και να το φιλοσοφισουμε ΧΔ