Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.1) Το Μυστήριο των Φουσκών του Σύμπαντος (The Universe’s Bubbles)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 1
Το Μυστήριο των Φουσκών του Σύμπαντος
The Mystery of the Universe’s Bubbles

Το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ βρίσκεται σε τροχιά, σε απόσταση 600 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης. Παρέχει σαφείς εικόνες του σύμπαντός μας και μπορεί να τραβήξει ζωντανές φωτογραφίες γαλαξιών με εκατοντάδες δισεκατομμύρια αστέρια στις πιο μακρινές γωνιές του Κόσμου.

Πρόσφατα, περισσότεροι από εκατό επιστήμονες συγκεντρώθηκαν για το πιο φιλόδοξο εγχείρημα μέχρι σήμερα με τη χρήση του ΔΤΧ. Προσπάθησαν να μελετήσουν τη δομή των γαλαξιών.

Κοντά στη Γη, πολλοί γαλαξίες συναθροίζονται και μοιάζουν με φυσαλίδες σαπουνιού. Άραγε, αυτές οι φυσαλίδες θα συνεχίσουν να εξαπλώνονται στο σύμπαν; Χρησιμοποιώντας το ΔΤΧ, οι επιστήμονες στην εμπροσθοφυλακή της εξερεύνησης του διαστήματος προσπαθούν να βρουν την απάντηση.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *