Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.10) Ρίχνοντας Φως στα Νέφη του Μαγγελάνο (The Magellanic Clouds)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 10
Ρίχνοντας Φως στα Νέφη του Μαγγελάνο
Illuminating the Magellanic Clouds

Τα μεγάλα και τα μικρά νέφη του Μαγγελάνου που λάμπουν στον νυχτερινό ουρανό του Νοτίου Ημισφαιρίου, είναι ουράνια σώματα που περιβάλλονται από μυστήριο. Κάποιες πρόσφατες παρατηρήσεις, αποκαλύπτουν εκπληκτικά γεγονότα που σχετίζονται με αυτά.

Οι δύο γαλαξίες, οι οποίοι εδώ και πολύ καιρό θεωρούνταν δορυφορικοί του Γαλαξία, είναι επιζώντες από γαλαξίες που σχηματίστηκαν στα αρχικά στάδια του Σύμπαντος. Τώρα, κατά τύχη, περνούν κοντά στο δικό μας γαλαξία.

Τεράστιος αριθμός άστρων σχηματίζεται εντός αυτών των δύο γαλαξιών. Η έρευνα για τα Μαγγελανικά Νέφη, τα οποία θα περάσουν, εν καιρώ, πολύ μακριά από εμάς, μπορεί να μας δώσει στοιχεία για κατανοήσουμε καλύτερα πώς εξελίχθηκαν οι γαλαξίες από την αρχή του Σύμπαντος.

Με την κάμερα της εκπομπής, θα παρακολουθήσουμε στενά τις πρώτες έρευνες που αποκαλύπτουν αυτά και άλλα εκπληκτικά δεδομένα σχετικά με τα Μαγγελανικά Νέφη

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *