Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.4) Βετελγόζης – Ο Θάνατος Ενός Υπεργίγαντα (Betelgense’s Death)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 4
Βετελγόζης – Ο Θάνατος Ενός Υπεργίγαντα
Betelgense – Death of A Super Star

O Βετελγόζης είναι ένα αστέρι πρώτου μεγέθους στον αστερισμό του Ωρίωνα. Αυτό το τεράστιο αστέρι, που το μέγεθός του είναι 1000 φορές αυτό του Ήλιου, γερνάει και αντιμετωπίζει τον επικείμενο θάνατο.

Από τις τελευταίες παρατηρήσεις, είναι εμφανές ένα τεράστιο πλήγμα στη μια πλευρά του αστεριού, καθώς και γιγαντιαία πετάλια αερίου, που εκτοξεύονται με σφοδρότητα. Οι επιστήμονες προβλέπουν ότι σύντομα θα φτάσει το τέλος του Βετελγόζη, με μια τεράστια έκρηξη.

Υποστηρίζουν ότι, από τη Γη, τρεις ώρες μετά την έκρηξη, ο υπερκαινοφανής αστέρας θα εμφανιστεί σχεδόν 100 φορές φωτεινότερος από την πανσέληνο και θα είναι ορατός και κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Καθώς, λοιπόν, πλησιάζει το τέλος της ζωής του, αυτό το κόκκινο υπερφυσικό αστέρι προσελκύει την προσοχή επιστημόνων σε όλον τον κόσμο.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *