Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.7) Πρόσκρουση Προσέχοντας τους Αστεροειδείς (Looking Out for Asteroids)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 7
Πρόσκρουση – Προσέχοντας τους Αστεροειδείς
Impact – Looking Out for Asteroids

Ένα αστρικό σώμα που συγκρούεται με τη Γη, δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας του Χόλυγουντ. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος (NASA), περίπου 20.000 μικρά αστρικά σώματα θα μπορούσαν να συντριβούν στη Γη. Οποιαδήποτε από αυτές τις προσκρούσεις, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τον πολιτισμό.

Αστεροσκοπεία σε όλον τον κόσμο συνεργάζονται για την προστασία του πλανήτη μας. Σαρώνουν το σύμπαν για να εντοπίσουν, όσο το δυνατόν νωρίτερα, δυνητικά επικίνδυνους αστεροειδείς. Η NASA αναζητά, επίσης, τρόπους να μπορεί να αλλάξει η πορεία των αστεροειδών για να αποτραπεί η πρόσκρουσή τους στη Γη.

Με την κάμερα της εκπομπής θα παρακολουθήσουμε την πρώτη έρευνα που διεξάγεται για την καλύτερη κατανόηση του ελάχιστα γνωστού φαινομένου της αστρικής σύγκρουσης, καθώς και την πρόληψη μια ενδεχομένως καταστροφικής πρόσκρουσης στη Γη.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *