Στον Κόσμο του Σύμπαντος (Επ.8) Η Επιστήμη των Μαύρων Τρυπών (The Science of Black Holes)




Στις αρχές του 21ου αιώνα, η ανθρωπότητα έχει επιτύχει μοναδικές ανακαλύψεις μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης στον τομέα της παρατήρησης του διαστήματος, που μας έχουν βοηθήσει να κατανοήσουμε βαθύτερα το σύμπαν και να αναθεωρήσουμε αρκετές από τις παλαιότερες πεποιθήσεις για αυτό.

Μέσα από μοναδικό φωτογραφικό υλικό, πρωτοποριακές ψηφιακές αναπαραστάσεις και συνεντεύξεις με τα λαμπρότερα επιστημονικά μυαλά, η σειρά παρουσιάζει λεπτομερώς τις πιο σύγχρονες προσπάθειες της ανθρωπότητας να ανακαλύψει τα μυστήρια του σύμπαντος.

Επεισόδιο 8
Ψάχνοντας για Ορατές Αποδείξεις – Η Επιστήμη των Μαύρων Τρυπών
Knowing Without Seeing – The Science of Black Holes

Με απίστευτα ισχυρές βαρυτικές δυνάμεις, οι μαύρες τρύπες ρουφούν οτιδήποτε πλησιάζει κοντά τους: ούτε καν το φως δεν καταφέρνει να ξεφύγουν.

Ανακαλύφθηκαν για πρώτη φορά, όχι με άμεση παρατήρηση, αλλά μέσω της δύναμης της λογικής ανάλυσης του ανθρώπινου νου. Ωστόσο, η ίδια η ύπαρξη τους αποτέλεσε αντικείμενο έντονων αντιπαραθέσεων για περίπου μισόν αιώνα.

Με την κάμερα της εκπομπής θα παρακολουθήσουμε την τελευταία έρευνα για τα περίεργα φυσικά φαινόμενα που προκαλούνται από τις μαύρες τρύπες, καθώς και μια πειραματική μέθοδο για την απευθείας θέαση αυτών των αόρατων ουράνιων σωμάτων.

Cosmic Front
Παραγωγή: NHK
Ιαπωνία 2011-2018
______
Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς από την λίστα:

______
#documentary #universe #space

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι DocFlix – Στον Κόσμο του Σύμπαντος


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *