Τα ZARA και ο πόλεμος του Fast Fashion – BigBusiness #28 | Powered by Freedom24




#Investing #Freedom24
| Επενδύστε με το link μου και κερδίστε επιτόκιο 2,5%.

Ανοίξτε έναν δωρεάν λογαριασμό στη Freedom24 και αποκτήστε πρόσβαση σε:
– 2,5% επιτόκιο ετησίως σε ευρώ και 3% ετησίως σε καταθέσεις σε δολάρια.
– 1.000.000 μετοχές, ETF, stock options και άλλα χρηματοοικονομικά μέσα.
– Προ-αγοραιες προσφορές νέων μετοχών στην αγορά.
– Καλύτερες τιμές αγοράς και δίκαιες προμήθειες.
– Η χαμηλότερη τιμή σε stock-options στην Ευρώπη: 0,65$ ανά παραγγελία.
– Προσωπική υποστήριξη.
Η Freedom24 είναι 100% θυγατρική της FRHC εισηγμένης εταιρείας NASDAQ . Είναι αξιόπιστη και διαφανής. Αναφέρεται στην CySec, την Bafin και την SEC.
Ανοίξτε λογαριασμό μέσω του συνδέσμου και κερδίστε 30 ημέρες με 0% προμήθεια:

* Κεφαλαίο σε κίνδυνο. Οι προβλέψεις και οι προηγούμενες αποδόσεις δεν είναι αξιόπιστοι δείκτες μελλοντικών επιδόσεων. Είναι απαραίτητο να κάνετε τη δική σας ανάλυση πριν κάνετε οποιαδήποτε επένδυση.
Εάν χρειάζεται, θα πρέπει να αναζητήσετε προσεκτικά ανεξάρτητη επενδυτική συμβουλή από πιστοποιημένο επαγγελματία.
Σε συνεργασία με τους

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

41 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Αυτό το πολύ έξυπνο συστηματάκι που έχουν αναπτύξει ώστε να σου δημιουργούν ανάγκες οι οποίες δεν υπάρχουν σε κάνουν ασυνείδητο καταναλωτή και το "ότι δεν πουλιέται πετιέται" να το θεωρούμε φυσικό, πραγματικά με ξεπερνάει. Και δεν μιλάω καν για τις συνθήκες εργασίας και τα πλωτά εργοστάσια του συγκεκριμένου κολοσσού. Δεν ξέρω από που να το πιάσω…

  2. Νν αλλα αφου και η Nike και αλλες μεγαλες εταιρίες που εχουν εργοστάσια στην Κίνα και εχουν σε ενα βαθμό καλυτερα υλικά γιατι οι τιμές τους ειναι εξωφρενικές ;

  3. Μια εταιρεία με σάπια ρουχα εχει 30 δις έσοδα οταν ενα έθνος πχ η Ελλάδα εχει ενα ΑΕΠ 250.000 δις δλδ

  4. Ναι ρε λογικα αυτό είναι το θεμα. Να τα φτιάχνουν στην Κίνα για να τα παίρνεις εσύ φθηνά. Όχι για να πέφτει το δικό τους κόστος. Η μπλούζα με κατασκευαστικό κόστος μισό ευρώ πουλιεται 20, οχι 5. Απλά αντί να τα φτιάχνουν στην Αμερική και το κέρδος να είναι 15€ τα φτιάχνουν στην Κίνα και βγάζουν 19,5€. Εσένα σκέφτηκαν…

  5. Ωραίο ξέπλυμα. Δηλαδή θες να μου πεις ότι αν μία εταιρεία στην Κίνα, την Τουρκία ή το Μπαγκλαντες προσφέρει ανθρώπινες συνθήκες και βιώσιμους μισθούς η εκάστοτε κυβέρνηση επειδή μισεί τους εργάτες θα πει όχι; Δε νομίζω.

  6. είναι τα mcdonalds φθηνα; που ενα σκατουλάκι σαντουιτσ μπορει να έχει και 6 ευρω? κάτι χάνω μαλλον..

  7. Μαικιους: "Οποτε πλιζ, μπορουμε να σταματησουμε αυτη την καραμελα οτι τα Ζαρα ειναι τοσο φθηνα απλα και μονο επειδη εχουν σκλαβους στην Κινα;"
    Μαικιους μετα απο ενα λεπτο: "Αν θες να πιεσεις την ζαρα και την καθε ζαρα με μποικοταζ και ποστ στο ινσταγκραμ για τη φρικη του φαστ φασιον, τουλαχιστον πιεσε την να μεταφερει τα εργαστασια της στην Ευρωπη και την Αμερικη οπου οι νομοι προστασιας των εργαζομενων ειναι πολυ πιο αυστηροι. Βεβαια, αν το κανεις αυτο θα πρεπει να συμβιβαστεις και με το γεγονος οτι απο δω και περα ενα μπλουζακι ζαρα θα κοστιζει περιπου οσο ενα μπλουζακι λακοστ"
    Καταλαβαινω οτι εισαι νεοφιλελερας, τουλαχιστον φροντισε να μην αυτοαναιρεισαι. Και επειδη εμεις ειμαστε απο τη μερια των σκλαβων αγαπητε Μαικιους, αυτων δηλαδη που αμα ζουσαν στο Μπαγκλαντες μπορει να ειχαν πεθανει στο εργοστασιο της Ζαρα, προσεχε λιγο παραπανω το στομα σου.

  8. Δε χρειάζεται ν'αγοράζεις ενα τζιν και τρια μπλουζάκια το χρόνο, αλλά ούτε είναι φυσιολογικό ν'αγοράζεις παραπάνω απ' όσα ρούχα που μπορείς να φορέσεις, το 30% της ντουλάπας σου να μην το εχεις φορέσει ποτε, ν'αγοράζεις κάτι που σε λιγους μήνες θα θεωρείται ξεπερασμένο και είναι πολύ πιθανό να σου χαλάσει μετά απο 2-3 πλύσεις. Επίσης στο Rana Plaza φτιάχνονταν και ρούχα για πιο ακριβές εταιρείες πχ Benetton. Οποτε η τιμή δεν είναι καλός δείκτης για την ηθική ή την βιωσιμότητα μιας εταιρείας. Χρησιμοποιουν εργοστάσια σε αυτες τις χώρες, πρώτον, γιατι μπορουν και, δευτερον, γιατι ετσι θα επιτυχουν το μεγαλυτερο κέρδος, όχι γιατι σκέφτονται οτι είναι κρίμα η Νίτσα από το Παγκράτι να πρέπει να δώσει 10€ παραπανω για το νεο trend στις μπλουζες και δε βγαινει.

  9. Δεν αναφέρθηκες ωστόσο στο περιβαλλοντικό κόστος του fast fashion.. Κι επίσης μπορεί η Κίνα να επιτρέπει άθλιες συνθήκες εργασίας.. ένας εργοδότης ωστόσο και μάλιστα ευρωπαίος θα μπορούσε να παρέχει καλύτερες συνθήκες σε αυτούς τους εργαζόμενους.. Μην ξαφνικά θεοποιήσουμε το fast fashion..

  10. Θυμάται κανείς τα πρώτα ΖΑRA στα Χαυτεια, Ομόνοια? Κάπου μέσα 90ς. Εκτός από ωραία κ φθηνά είχαν τη φήμη ότι είναι πάντα μαύρα ή το πολύ ασπρόμαυρα. Που ίσχυε βασικά

  11. Case study για Zara, H&M, Bennett on, εξετάσεις σε δύο μέρες και 5 ώρες πριν ανεβάζεις αυτό και το βλέπω τυχαία…πιθανότητες!

  12. Αδερφέ Μιχάλη τι λες??? Ένα μπλουζάκι ζάρα κοστίζει το ίδιο ή και περισσότερο από ένα μπλουζάκι λακοστ. Και έχει φτιαχτεί από σκλάβους Κινέζους, ειτε σου αρέσει είτε όχι.

  13. Εμένα ανέκαθεν μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο η inditex κατάφερε να βγάζει λεφτά από όλα τα κοινά. Bershka στρατιβαριους για τα 15χρονα, Zara για δήθεν μοδάτα ρούχα με κοινό την μεγαλύτερη μάζα του γυναικείου και αντρικού πληθυσμού αλλά και Massimo Dutti για πιο κυριλατους και τους πιο μεγάλους σε ηλικία

  14. Ωραία τώρα κάντε και έναν κοπο να δείτε κανα ντοκιμαντέρ για το περιβαλλοντικό κόστος της σωτήριας fast fashion.

  15. Από τη μία εμμένεις στο σωστό επιχείρημα σχετικά με τον κατώτατο μισθό της Κίνας και μετά μας παρουσιάζεις μια σειρά από αδιανόητες πρακτικές της εταιρείας και καταλήγεις ότι έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε στυλ & ποικιλία και στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια! Ότι δηλαδή τίθεται τέτοιο δίλημμα… Και μόνο που έχει κρυφά εργοστάσια δεν χρειάζεται και πολύ ψάξιμο η φάση. Έτοιμος για ΝΔ είσαι.