Τι είναι το τίποτα – What the Fact?! #20




Τίποτα. Μηδέν. Ανυπαρξια. Η μελέτη αυτού που λέμε “κενό” ξεκλείδωσε τα μεγαλύτερα μυστικά του Σύμπαντος.

Ευχαριστούμε τους Δημήτρη Κουλουμάση και Στράτο Ασημέλλη που μας παρείχαν το εργαστήριο και την εμπειρία τους.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

37 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλύτερα να ξεχάσουμε τη τελευταία σου φράση "το σύμπαν ξεπήδησε από το απόλυτο τίποτα".
    Όχι τίποτα άλλο….αλλά αυτά ακούνε οι χριστιανοταλιμπάν και μας ζητάνε να υπερασπίσουμε τέτοιες αβάσιμες μεταφυσικές υποθέσεις ως μέρος της θεωρίας του Big Bang.
    To Σύμπαν, απ ότι δείχνουν τα δεδομένα δεν είναι τίποτα άλλο από μια αλλαγή της ενεργητικής κατάστασης του Κόσμου (Cosmos) . Οι ¨φουριόζες" κοσμικές Quantum Fluctuations (βραβευμένη παρατήρηση και με Νόμπελ) όχι μόνο δείχνουν ότι το Συμπαν μας(ενέργεια και φυσικές δομές)δεν είναι το απόλυτο σύνολο του τι υπάρχει, αλλά η παρατηρήσιμη αλληλεπίδραση της υλης του με το κοσμικό background noise (Οχι radiation…είναι άλλο πράγμα) κάνουν την έννοια του "τίποτα" περιγραφικά ανούσια και παράδοξο.

  2. ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΗΡΕΜΑ ΤΟ ΛΕΩ

  3. Το σημερινό σύμπαν που τώρα διαστέλλεται μπορεί να προέκυψε από την βαρυτική κατάρρευση σε σιγκιουλάριτη (μοναδικότητα) ενός προϋπάρχοντος

  4. Υπάρχουν οι κβαντικές διακυμάνσεις του κενού… ¨μέσα στο κενό¨, το πείραμα του Μάικελσον δικαίωσε τον Αινστάιν

  5. Εφόσον ο σωλήνας γυαλιού δεν είναι 100% γεμάτος με υδράργυρο, όταν τον κλείνεις με το δάχτυλο σου, δεν υπάρχει ανάμεσα στον υδράργυρο και το δάχτυλο σου αέρας; Άρα όταν τον γυρνάς, ο αέρας απλά πάει πάνω. Τι λέω λάθος;

  6. Τι υπάρχει έξω από τα όρια του σύμπαντος ? Αν πείτε τίποτα τότε έχει όρια το τίποτα ? Αν ναι τότε τι υπάρχει έξω από αυτά τα όρια ? Μάλλον η έννοια του χώρου είναι πιο περίεργη από την έννοια του χρονου ……

  7. Εύκολο… Τίποτα είναι αυτό που άφησαν στην Βόρεια Εύβοια από τον φυσικό της πλούτο κ τις ζωές των κατοίκων της

  8. Βασικα το πειραμα των Morley & Michelson ειναι αποδειξη οτι η γη ΔΕΝ κινειται.

    Αυτο ακομα να το χωνεψουν μερικοι που πιστευουν οτι το συμπαν ειναι 14 δις ετων κ οτι ο ανθρωπος προηλθε απ τους πιθηκους.

    Υ.Σ. Οταν δε μπορεις να καταλαβεις τι ειναι η "πληροφορια" τοτε το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ εισαι εξυπνος.
    Πληροφορια βγαινει ΜΟΝΟ απο νοημοσυνη. Τo DNA (μεταξυ αλλων) περιεχει πληροφορια.

  9. Ίσως 
    Αυτό που λέμε κενό-αόρατο (αιθέρας) δεν είναι καθόλου κενό αλλά αντίθετα είναι το πιο πυκνό που υπάρχει.
    Απλά τα άπειρα σημεία του όπου η δύναμη του σημείου πλησιάζει στο άπειρο αλλά με κατεύθυνση προς το κέντρο του πλησιάζοντας το μηδέν!
    Αυτό το κάνει να συμπεριφέρεται σαν κενό-αόρατο!

  10. Μας έχεις τρελανει σε ένα επόμενο επεισόδιο σε όλα τα what the fuct. Τα βλέπω ξανά και ξανά και κάθε φορά λες σε ένα επόμενο επεισόδιο. Έχεις αφήσει ανοιχτά πολλά θέματα και κοντεύω να τρελαθώ. Πρέπει να μάθω τι εννοούσες.. Πλζζζ μην ανοίξεις αλλά και τελείωσε τα υποσχόμενα (no hate)

  11. ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΑΛΛΑ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ (4:01), ΓΙΑΤΙ Η ΓΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΑ; ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ, ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΧΑΝΕΣ ΣΥΜΠΑΝ, ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ. ΣΑΦΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗ ΓΗ ΕΤΣΙ, ΩΣΤΕ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ, ΝΑ ΕΥΝΟΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΠΧ ΣΤΟ ΗΣΑΪΑΣ 45:18. ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.
    ΤΩΡΑ, ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ ΤΟ Νο1 ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΓΗΣ, ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ, ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, Ή ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΤΙΣ ΠΑΜΠΟΛΛΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΕΝΟΣ ΣΤΟΡΓΙΚΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥ (Ο ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΚΟΜΑ, ΑΛΛΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΛΥΣΕΙ, ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ), Ε, ΑΥΤΟ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΑΥΜΑ, ΘΑ ΤΟΥ ΒΓΕΙ, ΤΕΛΙΚΑ, ΣΕ … ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ.
    ΕΙΝΑΙ, ΟΜΩΣ, ΔΙΚΑΙΟ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΣΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ. ΟΣΟ, ΒΕΒΑΙΑ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΧΡΟΝΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΘΑΝΑΤΟΥ! Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΓΗ ΜΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ. ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.

  12. Μπραβο σου Mikeius για την ποιότητα των συγκεκριμένων βίντεο! 😊✋Ειναι ενα πολυ καλό online ψυχαγωγικά επιμορφωτικό υλικό…στο οποίο μπορει να ανατρέχει οποιοσδήποτε έχει διάθεση για out of the box μάθηση και διακατέχεται απο χρησιμη περιεργεια!!

  13. Μεγάλη μπαρούφα με το bing bang μας λένε ότι το τίποτα μπορεί να εκραγεί καί νά εκτονωθεί προς τη μία κατεύθυνση καί τό καλύτερο δημιουργεί πλανήτες , άστρα γαλαξίες δεινόσαυρους καί επιστήμονες

  14. Που είναι επιτέλους αυτό το κβαντικό επεισόδιο, για πόσο καιρό θα το έχεις σε superposition (αχαχαχα).

  15. Τίποτα για να υπάρχει δεν πρέπει να υπάρχει τίποτα, στο διάστημα δεν έχουμε το τίποτα αφού περνάει τουλάχιστον το φως από μέσα ,μαγνητικά παιδία , σκοτεινή ύλη και άλλα όπου δεν ξέρουμε, οπότε κάτσε πρώτα να το ανακαλύψουμε ..