Το δηλητήριο που σε κρατάει ζωντανό – What the Fact?! #60




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Steven Johnson – How we got to Now
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Πώς φτάσαμε να έχουμε καθαρό, ασφαλές νερό να βγαίνει απ’ τον τοίχο με το στρίψιμο μιας βρύσης. Και πώς αυτό το τολμηρό βήμα προς τα εμπρός έστρωσε το δρόμο για την σεξουαλική επανάσταση, αλλά και το μοντέρνο skateboarding.

Ευχαριστούμε την TwelveSec που στηρίζει το What the Fact και μας βοηθάει να φέρουμε την επιστήμη κοντά σας. Γιατί στην TwelveSec αναγνωρίζουν ότι χωρίς την επιστημονική πρόοδο, ακόμα θα σκαλίζαμε σε πέτρες και πολύ απλά, σήμερα, δεν θα είχαν δουλειά τα παιδιά.

Σκηνοθεσία/Μοντάζ: Pedram Voss
Παρουσίαση/Σενάριο: Mikeius
Εικόνες/Assistant: Artemis
Επεξεργασία ήχου: Miltos
Μουσική: Thanasimos

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

41 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Steven Johnson – How we got to Now
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Δε μπορούσαν να βράζουν τουλάχιστον το νερό που πιναν μέχρι να βρουν την οριστική λυση; Αυτό το έκαναν για αιώνες οι ανθρωποι κ σε πολλές περιοχές ακομα το κάνουν…όπως εγώ στη Κύπρο που δεν έχουμε πόσιμο νερο!

  3. ελα ρε μιχάλη οι θάνατοι δεν συνδέονται μόνο με το μολυσμένο νερό. Η αύξηση του προσδόκιμου ζωής δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της χλωρίωσης, αλλά ενός συνόλου πραγμάτων.

  4. Αν άκουγε ο Κοχ ο Παστέρ και ο Λιλ της Μαλακιες που ειπες στον ινσταγκραμ για τον κομπιτ θα πίνανε νερό από βόθρο !

  5. Μια μικρή και ψιλοασήμαντη διόρθωση.
    Το skate ξεκίνησε στη δεκαετία του 50 όταν οι σέρφερς θέλαν να νιώσουν ότι σερφάρουν, ενώ δεν είχε κύμα (όχι λόγο ξηρασίας).
    Έτσι κατασκευάστηκε το πρώτο skateboard. Τέλη δεκαετίας του 70, ο Tony Alva ήταν αυτός που είχε την ιδέα να κάνει skate σε μια άδεια πισίνα, αυτή την φορά λόγο της ξηρασίας που είχαν αδειάσει τις πισίνες για να σώσουν νερό.
    Fun Fact: To motto της Vans "Off the Wall" υπονοεί τους skaters που ανακαλύπτοντας νέα tricks κατάφεραν να περάσουν το "χείλος" της πισίνας.

  6. Μακ…ντροπή σου…που έφτασες τα 39…γιανα μάθεις για την χλωρίοση του νερού…από τώρα θα πρέπει κάθε φορά που πίνεις ένα καθαρό ποτήρι νερό…να τον θυμάσαι αυτόν τον τολμηρό επιστήμονα…και το παράτολμο πείραμα του…

  7. W.t.F BOOK II…"Πίστεψέ με συνδέονται…"
    W.t.F BOOK III…"Κοίταξε…"
    W.t.F BOOK IV…"Περίμενε! Θα βγάλει νόημα!…"
    W.t.F BOOK V…"OXI…οχι μη φεύγεις…"
    W.t.F BOOK VI…"Τα φαινόμενα…απατούν…"

  8. Περίεργο που δεν έχει βγεί ακόμα κάποιο "Κίνημα κατά της δηλητηρίασης του νερού". Ίσως επειδή θα είχε προφανής συνέπειες…

  9. ό,τι καλύτερο είσαι μιλάμε ..!!
    https://youtu.be/Dgd2aUitlEI
    Θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάτι που τυχαία βρήκα και έχει κάνει την καθημερινότητά μου απίστευτη… το πιο θετικό κανάλι, είμαι σίγουρος ότι θα σας γεμίσει ηρεμία και θα υπερβεί όλα μας τα εμπόδια… ευχομαι να βοηθησα κάποιους.
    πραγματικα, αξιζει να το δειτε ολοι, αυτη η κοπελα ειναι μαγικη. εμένα μου άλλαξε τη ζωή.

  10. πολύ καλά τα λες και ετσι είναι απλά λιιιγο υπερβολικά για εκείνη την εποχή όσο αναφορά τους θανάτους απο το νερό γιατί αν δεν κάνω λάθος κανενα σπίτι δεν έπινε έτσι νερό όλοι πρώτα το έβραζαν ΚΑΙ ΕΠΊΣΗΣ ΕΠΕΡΝΑΝ ΑΓΙΑΣΜΟ μόνο απο ορθόδοξες εκκλησίες οι άλλες δεν πιάνουν.