Το πρώτο ρομπότ (εφευρέθηκε τον μεσαίωνα;!) – What the Fact?! #52




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
Jonathan Lyons – The House of Wisdom
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Όσο η επιστήμη στην Ευρώπη πάλευε να επιβιώσει τον μεσαίωνα, μια νέα σπίθα ήρθε από την Αραβία. Σήμερα θα μάθουμε για την Ισλαμική Επιστημονική Αναγέννηση, και πώς οι σχολαστές του Αραβικού κόσμου κράτησαν ζωντανή την κληρονομιά του Αριστοτέλη και του Πυθαγόρα.

Η τεχνολογία κάνει τον κόσμο μας καλύτερο. Για περισσότερα θέματα σχετικά με την τεχνολογία, κάντε τώρα subscribe στο κανάλι της COSMOTE για να δείτε το 7ο ΕΠΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑ και μείνετε συντονισμένοι για extra bonus υλικό!
Subscribe:
Like:
Follow:

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

26 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    Jonathan Lyons – The House of Wisdom
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Δεν το ήξερα ότι ήταν τόσο καλοί επιστήμονες οι Μουσουλμάνοι κρίμα που δεν είναι πλέον έτσι και οι περισσότεροι ασχολούνται μόνο με την θρησκεία τους και υπάρχουν και πολλοί φανατικοί και ταλιμπανια θα ήταν πολύ καλύτερος ο κόσμος εάν ήταν όπως παλιά

  3. Εχω μια απορια,αναφερει το βιντεο οπως και καποια σχολια οτι οι αριθμοι που χρησιμοποιουμε ειναι αραβικης προελευσης,στην δουλεια μου στην λαχαναγορα του Ρεντη οι αιγυπτιοι που δουλευουν μαζι μου οταν γραφουν αριθμους στο μετρημα δεν χρησιμοποιουν ποτε τους δικους μας αριθμους αλλα κατι ιερογλυφικα δικα τους,τελικα ποια ειναι η αληθεια;;;

  4. Το πώς έφτασαν αυτοί οι άνθρωποι από αυτήν την χρυσή εποχή που περιέγραψες στο να ανατινάζουν άπιστους είναι απορίας άξιο.

  5. «ΑΕΙ Ο ΘΕΟΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΓΕΩΜΕΤΡΕΙ» ( π ) Διόφαντος ο πατέρας της άλγεβρας . Εξάλλου το είχαν παραδεκτεί , προς τιμήν τους , οτι αντέγραψαν τον Διόφαντο .Σεβασμός στους Άραβες αλλά τις στέρεες βάσεις σε όσα πολύ ωραία μας αφηγήσε τις έθεσαν οι προγονοί μας .
    Συγχαρητήρια για τις ωραίες εκπομπές σου , λίγο καθηστερημένα , πριν λίγες ημέρες με πληροφόρησαν για το κανάλι σου .

  6. Επίσης φίλε μου η λέξη αλγόριθμος προέρχεται από την λατινική λέξη algorismus(λατινικα-αρχαια ελληνικά κυρίως στην Χαλκιδική)και ο φίλος μας ο Πέρσης με λίγη παραφθορά από το όνομα του οικιοποιηθηκε,δηλ. έκλεψε την λέξη.Υπαρχει και η εκδοχή τέλη του 17ου αιώνα που συνδυάστηκε με την ελληνική λέξη αριθμός, αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί.ΦΙΛΕ μου βιβλίο του Λεωνίδα Μπίλη "όλοι αντέγραψαν τους Έλληνες"για να ξεστραβωθουμε, συγνώμη για την λέξη.

  7. Βρε φίλε μου αυτό που κατάλαβα από σένα είναι το εξεις.Ηρθαν οι αρχαίοι Έλληνες στην εποχή των Αράβων έκλεψαν τις ιδέες τους και ξαναγύρισαν πίσω να τις διαδώσουν στον αρχαίο κόσμο.Εισαι σίγουρος για αυτά που λες.Μην διαδιδεις λάθος γνώσεις ή μήπως μας κάνεις πλάκα;

  8. Κοίτα μαλακα πόσο σαλιαριζεις γιατί μπορείς να φλεξαρεις ότι είσαι και καλά πολυπολιτισμικός και φιλελε.
    Το είπες και μόνος σου ότι μετέφεραν τη γνώση δεν την δημιούργησαν,με εξερεση το δεκαδικό σύστημα που είναι όντως σημαντικό,οι ισλαμιστές ήταν πρακτικά βιβλιοθηκάριοι.
    Και το λέω αυτό γιατί είναι προφανές ότι δεν χάνεις ευκαιρία να μας δείξεις τα daddy issues σου και να κραξεις χριστιανισμό αλλά το ισλάμ δεν το ακουμπάμε.

  9. Εύγε !!! χ ρυσο μου, Μόνο οι Έλληνες, ξέρανε από Μαθηματικά, Αστρονομία, Φυσική κλπ..!!!Δηλαδή, ο Πυθγόρας, ο Θαλής ο Μιλήσιος, ο Ευκλείδης,ο Ήρων, και άλλοι Επιστήμονες;;;

  10. Εύγε !!! Μήπως, ήταν Έλληνες, με τα παιζώματα, και Έλληνες ,που μετεστράφηκαν, γιά να σώσουν, το κεφάλι τους ;; Ιστορικός Ερευνήτρια . κάτι ξέρω……

  11. Ελλά μορε τώρα που προσπαθείς να μας πλασάρεις αντιγραφές τον μουσουλμάνων από τους Έλληνες για δικές τους εφευρέσεις.

  12. οι αραβες ειχαν επιπεδο βιοτικο και κοινωνικη ευγενια που ακομα διακρινει κανεις στους απογονους τους. οι τουρκοι και το βαθυ ισλαμ τους φαγανε…..

  13. Mike… Κάνε καμιά κωμωδία και άσε τις επιστήμες. Ο σίγουρος και αυταρχικός τόνος δεν πείθει… ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ… Υπήρχαν αιώνες πριν όσα χρεώνεις στους άραβες.
    Κάτσε διάβασε για τον Ηρωνα 400 προ νέας χρονολόγησης και μη λες μαλακίες.

  14. οχι μιχαλη, ο στροφαλλοφορος μετατρεπει την παλιδρομμικη σε περιστροφικη… δηλαδη την παλιδρομικη κινηση των πιστονιων, σε περιστροφικη στις ροδες του αυτοκινητου σου ή στη προπελα του καραβιου σου