Το Alien που κρύβεται στην αυλή σου – What the Fact?! #34




Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
David Attenborough – Life Stories
Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook κάνοντας τον λογαριασμό σας στην Audible ΕΔΩ:

Σφήκες που παρασιτούν σε πεταλούδες που παρασιτούν σε μυρμήγκια. Damn, nature. You scary.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

43 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Το σημερινό What the Fact εμπνεύστηκε εν μέρει απο το καταπληκτικό βιβλίο:
    David Attenborough – Life Stories
    Μπορείτε να το αποκτήσετε εντελώς δωρεάν σε μορφή audiobook, όπως και πολλά ακόμα φοβερά βιβλία εκλαϊκευμένης επιστήμης από το link της περιγραφης.

  2. Πρόκειτε για την πεταλούδα Phengaris rebeli και την παρασιτική σφήκα Ichneumon eumerus. Στην Ελλάδα υπάρχουν και πεταλούδες Phengaris και σφήκες Ichneumon, έχω συναντήσει αν και όχι τα συγκεκριμένα είδη.

  3. Μαλακα με τόσο πολύπλοκο τρόπο αναπαραγωγής αναρωτιέμαι πως δεν αφανιστηκε αυτή η κολοπεταλουδα πριν καν την δούμε.

  4. Τα μυρμήγκια χειρότεροι μουνόδουλοι κι από τους ανθρώπους. Μην προλάβουν να μυρίσουν μουνί, του συμπεριφέρονται σαν βασίλισσα.

  5. Ρε μαλακα πεθύμησα την ζωή τότε γαμω την πουτανα μου και τους κορονοιους, ρίχνε βιντεα ΜΙΚΕ να έχουμε μια παρέα και εμείς που είμαστε όλη μέρα σπίτι

  6. ρε οι καμπιες και τα σκουλικια δεν μιαζουν με εξωγιοινους? αφου η καμπια απο καμπια μεταμορφονετε σε πεταλουδα και εγω απο την βλακεια που ειπα μεταμορφοθηκα σε δεν ξερω😂😂😂

  7. μετα απο αυτο το βιντεο αρχισα να ξυνομαι παντου γιατι νομιζω οτι ολα αυτα γινονται πανω μου και μεσα μου.

  8. Ειμαι γεωπόνος, στη σχολή η πτυχιακή μου είχε εντομολογικό θέμα και γενικά μου αρέσει οτιδήποτε έχει σχέση με εντομολογία. Μιχάλη πραγματικά κάνεις εξαιρετική δουλειά! Μιλάς για επιστημονικά θέματα με τρόπο εκλαϊκευμένο και κατανοητό προς όλους. Για παράδειγμα, στο σημείο που λες ότι μαδάει, στην ουσία μιλάς για τη διαδικασία της έκδυσης. Συνέχισε να κάνεις τέτοια συναρπαστικά βίντεο!

  9. Να επαναφερουν τις παρασιτικες σφηκες αλλα να ειναι λιγοτερες απο τις πεταλουδες

  10. Δεν κατάλαβα πως όταν γεννάει το αυγό της μέσα στη κάμπια , όταν σκάσει το κουκούλι βγαίνει σφυγγα και όχι και τα 2 ή έστω μεταλλαγμένη πεταλούδα. Τι γίνεται η πεταλούδα ως οντοτητα??

  11. σε ηλικία 16 ετών είδα ενα σπουδαιο ντοκιμαντερ, τον Μικροκοσμο. δεν με εκανε να ασχοληθω με τη βιολογια, μη χαιρεστε, γιατι το εκπαιδευτικο συστημα γαμιεται. απλως μου ηρθε βλεποντας το βιντεο και σας το συστήνω. Μικροκοσμος, α και το Κογιανισκάτσι. δηλαδή, ζωή εκτος ισορροπίας. δείτε τα αμφότερα.
    Μπράβο για το βίντεο. με εκαψες παλι