#1 ΦΥΣΙΚΗ: Εισαγωγή, Φυσικά μεγέθη και μοναδες | Schoolhacks




Για να μην χάσεις ΤΕΛΕΙΩΣ επαφή με το σχολείο στην καραντίνα, ήρθε το SCHOOLHACKS! Οπου, παρέα με τον χημικό της καρδιάς μας Δημήτρη Κουλουμάση, πιάνουμε κομμάτια απ’ την ύλη Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας Γυμνασίου από την σκοπιά του μαθητή. Θα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις και πάνω απ’ όλα, θα σας δείξουμε τις καλύτερες ΜΠΑΚΑΛΙΕΣ και τα ΚΟΛΠΑ που μας βοηθησαν στην μαθητική μας πορεία.

Σήμερα: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

49 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Δεν ενδιαφέρει κανέναν, αλλά:

    Είμαι πρώτη γυμνασίου και υπάρχει ένα μάθημα το οποίο αρέσει σχεδόν σε όλους τους μαθητές. Βιολογία. Δεν ξέρω αν θα με πιστέψεις, αλλά η τάξη την ώρα της βιολογίας είναι πάντα διαβασμένη.

    btw Είμαι η μόνη που αφιέρωσε όλο της το απόγευμα να το βλέπει και να κρατάει σημειώσεις;

  2. Εγώ που βλέπω αυτό το βίντεο από το κηνιτό μου Ο.ο ( είναι 12:01π.μ. ) θα το δω ΟΛΟΚΛΗΡΟ ας πούμε σήμερα μετά που θα ξημερώσει απλά και μόνο γιατί βαριέμαι να κάτσω να ανοίξω βιβλίο για να κάνω επανάληψη (θα πάω πρώτη γυμνασίου =3= )

  3. shrtlink.ca/xxx139lovedollgermansex

    මම සීතල, දෝංකාර දෙන දේවස්ථානයේ ආසන පේළියේ පේළි දෙකක් වාඩි වී මගේ පියා දෙස බැලුවෙමි ඔහුගේ පළල්, අළු-දුඹුරු හිස ඔහුගේ ට්වීඩ් ජැකට්ටුවට වඩා විශාල විය (කළු හස්තයක් යනු එම අවස්ථාවට ඇති සහනයයි) ජෝන් වේන් ඇවිදින විට ඔහුගේ උරහිස් චලනය වන ආකාරයට නොව ඔහුගේ කන් සෙමෙන්, දෝලනය වන ආකාරයෙන් චලනය විය මගේ තාත්තා දත් ඇඹරුවා මගේ ආච්චි ඇගේ අවමංගල්‍ය උත්සවය සඳහා ආගමික සංගීතය තෝරාගෙන තිබීම ගැන ඔහු කෝපයට පත් වන්නට ඇත මම හිතුවේ නැහැ ඇය එය කළේ ඔහුව අවුල් කිරීමට කියලා ඇය හුදෙක් නාදයට කැමති වූ අතර, එහි ලෞකික නොවන ස්වභාවය ඇගේ වැඩිමහල් පුතාට කෙසේ බලපානු ඇත්දැයි අපේක්ෂා නොකළාය

  4. παρε 3 λογους να γινει καθηγητης και οχι μπετατζης, 1. Ιούνιος, 2.Ιούλιος, 3. Αυγουστος. αν θες σου λεω και αλλους 100 λογους. επίσης ένα λογο να σε γαμαει ο καθηγητής και να ευνοει καποιον αλλον, του κανει ιδιαίτερα. υπαρχουν πολυ ακομη λογοι.

  5. η ηδονη οτανσου λεει ο καθηγητης προσπαθηστε μονη σας και λινεισ την ασκηση χωρισ να σου πει την θεωρεια

  6. Περίπου στο 50:00 λεπτό λέτε για το αμστρονγκ και το τοποθετήστε στο 10^-8 και το αναφέρετε ως 10^-10 ποιο είναι το σωστό???

  7. Κλάσματα, δυνάμεις και απλοποίηση. Τα μεγαλύτερα βοηθήματα-εργαλεία του μαθητή. Ούτε ρίζες, ούτε δεκαδικοί, ούτε πολλά μηδενικά ούτε τίποτα. Και στην τελική, αν ο καθηγητής θέλει σώνει και ντε να δει πόσο κάνει το ρίζα 2 στην πέμπτη, ας το κάνει μόνος του.

  8. Το Cοulomb παράγεται από δύο θεμελιώδεις μονάδες, το Ampere (A) και το second (sec). Συνεπώς το Coulomb είναι η παράγωγη μονάδα και όχι το Ampere.

  9. Το μήκος του μέτρου επαναορίστηκε με βάση την ταχύτητα του φωτός. Πχ ήταν c 299792458 κόμμα κάτι Μέτρα ανά δευτερόλεπτο και το αναπροσαρμόσανε έτσι ώστε να γίνει 299792458 ακριβώς. Άρα 1 μέτρο = (1/299792458) της απόστασης που διανύει το φως σε ένα δευτερόλεπτο.

  10. Ειμαι μηχανικός με 2 Μάστερ στην Μηχανική πετρελαίου οποτε τα χω φάει ολα αυτα στην μάπα χρονια τωρα …αλλα μου αρέσει τοσο πολυ να τα ξανα ακουω . Μακαρι να ημουν εκει μαζι σας και αν σας εδινα υπέροχες ιδέες !

  11. Mike πράγματικα χαίρομαι για την προσπάθεια που κανείς και μου φαίνεται ότι πράγματικα θες να βοηθήσεις κόσμο εδώ.

  12. Πολύ ωραία δουλειά…απλώς να ξέρουμε ότι αυτη η διαδικασία δε λέγεται μάθημα αλλά παρουσίαση διότι δεν υπάρχει αλληλεπίδραση με τους μαθητές. Η σχολική τάξη δε μπορεί να αντικατασταθεί με καμία νεα Τεχνολογία. Από την άλλη μεριά αν η σχολική τάξη λειτουργεί κανονικά τότε οι νέες τεχνολογίες μπορούν να απογειώσουν το μάθημα. Και φυσικά πρώτα και πάνω απ όλα μετράει η προσωπική εργασία του μαθητή. Με λίγα λόγια βάλε τον κώλο σου κατω και δούλεψε . Τελικά είναι το μόνο που μετράει

  13. And I quote: Και ο καθηγητης ανθρωπος ειναι δεν ειναι εκει περα για να σε χαντακωσει… ΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ ΚΑΛΟ

  14. Γιατί οχι καλεσμένος ένας Φυσικός για να μιλήσει για τα Φυσικά μεγέθη και τις μονάδες; Καλός ο χημικός αλλά όταν μιλάμε για Φυσική υπάρχει συγκεκριμένη επιστήμη και κλάδος που ασχολείται με αυτά.

  15. Ωραία η εκπομπή. Εχω μόνο να προτείνω να κάνετε το call με ενα app που επιτρέπει να ειναι δίπλα δίπλα οι δυο εικόνες, ώστε να φαίνεστε και οι δυο το ίδιο

  16. Είμαι 2ο έτος φυσικό, κάπου θα μου χρειαστούν κι αυτα, καλά κάνω και τα βλέπω αφήστε με

  17. Με εκπλήσσει το γεγονός ότι η διαδικασία της διαδικτυακής μάθησης έχει αρχίσει να ανεβαίνει τώρα που υπάρχει ο κορονοιός και δεν υπήρχε κάτι τέτοιο στα σχολεία τουλάχιστον πιο πριν. Αυτό που σκέφτηκα είναι ότι έτσι μπορούμε να αξιοποιήσουμε κομμάτι της ύλης που δεν διδάσκεται, δηλαδή τα εκτός ύλης. Αυτό που μόλις ακούγαμε για αυτό απλά σκίζαμε την σελίδα ή μάλλον απλά διαγράφαμε με τον στυλό αυτή την σελίδα , ή μάλλον αυτές τις σελίδες του βιβλίου. Αυτές οι σελίδες είναι πολλές, πολλές όμως και δεν διδάσκονται σε καμία τάξη και έτσι είχαμε πάντοτε πολύ πιο φουσκωτά βιβλία τα οποία μας δημιουργούσαν εύλογα την απορία γιατί το κάθε βιβλίο είναι τόσο τεράστιο αφού δεν διδάσκεται η ύλη; Η συνηθέστερη απάντηση που παίρναμε ήταν του τύπου << για να έχουν παραπάνω υλικό οι μαθητές>> ή <<μπορεί ο καθηγητής να διδάξει παραπάνω >>. Ναι δεν λέω αλλά θυμάμαι πχ την λογοτεχνία που πάντα είχαμε ένα βιβλίο 300+ σελίδων και η ύλη ήταν καμιά πενηνταριά από αυτές. Γιατί λοιπόν να μην διδάσκεται αυτή η ύλη έστω και διαδικτυακά , να μπορεί ο μαθητής να μαθαίνει πέρα από τα όρια της σχολικής ύλης. Αυτό θα μπορούσε να γίνει από αδιόριστους καθηγητές, δηλαδή να βρισκόντουσαν πχ σπίτι τους και να βιντεοσκοπούσαν τον εαυτό τους να διδάσκει και στη συνέχεια να ανέβαινε σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα και να μπορούσε ο μαθητής να πηγαίνει να βλέπει το μάθημα.
    Επίσης, θα ήταν καλό να διδάσκονταν και η κανονική ύλη του μαθήματος διαδικτυακά, δηλαδή αδιόριστοι καθηγητές να έκαναν και τη σχολική ύλη, θα βοηθούσε πολύ κάποιον μαθητή που έχασε το μάθημα,πχ λόγω αρρώστιας, να μπορέσει στη συνέχεια να το δεί βιντεοσκοπημένο σε μια διαδικτυακή πλατφόρμα του υπουργείου.
    Φυσικά, τα παραπάνω αποτελούν την άποψη μου, την οποία ήθελα να μοιραστώ στο ίντερνετ. Θα ήταν χαρά μου να ακούσω και άλλες απόψεις πάνω στο θέμα.

  18. Η Ιστορια,αν και Οικονομικαριος,σου προσφερει το ντρογκι οταν εχεις γραψει απαντηση πηγης (στις ενδοσχολικες) 2 σελιδαρες ουσιας ενοοειται.
    Οσο υπεροχο και να ναι αυτο το μαθημα(θα πηγαινα Ιστορικος και οχι Οικονομολογος(αν παρω το πτυχιο(νταξει ακομα πρωτοτετης οποτε κλαην) αν δεν ερχοταν τα Αρχαια και λεγαν «με ξεχασες μπρο;») αυτο που την χαλαει ειναι η καθεστωτικη προπαγανδα που βαζουν μεσα. Μεγιστο παραδειγμα το οτι στο Βιβλιο Ιστοριας Γενικης Παιδειας Γ Γενικου Λυκειου παιρνει ξεκαθαρα υπερ των Αμερικανων θεση στον Βομβαρδισμο της Χιροσιμας και του Ναγκασακι

  19. Πάρα πολύ καλό βίντεο. Μακάρι να υπήρχε όταν πήγαινα γυμνάσιο. Μερικές παρατηρήσεις:
    Πρώτον τα θεμελιώδη μεγέθη είναι επτά. Ξεχάσατε την ποσότητα ύλης (mol).
    Δεύτερον δεν χρησιμοποιούμε πλέον τα πρότυπα που αναφέρατε. Αυτό άλλαξε πριν από κανα δυο χρόνια και πλέον όλα τα μεγέθη ορίζονται με τη βοήθεια φυσικών σταθερών όπως η ταχύτητα του φωτός και η σταθερά του Planck.
    Τρίτον από όσο θυμάμαι η επιστημονική μέθοδος έχει 5 βήματα: Παρατήρηση, Υπόθεση, Πείραμα, Εξαγωγή συμπερασμάτων σύμφωνα με τις μετρήσεις, Γενίκευση συμπερασμάτων σε φυσικούς νόμους.
    Και τώρα για αυτό που ζήτησες Mike: Αν είχες το μέγεθος ενός ατόμου, πόσο μεγάλο θα ήταν το DNA? Κάνοντας έρευνα ανακάλυψα ότι το DNA είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο από όσο φανταζόμουν. Υποθέτοντας πως έχει ύψος 1,6m (έλα, και πολύ σου βάζω) ένα ζεύγος μόνο αζωτούχων βάσεων του DNA θα είχε μήκος 10,28m περίπου. Όλο το DNA ενός κυττάρου θα είχε μήκος περίπου 60,5 *10^9m δηλαδή 60,5*10^6km δηλαδή 60.500.000km ή αλλιώς 0,4ΑU που σημαίνει ότι θα έκανε περίπου διακόσιες φορές το ταξίδι Γη – Σελήνη.

  20. Δεν έκατσα μετά το 24:16 λεπτά γιατί φίλε μακιους οι συμβουλές αυτές είναι για τα τσογλανια που εγλυφαν. Δεν το πιστεύω..ότι άκουσα κάτι τέτοιο από σένα. Κάτι τέτοια μαλακισμένα..τα τσάκιζαν στο ξύλο ρε φίλε. Και δεν το κρύβω ότι έμπαινα στον πειρασμό κι εγώ.