#2 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Κλάσματα | Schoolhacks




Για να μην χάσεις ΤΕΛΕΙΩΣ επαφή με το σχολείο στην καραντίνα, ήρθε το SCHOOLHACKS! Οπου, παρέα με τον χημικό της καρδιάς μας Δημήτρη Κουλουμάση, πιάνουμε κομμάτια απ’ την ύλη Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας Γυμνασίου από την σκοπιά του μαθητή. Θα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις και πάνω απ’ όλα, θα σας δείξουμε τις καλύτερες ΜΠΑΚΑΛΙΕΣ και τα ΚΟΛΠΑ που μας βοηθησαν στην μαθητική μας πορεία.

Σημερα: ΚΛΑΣΜΑΤΑ

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

39 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Έλα ρε Δημήτρη! Καταλαβαίνω κι εσένα τη θέση σου, αλλά μεγάλη μαλακία να βάζεις "μπιπ" στο "ηλίθιο"! 😛 😀

  2. Το κριτήριο διαιρετότητας με το 3 και το 9 το χρησιμοποιούσα αρκετά όταν ήθελα να κάνω απλοποιήσεις στα κλάσματα και δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω τα υπόλοιπα 4 κριτήρια. Οπότε νομίζω πως πρέπει να το μάθουν τα παιδιά. Εξάλλου η επιπλέον πράξη που έχουν να κάνουν είναι μια πρόσθεση δύο ή τριών ή και τεσσάρων αριθμών (παραπάνω δεν νομίζω να συναντήσουν).

  3. Εξαιρετική δουλειά!!! Το μηδέν δεν είναι φυσικός αριθμός αλλά ακέραιος.Π.χ. στη φύση δε λέμε τι δεν βλέπουμε να υπάρχει αλλά απαριθούμε μόνο αυτό που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας. Βλέπω 5 πρόβατα, 6 αράχνες, 2 σκυλιά σε ένα λιβάδι π.χ. αλλά δε θα πω , βλέπω 0 ψάρια, 0 χταπόδια, 0 κλπ. Η άρνηση πάει περίπατο κοινώς. Η αλήθεια είναι ότι αυτό στο μαθαίνουν στο πανεπιστήμιο κι όχι πιο πριν. Καλή συνέχεια!!!!

  4. Τους μεικτους τους χρησιμοποιουν στην αμερικη φουλ ! αν δεις τις εξετασεις SAT και ACT (που ειναι οι αντιστοιχες παν-αμερικανικες) υπαρχουν παντου. και φυσικα τους χρησιμοποιουν και στα κολλεγια. Οποτε δεν ειναι καθολου αχρηστοι !

    Μη λες ανακριβειες !

  5. Όταν συνειδητοποιείς ότι η πίτσα που απομένει είναι real-time κυκλικό διάγραμμα των κομματιών που μένουν

  6. Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα? Εννοώ π.χ. θα πηγαίνει,Φυσικη-Μαθηματικα-Χημεια ή θα τα βγάζετε τυχαία?

  7. Όλα αυτά σε 20 λεπτά βίντεο με μουσική υπόκρουση όπως το WTFact η γενικά όπως τα yt videos σε προσελκύουν να ασχοληθείς.
    βλεπε καθημερινή φυσική.

    Αυτό θυμίζει λίγο φροντιστήριο, θες δεν θες.

  8. 15:35
    Ο μικρός Μανώλης του δημοτικού κέρδιζε κάπως έτσι τα αυτόκλητά του:
    6 • 9 = 60-6
    4 • 9 = 40-4

    Γενικά εκμεταλλεύεσαι την ευκολία του ανθρώπου να χρησιμοποιεί το δεκαδικό σύστημα και ανάγεις το x•9= 10•x – x

  9. 54:40 – Κατ'αρχάς, με το που βλέπεις αυτή την άσκηση το μυαλό σου πρέπει να πονηρευτεί. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν ότι για να ρωτάει πόσοι μαθητές, δεν θα είναι δεκαδικός ο αριθμός μιας και είναι άνθρωποι. Δεν μπορεί δηλαδή να είναι 46,8 τα κορίτσια ή κάτι τέτοιο.

    Άρα σκέφτηκα ότι το 252 μάλλον διαιρείται με το 9 (από τα 5|9).

    Οπότε, 252/9 = 28.

    Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι να πολλαπλασιάσεις το 28 με το 5 και να βρεις τον αριθμό των αγοριών.

    28 * 5 = 140.

    Άρα αντί για 5|9 έχουμε 140|252 (όσο και ο αριθμός όλων των μαθητών).

    Μετά απλά αφαιρείς το 140 από το 252 και βρίσκεις τον αριθμό των κοριτσιών που είναι 112.

  10. 49:00 Τα 3/12 μπορούσαμε να κάνουμε απλοποίηση πρώτα -> 1/4 και έπειτα -> 5/20+7/20= 12/20.
    Επίσης στο 53:40 το 252 *5/9 μπορούσε να γίνει πρώτα η απλοποίηση του 252 με το 9 από το κτίριο διαιρετότητας που δεν χρησιμοποιείς Μιχάλη 2+5+2=9 άρα διαιρείται το 252 από το 9 και κάνει 28.
    Στο 28:50 όντος στην άσκηση 7 είναι μικτός επειδή δεν έχει την τελείτσα μεταξύ των δύο αριθμών,που εάν παρατηρήσετε την άσκηση 3 π.χ. το 7*10/14 έχει και πάλι την τελεία.

  11. Φιλε μηχαλη στο 4 μας ειπε ο δασκαλος μας να βρουμε ενα κανονα για το 4 και βρηκαμε οτι ενας αριθμος που τα 2 τελαιυταια του ψυφια διερουνται με το τεσσερα ενα διερεταια του 4

  12. Ρε παιδιά….μήπως τελικά ακόμη μας αρέσει το σχολείο? Το είδα και το ευχαριστήθηκα!!! Μήπως λέω….να κάνετε μια αρχή και να βγάζετε εκπαιδευτικά βίντεο? Γηράσκω αεί διδασκόμενος!!!

  13. Προσπαθήστε να κανετε βίντεο με ποιο δύσκολες ασκήσεις όπως για παράδειγμα :ταυτότητες, παραγοντοποίηση κλπ .κλπ.

  14. Παιδευεστε 10 ώρες να χωρίσετε σε ισα κομμάτια κατι που δεν είναι κύκλος..κάντο με ορθογώνια που ειναι πιο εύκολο..Επίσης στα κλάσματα της α γυμνασίου η ισοτητα των κομματιών είναι θεωρητική και απλως το αναφέρουμε στα παιδιά. Το θεμα είναι να μάθουν ότι στον παρονομαστη είναι όλα και στον αριθμητη είναι αυτά που "τρώμε "

  15. Λατρεύω το rant στο τέλος για το αίσχος που λέγεται μεικτός αριθμός. Θέλω να κάνουμε petition για να πετάξουμε αυτά τα εκτρώματα μια για πάντα στον Καιάδα που αξίζουν.

  16. Για κάθε δύναμη ισχύει a^n=a x a^n-1 Αυτή η ακολουθία ορίζει τις δυνάμεις για κάθε n στο R. Έτσι λοιπόν το a^1=a x a^0=a άρα a^0=1

  17. Για σας που λέτε για ταυτότητα, ταυτότητα κάνεις όταν έχεις άγνωστο ώστε να φτάσεις σε μορφή που να μπορείς να τον βρεις. Όταν έχεις μόνο αριθμούς, γιατί να μπλέκεις; Κάνεις τις πράξεις (με την σωστή σειρά), απλή αριθμητική. Πχ έχεις (5+2)^2, γιατί να κάνεις 5^2 + 2x5x2 + 2^2 και όχι απλά 7^2 = 49;

  18. Schoolhack για το μικρότερο μεγαλύτερο γιατι όπως και με το δεξιά αριστερά κολαει το μυαλό με βοηθάει να εχω στο μυαλο αυτό το σύμβολο <=> και παμε απο το μικρότερο στο ίσο και στο μεγαλύτερο

  19. Μονο σε συνταγες μαγειρικης εχω συναντησει μεικτους και εκει παντα μου παιρνει καποια δευτερολεπτα να καταλαβω τι εννοει. Δεν πα να χω εχω βγαλει ΕΜΠ, αυτο δε θα αλλαξει ποτε 😆

  20. Μιχάλη για εμάς που έχουμε τελειώσει το σχολείο και δεν έχουμε τα μαθηματικά στην ζωή μας σαν επιστήμη έχεις να μας δώσεις κάποιο hack για το πώς να αρχίσουμε να μαθαίνουμε και πάλι?