#5 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ: Πολυώνυμα | Schoolhacks
Για να μην χάσεις ΤΕΛΕΙΩΣ επαφή με το σχολείο στην καραντίνα, ήρθε το SCHOOLHACKS! Οπου, παρέα με τον χημικό της καρδιάς μας Δημήτρη Κουλουμάση, πιάνουμε κομμάτια απ’ την ύλη Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας Γυμνασίου από την σκοπιά του μαθητή. Θα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις και πάνω απ’ όλα, θα σας δείξουμε τις καλύτερες ΜΠΑΚΑΛΙΕΣ και τα ΚΟΛΠΑ που μας βοηθησαν στην μαθητική μας πορεία.

Σήμερα: ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ

Παρουσίαση: Δημήτρης Κουλουμάσης @dimitris_kouloumasis
Μουσική… “τίτλων”: Δημήτρης Μπάρμπας @d.barbas_vox

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

32 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν ήξεραν ούτε ξέρουν ποσο κάνει 2+2 <3 καλημέρα

  2. Αν η συνάρτηση Α(x) δίνει το κόστος κατασκευής x πουκαμίσων τότε η Β(x)=A(x)/x δίνει το κόστος του κάθε πουκάμισου όταν η βιοτεχνία παράγει x πουκάμισα. Η συνάρτηση αυτή λοιπόν (η Β) δεν είναι σε καμία περίπτωση σταθερή αφού έχει τους όρους 500/x και x/10 . (Η Β(x)=500/x +10 + x/10). Το γεγονός ότι βγήκαν ίδια αποτελέσματα για x=50 και x=100 οφείλεται στην συνάντηση Β της οποίας η γραφική παράσταση μοιάζει με υπερβολή που η κορυφή της έχει βυθιστεί λίγο οπότε δεν είναι αμφιμονοτιμη(1-1) άρα υπάρχουν κάποια ζευγάρια που δίνουν ίδιες τιμές (παίξε τζόκερ με την τύχη που έχεις 😀)

  3. Κάνε βίντεο με Γεωμετρία γιατί στο τετράμηνο πήρα 10 και θέλω να τα πάω καλά στο 2ο και γενικότερα του χρόνου στην Β Λυκείου που θα πάω

  4. Είμαι 6ο έτος (τελειώνω καλοκαίρι) ΕΜΠ και παρακολουθώ τα schoolhacks με καφεδάκι σπίτι και με μια νοσταλγία για μαθηματικά/φυσική/χημεία πριν κοντά 10 χρόνια, αλλά και σε μια φάση "πόσο τσιλλ θα ήταν αν γινόταν έτσι πάντα το μάθημα" . Και μάλλον δεν είμαι ο μόνος μη-μαθητής που τα χαζέυει :p

  5. 3η Λυκείου και αντί να κάτσω να κάνω καμία άσκηση με ΘΜΤ και να δω κανένα όριο κάθομαι και βλέπω αυτα που τα έμαθα πριν 3 χρονια.

  6. Μιχάλη κάνε βίντεο γεωμετρία! Είναι το πιο παραγκωνισμενο μάθημα στο γυμνάσιο και στο λύκειο.Αρκετοί δεν γνωρίζουν τα στοιχειώδη.