#7 ΦΥΣΙΚΗ: Ευθύγραμμη ομαλή | Schoolhacks
Για να μην χάσεις ΤΕΛΕΙΩΣ επαφή με το σχολείο στην καραντίνα, ήρθε το SCHOOLHACKS! Οπου, παρέα με τον χημικό της καρδιάς μας Δημήτρη Κουλουμάση, πιάνουμε κομμάτια απ’ την ύλη Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας Γυμνασίου από την σκοπιά του μαθητή. Θα κάνουμε θεωρία, ασκήσεις και πάνω απ’ όλα, θα σας δείξουμε τις καλύτερες ΜΠΑΚΑΛΙΕΣ και τα ΚΟΛΠΑ που μας βοηθησαν στην μαθητική μας πορεία.

Σημερα: ΘΕΣΗ, ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ, ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΗ ΟΜΑΛΗ ΚΙΝΗΣΗ

Παρουσίαση: Δημήτρης Κουλουμάσης @dimitris_kouloumasis
Μουσική… “τίτλων”: Δημήτρης Μπάρμπας @d.barbas_vox
Logo: Αθηνα Σιμελα

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Mikeius Official


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

31 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 1. προτείνω στο Μιχάλη και στο Δημήτρη να διαβάσουν τον Arons (Oδηγός διδασκαλιας Φυσικής) ….Θα σας κάνει καλό πολύ παιδιά , ώστε να μη λέτε διάστημα-χρόνο ,αλλά θέση-χρόνο…το διάστημα είναι μέγεθος που διαρκεί , η θέση είναι στιγμιαίο μέγεθος…παιδιά πέσατε και σεις στην παγίδα του σχολικού (έκτρωμα) βιβλίου !!

 2. Στο 28:00 τους κάψατε με τα δευτερόλεπτα. Μπερδέψατε τα x με τα sec… Η ουσία βέβαια παραμένει η ίδια…

 3. ΆΣΧΕΤΟ αλλα γιατί δεν κάνεις ενα θαψε το σενάριο τωρα με καραντίνα να ξέρουμε τι να μην δούμε;;;

 4. Γρήγορο Schoolhack:Για μετατροπή από km/h σε m/s κάνετε διαίρεση με 3,6 την ταχύτητα που ήδη έχετε. Για το αντίθετο δηλαδή από m/s σε km/h πολλαπλασιάζετε το μέτρο της ταχύτητας με το 3,6.

 5. Κουλουμάσης: Τετοια ωρα που βγηκε το επεισόδιο πιστεύω πολλοι θα το περιμένουνε.
  Ωρα: 02.00

 6. Μνημονικός κανόνας: η ταχύτητα του 1m/s αντιστοιχεί σε 3,6Km/h, ενώ η ταχύτητα του 1Km/h αντιστοιχεί σε περίπου 0,28m/s (ή 10/36 m/s για την ακρίβεια).
  Άρα αν θέλουμε να κάνουμε γρήγορη μετατροπή των μονάδων της ταχύτητας πολλαπλασιάζουμε είτε με 3,6 είτε με 10/36 ανάλογα με την μονάδα που έχουμε. Οπότε αν έχουμε ταχύτητα 15m/s αυτή αντιστοιχεί σε (15×3,6) 54Km/h. Αν έχουμε ταχύτητα 180km/h, αυτή αντιστοιχεί σε (180×10/36) 50m/s.

 7. 40:00 Πολύ απλά Όταν θέλεις να μετατρέψεις τα m/s σε km/h πολλαπλασιάζεις το νούμερο με το 3,6 και αντίστροφα για να μετατρέψεις τα km/h σε m/s διαιρείς το νούμερο με το 3,6.

 8. ευθύγραμμες κινήσεις, επιταχύνσεις, κεκλιμένα επίπεδα και τριβή. Αν και σκράπας μαθητής, σε αυτή τη φυσική είχα γράψει καθαρό 19άρι γιατι είχαν ενδιαφέρον. Στα μαθηματικά εκείνης της χρονιάς 12.
  Τι μου θυμίσατε..

 9. mikeus : Ελπίζω να μας βλέπετε μεσημέρι όπως θα έπρεπε
  Ταυτόχρονα εγώ : βλέπω το βίντεο 2 η ώρα τα μεσάνυχτα

 10. Καλά τέλειο ιντροοο τώρα πρέπει να στρώσω το γραφείο 2 το βράδυ σιγά μην το δω αύριο τωρααααα είναι η τέλεια ώρα ευχαριστούμε παιδιά κάνετε τα μαθήματα μας πια ενδιαφέρονται 👍💞😁