Cooking Maliatsis – 123 – Παέγια




Ξανακάνουμε την συνταγή που έγινε στο 1ο live Cooking στο Χυτήριο, που δεν είχε ανέβει.

Official Merch μόνο στο
Βρείτε μπλουζάκια, βιβλία, κούπες κτλ από τις αγαπημένες σας εκπομπές.

Social Links:
Κώστας Μαλιάτσης Σάλας

Ηλίας Φουντούλης

Βίντεο από το κανάλι ComedyLab GR


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

28 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Μαλιατση σε ενα επεισοδιο βγαλε το καπελο και καντε λιγο αστειο asimar με τον φουντουλη

  2. Κοίταξε Κώστα , χωρίς να γνωρίζω την ιστορία της όλης κατάστασης με τον κρόκο κοζάνης κι αν όντως σε τρελαίνει το πώς κάποιος ανακαλύπτει αυτές τις μικρές λεπτομέρειες στη ζωή :

    1. Για αρχή θα αναφέρω πως η πλειονότητα των ''ανακαλύψεων'' ( πες το όπως θέλεις ) δεν βασίζεται σε τυχαιότητα της στιγμής, Δηλαδή υπάρχει κάποια συνήθως έρευνα κάποιου που ασχολείται με το θέμα και θέλει να το εξελίξει , η οποία έρευνα φυσικά με αναγωγή βασίζεται σε άλλες έρευνες κ.ο.κ.

    2. Με τον πειραματισμό , κι άλλες μεθόδους βεβαίως , ο κάθε ερευνητής διαχωρίζει όλες τις έρευνες που έχει μελετήσει σε αληθείς , ψευδείς ή τις ανασυνδυάζει για να προκύψει κάποιο νέο αποτελέσμα . ΕΝ προκειμένω , ίσως κάποιος να έχει μελετήσει τόσο πολύ τα μπαχαρικά που να γνωρίζει τι ακριβώς θέλει παραπάνω σε γεύση και που ίσως να το βρει .

    3. Με έρευνα και ανάλυση προκύπτει ίσως , ένας τύπος οντολογίας , δηλαδή από τι αποτελείται η γεύση αυτού που αναζητώ; Τι γεύση θέλω να ενισχύσω ; με ποιά στοιχεία αυτή η γεύση αναδεικνύεται ; Εφόσον λοιπόν έχω αναλύσει όλα αυτά τα στοιχεία προσπαθώ να βρω που υπάρχουν στην φύση ή σε πρωτογενές υλικό το οποίο εάν επεξεργαστώ μπορώ να αποδώσω κάτι που θα ήθελα ως αποτέλεσμα . ( ή ακόμη να υπάρχει κι αυτούσιο στη φύση , με προσανατολισμό την οντολογία που πιστεύω ότι πλαισιώνει το αποτέλεσμα που επιθυμώ ) .

    4. Ίσως λοιπον κάποιος με γνώσεις βοτανολογίας και με ενδιαφέρον στην μαγειρική / μπαχαρική να μελέτησε αρκετά φυτά για να βρει αυτό το στοιχείο ή τα στοιχεία τα οποία θα ήθελε να εκμεταλλευτεί ούτως ώστε να αναβαθμίσει μία γεύση από μπαχαρικό και να οδηγήθηκε στο εν λόγω κυκλάμινο ή και ακόμη να πατένταρε συγκεκριμένες καλλιεργικές διαδικασίες ( δεν γνωρίζω για το συγκεκριμένο θέμα ) .

    Γενικώς αυτή είναι μία προχειρο-μπακαλεο-ανάλυση / απάντηση στο σκάλωμα : Πώς διάολο το βρήκανε αυτό το πράγμα ; Πήγανε μια μέρα και είπαν ''δε το βάζουμε να το φάμε;'' . Εννοείται πως υπάρχει και η περίπτωση αυτή : α ωραίο μοιάζει αυτό ας το δοκιμάσω . ( αυτή η περίπτωση ''πυροδοτεί'' εν τωμ μεταξύ μελλοντικές έρευνες του τύπου που περιέγραψα ) .

  3. Ηλία υπερβάλλεις… Ο κρόκος κάνει 1200 με 1500 ευρώ το κιλό. Ζω στο χωριό που παράγετε, στον Κρόκο Κοζάνης.