Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ…


Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ
( Ο Κήρυξ της χάριτος που κράτησε όρθια την ορθοδοξία)

Η δεύτερη Κυριακή των νηστειών είναι αφιερωμένη στον γίγαντα της ορθοδόξου πίστεως , στον Άγιο Γρηγόριο Παλαμά
Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης , ένας από τους σπουδαιότερους και επιδραστικοτερους θεολόγους της Ορθοδοξίας .
Που ανεδείχθη Αστέρας λαμπερός της προσευχής , και μύστης της θεωσεως , θεολόγος μέγας εφάμιλλος των τριών ιεραρχών .
Ο οποίος με τους αγώνες του υπέρ της αλήθειας διεφυλαξε το ορθόδοξο πλήρωμα από τους λατινόφρονες και τους ηθικολόγος αιρετικούς φιλοσόφους του δέκατου τέταρτου αιώνος !
Ο άγιος Γρηγόριος γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη έλαβε σπουδαία μόρφωση και οι αυτοκράτορες επιθυμούσαν να τον προωθήσουν σε ανώτατα πολιτικά αξιώματα .
Εκείνος όμως επιθυμούσε την μοναχική ζωή που οδηγεί στην αλήθεια του Θεού . Ασκήτευσε σε περιοχή της Θράκης , στο Άγιο όρος αλλά και στη Βέροια , μετά από πολλούς αγώνες άδικες φυλακίσεις εκλέχθηκε αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης !
Εκατομμύρια σελίδες κι αν γραφτουν για τον άγιο θα είναι πολύ λίγες για να αποδοσουν το μέγεθος της αγιοτητος του και το μεγαλείο της θεολογίας του . Με τη θεολογία του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά λύνεται η μεγάλη λατινική πλάνη του Φιλιοκβε και κράτησε όρθια την ορθοδοξία από τους αιρετικούς !!!
Υπερασπίστηκε την παράδοση των Πατέρων της εκκλησίας, απέναντι στον κίνδυνο αλλοίωσης της πίστης απέναντι στην ορθολογιστική εισβολή του φιλοσοφικού στοχασμού , που εκπορεύονταν από τη Δύση !!!
Βοήθεια μας η χάρη του και η ευλογία του !! Αμήν !!
Χρόνια πολλά !!

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ... 1


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *