Η Calcata είναι κομμούνα και πόλη στην ιταλική περιφέρεια της Λάτσιο, 47 χιλιόμ…


🇮🇹 Η Calcata είναι κομμούνα και πόλη στην ιταλική περιφέρεια της Λάτσιο, 47 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης με το αυτοκίνητο(!), με θέα στην κοιλάδα του ποταμού Treja.

⛰️ Στη δεκαετία του 1930, το οχυρωμένο ιστορικό κέντρο της πόλης εκκενώθηκε από την κυβέρνηση φοβούμενη ότι οι ηφαιστειογενείς βράχοι στους οποίους ήταν χτισμένη η κοινότητα θα κατέρρεαν. Οι κάτοικοι της περιοχής μετακόμισαν στην κοντινή Νέα Calcata.

‍🎨 Στη δεκαετία του 1960, το άδειο πια ιστορικό κέντρο άρχισε να ξανακατοικείται από καλλιτέχνες και χίπις, με πολλούς από τους καταληψίες τελικά να καταλήγουν να αγοράζουν τα σπίτια στα οποία “φιλοξενούνταν”. Η κυβέρνηση επέτρεψε εκ νέου την κατοίκηση της περιοχής και η καλλιτεχνική κοινότητα άνθισε.

📰 Σύμφωνα με τους New York Times το 2007 η Calcata «παίζει να ήταν το πιο θορυβώδες χωριό στην Ιταλία, η κοιτίδα μιας εκκεντρικής κοινότητας περίπου 100 καλλιτεχνών, μποέμ, ηλικιωμένων τύπων».

🍽️ Σήμερα το ιστορικό κέντρο περιλαμβάνει πλέον εστιατόρια, καφέ και γκαλερί τέχνης. Όταν αναγνωριστεί η καλλιτεχνική μου αξία, έχω φύγει για Calcata 🤦‍♂️

Η Calcata είναι κομμούνα και πόλη στην ιταλική περιφέρεια της Λάτσιο, 47 χιλιόμ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

19 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Εκεί θα πάω να αφήσω τα κοκαλάκια μου!!!! Θα εγκατάλειψω τον μάταιο κόσμο με πάρτυ και κραιπαλες

  2. Στο πλάι του βουνού έχει σπηλιές που ο μύθος λέει πως ζούσαν μαγισες. Εκεί δίπλα έχει και βαθρες με καυτό νερό με θειαφι.Υπεροχη εμπειρία αυτό το ταξίδι.

  3. 47 χιλιόμετρα βόρεια της Ρώμης με το αυτοκίνητο(!) με τα ποδια ειναι πιο μακρια ?

  4. Όποιος πάει προς τα εκεί αξίζει να περάσει και από cascate di Monte Gelato

  5. Μα που τα βρίσκεις και μας φτιάχνεις τη διάθεση, δε ξέρω… Thanks πάντως ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ 😊