Και αυτό παιδιά είναι ένα καμπαναριό που αναδύεται από τα νερά της λίμνης Resia…


⛪ Και αυτό παιδιά είναι ένα καμπαναριό που αναδύεται από τα νερά της λίμνης Resia (ή Ρέσενζεε) στην Βόρεια Ιταλία 🇮🇹 μερικά χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα με Ελβετία 🇨🇭 και Αυστρία 🇦🇹 (3 και 2 αντίστοιχα).

⛪ Η Ρέσενζεε είναι η μεγαλύτερη λίμνη στις Άλπεις σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1000 μέτρων με έκταση 6.6 τ.χλμ. Τροφοδοτείται από τους ποταμούς Αδίγη, Καρλίνο και Ρόγενμπαχ.

⛪ Μέχρι και το 1939 στην περιοχή βρισκόντουσαν δύο αλπικά χωριουδάκια με τους κατοίκους τους να αρνούνται να τα εγκαταλείψουν παρά τη δύσκολη διαβίωση.

⛪ Η εταιρεία ηλεκτρισμού Montecatini τον Ιούλιο του 1939 θέλησε να ενώσει δύο μικρότερες λίμνες (Ρέσενζεε και Μίτερζεε) δημιουργώντας μία μεγαλύτερη τεχνητή έτσι ώστε να εξυπηρετήσει τη λειτουργία ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου.

⛪ Τα έργα διακόπηκαν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, με την περιοχή να πλημμυρίζει πια το 1950 αφού η εταιρία είχε λάβει επιδότηση 30 εκ. ελβετικά φράγκα.

⛪ Η στάθμη της τεχνητής λίμνης ανέβηκε πέντε μέτρα, με αποτέλεσμα να καλύψει σχεδόν τα πάντα στο βυθό της. Λέω σχεδόν γιατί βλέπετε τι προεξέχει στη φωτογραφία.

⛪ Το καμπαναριό της εκκλησίας του 14ου αιώνα του χωριού Graun είναι το μόνο που έχει μείνει μέχρι σήμερα να θυμίζει ότι κάποτε στην περιοχή υπήρχε ζωή.

⛪ Το χειμώνα είναι εφικτό να περπατήσετε μέχρι το καμπαναριό καθώς η λίμνη παγώνει (φώτο στα σχόλια).

⛪ Ο τοπικός θρύλος λέει πως τις κρύες νύχτες η καμπάνα ακόμα ηχεί. Αν όντως την ακούσετε τότε σκούζι σινιόρε ε σινιόρι αλλά μάλλον πρωταγωνιστείτε σε κάποιο ιταλικό θρίλερ! Η καμπάνα μετακινήθηκε μια βδομάδα πριν πλημμυρίσει η περιοχή.

Φωτογραφία από πιντερεστ

Και αυτό παιδιά είναι ένα καμπαναριό που αναδύεται από τα νερά της λίμνης Resia... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

31 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. ορίστε και το ψαρωτικό Profondo Rosso του Dario Argento από τους Goblin, μιας και μιλάμε για σπαγγέτι όρρορ (το χ το προφέρουν μόνο στην Τοσκάνη και μόνο σε αντικατάσταση του κ. Μια χοχα χόλα παρακαλώ🙂 )
    https://m.youtube.com/watch?v=lN5wpoNJDUk

  2. Μα έφτιαξαν και μια σειρά για το τόπο αυτό και τις καμπάνες της εκκλησίας. Το είδαμε στο NETFLIX. Οι καμπάνες του…. ( δεν θυμάμαι το όνομα ). Τίποτα ιδιαίτερο το σήριαλ.

  3. ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ για αυτόν τον θρύλο έχει γυριστεί και η σειρά οι Καμπάνες του κουρον !!!! Αξίζει να την δείτε και τι λέει ο θρύλος

  4. Μια όμορφη διαδρομή στις Άλπεις κοντά στα 1500μ Υψόμετρο!! Περιμετρικά από το καμπαναριό μπορείς να το περπατήσεις. Ένα τουριστικό αξιοθέατο που αν γνωρίζεις και την ιστορία του το απολαμβάνεις δίπλα.. Αξίζει να το επισκεφθείς!!

  5. Κάτι παρόμοιο και στο Μόρνο με το χωριό Κάλιο (κάπως έτσι) όπου φαίνεται όταν η λίμνη δεν έχει πολύ νερό

  6. Το σκηνικό μου θυμίζει μια σειρά του νετφλιξ: “οι καμπάνες του Κουρόν”

  7. Προχθεσινή. Το μέρος είναι μαγευτικό και προκαλεί εντύπωση το ότι υπάρχει ποδηλατόδρομος γύρω από τη λίμνη και συγχρόνως καμία δυνατότητα να σταματήσεις με το αυτοκίνητο στην άκρη του δρόμου για να χαζέψεις τη θέα, πάρα μόνο σε ένα συγκεκριμένο πάρκινγκ.

  8. Γι αυτό κάνουν τα καμπαναρια ψηλά….για να φαίνονται και στις αντίξοες συνθήκες …χαχαχαχα

  9. Να πούμε μόνο ότι είναι λίγο ατυχής η απόδοση στα ελληνικά των ονομάτων των λιμνών. See είναι η λίμνη στα γερμανικά και προφέρεται “ζέεε”..

  10. Το μέρος είναι πραγματικά υπέροχο και πόλος έλξης μοτοσυκλετιστων και όχι μόνο. Αν ο καιρός είναι καλός κανείς δεν χάνει την ευκαιρία για λίγη ηλιοθεραπεία by the see!

  11. από δω βγήκε η ατάκα “χιόνια στο καμπαναριό, πέθανε όλο το χωριό”?

  12. Υπάρχει όντως ιταλικό θρίλερ και λέγεται οι καμπάνες του κουρον αν δεν κάνω λάθος!!!

  13. παιδιά υπάρχει ένα παρόμοιο σκηνικό (‘ντάξει όχι με βουνάρες γύρω τριγύρω) σε ενα χωριό του Ηρακλείου (Κρήτης). Δεν θυμάμαι όνομα 🤔 αλλά έχει κι αυτό μεγάλο ενδιαφέρον!

  14. Στο Curon δημιούργησε πάντως μια ιδιαίτερα υποβλητική ατμόσφαιρα. Ανάθεμά με βέβαια αν θυμάμαι τι έγινε στο τέλος 🤔

  15. Αχ, κάντε μου όμως μια χάρη: η Reschensee (γερμανικό όνομα της Resia) δεν “διαβάζεται” ως “Ρέσενσιί”, αλλά ως “Ρέσενζεε” (και το “σ” παχύ για να γουστάρουμε).

  16. Δεν θέλω να φανώ Ιταλός Καρεν αλλά είναι: scusino signore e signori, όχι “scusi”
    😂❤️🇮🇹

  17. Αν θέλετε να δείτε το καμπαναριό να πρωταγωνιστεί σε σειρά, δείτε το Curon στο Netflix 👌

  18. Reschensee & Mittersee όπου See = λίμνη στα γερμανικά. Αμφότερες βρίσκονται στο γερμανόφωνο Νότιο Τιρόλο.

  19. Πανέμορφο μέρος σε μια πανέμορφη αλλά και ιδιαίτερη περιοχή,δουλεύω 30 λεπτά από εκεί και περνάω συνέχεια!