Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22…


💦 Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22 χλμ βορειοανατολικά των Χανίων και 2 χλμ ανατολικά του χωριού Χωρδάκι (απ’ το χωριουδάκι;), στην ανατολική μεριά του Ακρωτηρίου Χανίων.

💦 Η ονομασία Σεϊτάν Λιμάνια σημαίνει Καταραμένα/Διαβολικά Λιμάνια στα Τουρκικά και έρχεται σε ρήξη με την υπέροχη είκονα της παραλίας. Πέρα λοιπόν απ’ το φαίνεσθαι, τα νερά και τα ρεύματα της περιοχής είναι άκρως επικίνδυνα κι έτσι προέκυψε η ονομασία. Δίπλα βρίσκονται τρεις παράλληλοι στενόμακροι όρμοι, πολύ καλά προστατευμένοι από το κύμα.

💦 Σε έναν απ’ τους όρμους βρίσκετια κι η παραλία του Στεφάνου -στενόμακρη, μικροσκοπική και με βαθυγάλανα νερά. Το χαλίκι και η άμμος της παραλίας μεταφέρονται από τα γειτονικά νταμάρια μέσω του φαραγγιού Δι(μ)πλοχάχαλο.

💦 Για να φτάσετε στην παραλία υπάρχει ένα σύντομο αλλά απότομο μονοπάτι, οπότε καλό είναι να αποφεύγονται τα προσφιλή δίχαλα! Αν δεν μπορείτε χωρίς αυτά υπάρχει και το καραβάκι, αλλά έτσι χάνεις τη μισή ομορφιά… νομίζω.

💦 Από την περίοδο που ασφαλτοστρώθηκε ο δρόμος που οδηγεί στην παραλία, η φήμη του Στεφάνου έχει εκτοξευθεί και πλέον είναι δύσκολο να την πετύχετε χωρίς κόσμο. Η καλύτερη εποχή είναι σαφώς στα μέσα του φθινοπώρου! Ποτέ άλλοτε δεν είχε καλύτερο τάιμινγκ μια ανάρτησή μου. Ή τώρα ή ποτέ!

💦 Κάποιοι έμπειροι “καταβάτες” φαραγγιών (canyoners αν προτιμάτε) επιχειρούν την κατάβαση μέσα από το απότομο Διπλοχάχαλο, το οποίο καταλήγει στην παραλία. Αν ασχολείστε με το σπορ, μετά από 1-1,5 ώρα καταρρίχησης μέσα σε ένα βραχώδες τοπίο και με αρώματα θυμαριού να σας περιτριγυρίζουν, θα νομίζετε ότι βρίσκεστε στον παράδεισο κι ενδεχομένως να σας έχει ανοίξει και λίγο η όρεξη. Είναι λατρεία το θυμάρι.

💦 Το μεγαλύτερο ραπέλ (καταρρίχηση σε καταρράκτες και βράχους) έχει ύψος 38μ, ενώ ελάχιστοι γνωρίζουν ότι στο μέσο του υπάρχει ένα άγνωστο σπήλαιο με εξαιρετικό διάκοσμο, μήκους περίπου 20μ. Χαχάλι την ταλαιπώρια. Περισσότερες φώτος στα σχόλια.

Φωτογραφίες palisd, zarpanews, wiki πληροφορίες: cretanbeaches, mixanitouxronou, itravelling

Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22... 1
Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22... 2
Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22... 3
Και αυτή είναι η φημισμένη παραλία του Στεφάνου στην περιοχή Σεϊτάν Λιμάνια, 22... 4

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

25 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Προσοχή στις βουτιές από τα βράχια, έχει σκοτωθεί και σακατευτει κόσμος χωρίς λόγο. Μην ενθαρρύνετε τέτοιες συμπεριφορές.

  2. Για να τσουρουφληστεί κανείς καλή την κόβω. Για το σπηλαιάκι θα πήγαινα στάνταρ

  3. Δε σου κάνανε τα Μάταλα Γεωργία μου! Lina Draganidou Athina Antoniou Tonia Choco Ramirez Alex Mariposa Roja Glykeria Bainouzi

  4. Όταν ξεκίνησε να γίνεται γνωστή η παραλία πριν 10-15 χρόνια υπήρχε μια πόρτα από συρματόπλεγμα που έπρεπε να ανοίξεις, να περάσει το αυτοκίνητο και να ξανά κλείσεις για να μην φύγουν τα πρόβατα. Τότε υπήρχε μόνο ένα μονοπατακι και μια δυο παρέες στην παραλία.

  5. Υπέροχη παραλία!!και αν την πετύχεις με λίγο κόσμο ακόμα καλύτερα 😉

  6. Σιγά την μαλακία που την έχουν κάνει και μόδα… Κάθε φορά που την βλέπω απορώ γιατί τόση προβολή και τί της βρίσκουν τέλος πάντων. Γνωρίζω κλάσης ανώτερες παραλίες στον Νομό Λασιθίου, πολύ πιο όμορφες, πολύ πιο προσβάσιμες και με πολύ λιγότερα κοσμοσυρροή… Αλλά τελικά εκεί είναι η διαφορά μας με τα τουριστικά Χανιά, ότι εμείς τις ωραίες παραλίες τις κρατάμε για πάρτι μας…

  7. Όμορφη τοποθεσία
    Έχει και τυπα που έχει στήσει κυλικείο για ροφήματα (wtf παντού πια;!)

  8. Υπέροχη παραλία. Πολύ νωρίς το πρωί. Με καραβάκι. Όχι ιουλιο-αυγουστο.

  9. Το προστατευμένοι από το κύμα δεν ισχύει
    Ήμουν εκεί αρχές Σεπτέμβρη είχε πολύ αέρα και το κύμα σκέπαζε όλη την παραλία οπότε δεν κατεβήκαμε καν!!!!

  10. 2μηνες διακοπές στην Κρήτη πριν κάτι χρόνια,14 κιλά επάνω η ζυγαριά…τα ” ωραιότερα” κιλά που πήρα στην ζωή μου…,ευχαριστήθηκα και απόλαυσα το κάθε κιλό που πήρα τόσο πολύ που όταν τα έχασα λυπήθηκα…., Η Κρήτη είναι πάντα στην καρδιά μου. Σε ευχαριστώ για το αφιέρωμα…και για τις αναμνήσεις.

  11. Xenia Ntroumpogianni για μας λέει έμπειρους καταβατες 🤣🤣🤣

  12. Από τις πιο όμορφες παραλίες που έχω δει ποτέ!! Την επισκέφτηκα όταν ακόμα έφτανες από χωματόδρομο…