Και αυτοί είναι οι καταρράκτες Ιγκουασού σφηνωμένοι στα σύνορα Βραζιλίας και Α…


💦 Και αυτοί είναι οι καταρράκτες Ιγκουασού σφηνωμένοι στα σύνορα Βραζιλίας 🇧🇷 και Αργεντινής 🇦🇷. Στα γκουαρανί, μια από τις επίσημες γλώσσες της Παραγουάης 🇵🇾 Ιγκουασού σημαίνει το μεγάλο νερό.

💦 Εδώ δεν υπάρχουν αμφιβολίες είναι ο πλατύτερος καταρράκτης του κόσμου στα 2700 μέτρα. Για να ‘μαστε όμως απόλυτα ακριβείς, δεν είναι ένας καταρράκτης αλλά σύστημα 275 καταρρακτών.

💦 Το 80% του συστήματος αυτού βρίσκεται στην Αργεντινή και και το 20% στην Βραζιλία.

💦 Πίσω από τη δημιουργία των καταρρακτών κρύβεται ένα ερωτικό δράμα!

💦 Σύμφωνα με τον μύθο, ένας θεός (μου διαφεύγει το όνομά του) σκόπευε να νυμφευθεί με μία όμορφη ντόπια κοπέλα που ονομαζόταν Naipí, η οποία το σκάει πριν ολοκληρωθεί το μυστήριο με τον θνητό αγαπημένο της, Tarobá, με ένα κανό.

💦 Θυμίζει λίγο τη διαφήμιση των 90ς με το κάτι σαρκ – φολοου γιορ χαρτ γκαντ νταμιτ. Εδώ βέβαια έχουμε συνέχεια: ο θεός χώρισε τον ποταμό Ιγκουασού, δημιουργώντας τους καταρράκτες, καταδικάζοντας τους δύο εραστές σε μία αιώνια πτώση. Δραματικό φινάλε και λίγο υπερβολικό, οι καταρράκτες έχουν μέγιστο ύψος τα 82 μέτρα.

💦 Κλείνοντας να σας πω για το πιο εντυπωσιακό κομμάτι των καταρρακτών, τον Λαιμό του Διαόλου! Garganta del Diablo! Είναι το ψηλότερο κομμάτι του συστήματος και σχηματίζουν ένα εντυπωσιακό πέταλλο- τόξο 260 μοιρών αποτελούμενο από 14 μικρότερους καταρράκτες. Ο θόρυβος δε, που προκαλεί η πτώση του νερού, είναι μνημειώδης.

Και αυτοί είναι οι καταρράκτες Ιγκουασού σφηνωμένοι στα σύνορα Βραζιλίας και Α... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

22 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Υπερτιμημένοι οι του Νιαγάρα! Αυτοί εδώ είναι κλάσεις ανώτεροι!!

  2. Καταπληκτικό ταξίδι…είχα πετάξει και με ελικόπτερο από πανω…

  3. Από τα ομορφότερα μέρη στον πλανήτη. Εμεινα στην πλευρά της Βραζιλίας αλλά αξίζει να τους δείς και από τις δύο πλευρές ❣

  4. Πραγματικά μοναδικοί. Τους έχω επισκεφθεί και έμεινε άφωνη από την ομορφιά

  5. Τους επισκεφθηκαμε το 2012 κατά τη διάρκεια ταξιδιού σε Μπουένος Άιρες και Ρίο ντε Τζανέιρο. Εξαιρετικό θέαμα! Μοναδικό!! Η αέναη κίνηση του νερού ήταν αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο. Συμφωνώ ότι χρειάζεται δύο ημέρες για περιήγηση τόσο από την βραζιλιάνικη πλευρά, όπου βλέπεις το πανόραμα των καταρρακτών, όσο και από την αργεντίνικη που κυριολεκτικά περπατάς ανάμεσα στους καταρράκτες και φυσικά στο περίφημο garganta del diablo (το λαρύγγι του διαβόλου)! Θα πρότεινα διαμονή στην αργεντίνικη πλευρά. Είναι περισσότερο ειδυλλιακό το χωριό από την πόλη που υπάρχει στην βραζιλιάνικη πλευρά.

  6. Θα συμφωνησω πως η Βραζιλιανικη πλευρα ειναι καλυτερη – απο αυτα που μου ειχαν πει και οι ιδιοι οι Αργεντινοι. Ειχα παει μονο στην πλευρα της Αργεντινης προσωπικα. Δεν θα βαλω φωτο απο τους καταρρακτες – μπορειτε να δειτε τις ωραιοτατες του ποστ η να γκουγκλαρετε. Θα αφησω μονο μια φωτο απο τις λιγες που τραβηξα γιατι μου εκανε εντυπωση για δυο λογους:
    1. Αφου πλερωσεις για να μπεις στο παρκο, εχει περαπτημα μεχρι τις εξεδρες που βλεπεις τους καταρρακτες. Η ταμπελα στη φωτο, ηταν ΑΦΟΥ πλερωσεις κ μπεις στο παρκο. Εκει, ανεβηκε λιιιιιγο η πιεση απο το φοβο. Στο οτι ηταν μετα την εισοδο και οχι απ εξω.
    2. Το γελαστο φιδακι 🙂 δηλαδη, “περπατας αφοβα, αλλα αν το δεις διπλα σου η να κρεμεται στο δεντρο απο πανω σου, μη φοβασαι. Να σε μυρισει θελει” ενα πραμα. Το γελαστο φιδακι σε μενα ειχε το αντιθετο αποτελεσμα του να με ηρεμήσει, εκει ανεβηκε ακομα λιιιιγο η πιεσουλα. Περιττό να πω οτι την υπεροχη 15 λεπτη διαδρομη μεχρι τις εξεδρες δεν την απολαυσα. Ημουν σαν τον παλαβο να κοιταω δεξια, αριστερα, πανω, κατω για φιδια.

  7. Ναι σήμερα πάμε στους καταρράκτες και στις δύο πλευρές και θα μείνουμε 2 βράδυα.παμε μέσω Σάο παολο

  8. Φανταστικοί!!!! Η σωστή εμπειρία είναι να πας και στην Αργεντίνικη πλευρά (φώτο) αλλά και απέναντι στη Βραζιλιάνικη για να τους απολαύσεις πραγματικά!

  9. Κι ένα σεντονάκι από μένα.
    Trivia 1, όταν επισκέφτηκε το Iguaçu η Έλινορ η Ρούζβελτ, αναφώνησε ιστορικά: «poor Niagara»
    Trivia 2, όταν το επισκέφτηκα κι εγώ (ζήλεψα τη συγχωρεμένη) ήμουν κάνα 20λεπτο στο «στόμα» με ένα απερίγραπτο συναίσθημα ασημαντότητας και πραγματικού δέους (και κουφαμάρας αργότερα – ωτοασπίδες αδερφές μου, ωτοασπίδες)
    Trivia 3, είναι τέτοια η υγρασία στη περιοχή και η ποσότητα των σταγονιδίων, που πουλάνε αδιάβροχα μπουφάν. Αλλά και πάλι, «χάλια το μαλλί, χάλια»
    Trivia 4, ναι μεν μόνο το 20% ανήκει Βραζιλία (πατριδούλα) αλλά επίσης τής ανήκει και η απίστευτα εκτενής θέα του υπόλοιπου 80!