Και αυτός παιδιά είναι ένας χάρτης του Εκουαδόρ (που στα ισπανικά σημαίνει Ισημ…


🇪🇨 Και αυτός παιδιά είναι ένας χάρτης του Εκουαδόρ (που στα ισπανικά σημαίνει Ισημερινός). Η χώρα προφανώς διέρχεται από τη νοητή γραμμή του Ισημερινού και γι αυτό ονομάστηκε έτσι. Ευτυχώς οι υπόλοιπες 12 χώρες απ’ τις οποίες περνάει ο ισημερινός είχαν διαφορετική έμπνευση.

🇪🇨 Συνορεύει με την Κολομβία 🇨🇴 στα βόρεια, και το Περού 🇵🇪 στα ανατολικά, ενώ από δυτικά βρέχεται από τον Ειρηνικό ωκεανό.

🇪🇨 Εδώ βρίσκεται και το όρος Τσιμποράσο, που το μνημονεύουμε αρκετές φορές, και το οποίο είναι η υψηλότερη κορυφή της Γης από τον πυρήνα της. Ή το βουνό πιο κοντά στο διάστημα. Ό,τι προτιμάτε.

🇪🇨 Από τον χάρτη απουσιάζουν τα Νησιά Γκαλαπάγκος που διοικητικά ανήκουν στο Εκουαδόρ, αλλά είναι και 1000 χιλιόμετρα μακριά, που να τα χωρέσει ο δημιουργός του χάρτη.

🇪🇨 Εδώ επίσης βρίσκεται η 2η πιο ορεινή πρωτεύουσα του κόσμου, το Κίτο! ΑΛΛΑ είναι ακόμα μια περίπτωση όπου η μεγαλύτερη πόλη της χώρας δεν είναι και η πρωτεύουσα της. Μιλάμε φυσικά για το Γκουαγιακίλ, ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια του Ειρηνικού. Μάθετε περισσότερα ΕΔΩ 👇
https://www.geografikoi.gr/guayaquil/

Και αυτός παιδιά είναι ένας χάρτης του Εκουαδόρ (που στα ισπανικά σημαίνει Ισημ... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

19 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Την Κύπρο παλαιότερα την έβαζαν πιο κοντά στην (υπόλοιπη) Ελλάδα, δεν χρειάζεται να την βάλουν 1000 μίλια μακριά

  2. Η εθνική ομαδα του Ισημερινού θα παρει μερος για 4η φορα σε τελική φαση Παγκοσμίου Πρωταθληματος ποδοσφαίρου φέτος στο Καταρ. Ντεμπούτο εκανε μολις πρόσφατα… Το 2002 😁😜

  3. Το λιμάνι του Guayaquil γνωστό και ως Banana Puerto αφού από κει διανέμονται οι μπανάνες Dole σε όλα τα μέρη του κόσμου, είναι και γνωστό για την διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης μέσω αυτού.

  4. Υπάρχει και η Γουίνεα Ισημερινή ή Equatorial Guinea 😎

  5. Έχω επισκεφτεί την χώρα 3 φορές. Εντυπωσιακό ότι υπάρχουν τρία διαφορετικά κλίματα στην χώρα.

  6. Γενικώς είναι απ’τις λιγότερο οικονομικές χώρες της Νοτίου Αμερικής για να ταξιδέψει κανείς… Στη χώρα επίσημο νόμισμα έχουν το αμερικανικό δολάριο από το 2000 (αποφασίστηκε λόγω του καλπάζοντος πληθωρισμού..) 🙃

  7. Μπόνους φακτ:
    Μια από τις φυλές του Εκουαδόρ είναι οι Χιμπάρος, σπουδαίοι πολεμιστές. Αυτοί λοιπόν, μετά την μάχη αποκεφάλιζαν τον αντίπαλο, μίκρυναν με ειδική επεξεργασία το κεφάλι του εχθρού και το κουβαλούσαν επάνω τους σαν τρόπαιο.

  8. Η χώρα λέγεται Ισημερινός γιατί ο ισημερινός περνάει από την πρωτεύουσα της, το Κίτο.
    Κι όχι απλά επειδή περνάει από την χώρα. 🇪🇨

  9. ποσοι αραγε δεν ξερουν οτι το εκουαδορ ειναι πλεον η χωρα ισημερινος

  10. Βέβαια εμείς οι παλιοί τον μάθαμε σαν Ισημερινό. Πολλοί από μάς συνεχίζουμε να τον λέμε έτσι.

  11. Το Τσιμποράσο είναι ένα αδρανές ηφαίστειο και η κορυφή του καλύπτεται με παγετώνες!!! 🏔️

  12. Δουλεύω σε μανάβικο. Έχουμε 3 είδη μπανάνες, τις Chiquita, τις Dole και μια πιο φθηνή μάρκα, λιγότερο γνωστή (Orsero, Simba, Banadorada κτλ). Όλες είναι από τον Ισημερινό (αλλά μερικές φορές στην ταμπέλα προέλευσης γράφει Εκουαδόρ και κάποιες άλλες Ισημερινός). Οπότε έχει πολλή πλάκα όταν έρχονται οι πελάτες στη ζυγαριά και σου λένε: “Πήρα από τις φθηνές από τον Ισημερινό” “Μα όλες από τον Ισημερινό είναι!” τους λέω… “Όχι, οι άλλες είναι από το Εκουαδόρ!” μου απαντάνε… Καμία ελπίδα, λέμε… 😂😂😂