Κι αυτή παιδιά είναι η Αργεντινή, σε μια ψευδό 3δ απεικόνιση από το fineart ame…


🇦🇷 Κι αυτή παιδιά είναι η Αργεντινή, σε μια ψευδό 3δ απεικόνιση από το fineart america. Η ονομασία της χώρας προέρχεται από το Λατινικό argentum, που σημαίνει «ασήμι» που με την σειρά του προέρχεται από το Ελληνικό «άργυρος» που θα πει λευκός και λαμπερός.

🇦🇷 Η Αργεντινή είναι γνωστή για το τάνγκο, το μοσχαρίσιο κρέας, τον Μαραντόνα αλλά και για τα γεωγραφικά της ακραία σημεία. Συγκέντρωσα τα 13 πιο ενδιαφέροντα στοιχεία για την χώρα εδώ 👇
https://www.geografikoi.gr/argentina/

Κι αυτή παιδιά είναι η Αργεντινή, σε μια ψευδό 3δ απεικόνιση από το fineart ame... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

49 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλα ολα αυτα, αλλα για το τσάι Μάτε ούτε κουβέντα. Τόσους Ατρόμητους έχουμε δει ρε παιδια, γιατι μας το κάνετε αυτό!

  2. Πάντως πολλοί Ελληνοαργεντινοι είναι γνωστοί. Όπως ο Βαρθολομαίος Μιτρε ( Μητρόπουλος) 6ος πρόεδρος της Αργεντινής. Όσκαρ Πανό γνωστός σκακιστής αλλά και άλλοι πολλοι

  3. Οι Αργεντινοι επίσης είναι ένας από τους πιο φαντασμενους λαούς της λατινικής Αμερικής λόγω της προσμιξης με τους Ιταλούς. Την έχουν δει οι Ευρωπαίοι λατινοαμερικανοι. Να τα λέμε και αυτά

  4. Το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής είναι το Παρίσι της Λατινικής Αμερικής. Νομίζεις πως βρίσκεσαι σε ευρωπαϊκή πόλη. Επισκέφθηκα το Μπουένος Άιρες το 2002 όταν πτώχευσαν και ήταν οι τράπεζές τους κλειστές, που να φανταστώ πως 13 έτη μετά θα ζούσαμε κι εδώ την ίδια κατάσταση… Η πιο όμορφη συνοικία για μένα, η La Boca η συνοικία των καλλιτεχνών. Η τοπική ξεναγός μας ( μόνοι μας, είχαμε πάει κ είχαμε κανονίσει μέσω πρακτορείου τα πάντα), ήταν μία κυρία 60 ετών χήρα μεγάλου αρχιτέκτονα της πόλης, που είχε δοθεί σε ένα οικοδομικό τετράγωνο το όνομα του στη μνήμη του. Μορφωμένη και καλλιεργημένη, που έκανε την συγκεκριμένη δουλειά λόγω οικονομικής κρίσης. Είχα σοκαριστεί επίσης με ένα γεγονός που είχε συμβεί τις ημέρες που ήμουν εκεί, στην πόλη Κόρδοβα, όπου άνθρωποι σαν εμάς με polo μπλουζάκια και αdidas stan smith παπούτσια, νέοι, με χασαπομάχαιρα στα χέρια, αναποδογύρισαν ένα φορτηγό με αγελάδες και τις έσφαζαν ζωντανές… ανάμεικτα συναισθήματα για το Μπουένος Άιρες… απ’την μία η ερωτική πόλη με τα τάνγκο κι απ’την άλλη, να χαλάς συνάλλαγμα στη μαύρη αγορά, καθώς αν περίμενες στα ανταλακτήρια έπρεπε να φας όλη σου τη μέρα απ’τις ατέλειωτες ουρές. Για πιστωτικές ούτε καν λόγος, κανείς δε δεχόταν με τράπεζες να πάρει πιστωτική. Όταν φεύγαμε από την πόλη, είχαν βάλει βόμβα σε ένα κρατικό κτήριό τους, αργήσαμε να πάμε στο ραντεβού με το ταξί για το αεροδρόμιο και ο οδηγός είχε ανησυχήσει μήπως ήμασταν κοντά στο κτήριο και χτυπήσαμε. Την Αργεντινή την απόλαυσα κυρίως στους καταρράκτες του Ιγκουασού, εκεί μακριά απ’την πρωτεύουσα, ήμασταν και μακριά από την πτώχευσή τους. Ειδικότερα “το λαρύγγι του διαβόλου” σου κόβει πραγματικά την ανάσα!

  5. Ο Μπόρχες <3 ο οποίος έγραψε και και για την ιστορία του ταγκο !!!

  6. “Don’t cry for my Argentina…. ” έγραψα για να είναι το 100ο σχόλιο…

  7. Έχω φίλο από Αργεντινή που έφαγε μοσχαράκι γάλακτος στην Θράκη και έλεγε αποκλείεται είναι χοιρινό αυτό.

  8. Luis Cesar Μenotti, υπάρχει φώτο του που να μην φουμαρει;

  9. Τα νησιά λέγονται Μαλβίνες. Φόκλαντς είναι η αποικιοκρατική βρετανική τους παρονομασία.

  10. Αυτή είναι η σημαία της Ουαλικής κοινότητας Y Wladfa στην Αργεντινή. Οι Ουαλοί εγκαταστάθηκαν ως άποικοι στη χώρα το 1836 στην Παταγωνία και ειδικότερα στην επαρχία Chubut . Προσαρμόστηκαν και ίδρυσαν πολλές κοινότητες, στις οποίες ως σήμερα η ουαλική είναι η κύρια γλώσσα .

  11. Ωραίο άρθρο. Μπράβο. Πάρτε τώρα το άλογο σας και ελάτε να παίξουμε pato, αφού πρώτα όμως μελετήσετε τους κανόνες του εδώ: https://youtu.be/HxkcfxsFqSU . Πάντως μην σας προκαλεί έκπληξη ότι η Αργεντινή συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες δυνάμεις του ιππικού πόλο έχοντας κατακτήσει 2 χρυσά σε Ολυμπιακούς.

  12. Οι υπόλοιποι νότιοαμερικανοί θεωρούν τους Αργεντίνους αλαζόνες κάτι το οποιο όντως ισχύει και έχουν ένα ανέκδοτο: η καλυτερη επένδυση είναι να αγοράσεις ένα Αργεντίνο στην τιμή που αξίζει και να τον πουλήσεις στην τιμή που αυτός νομίζει ότι αξιζει!

  13. Δεν ξέρω αν το ανέφερε ήδη κάποιος, αλλά στην Αργεντινή βρίσκεται επίσης το δεύτερο “μεγαλύτερο” γκρουπ ανθρώπων που μιλάνε….. ουαλικά!! Μιλάμε για 1500-5000 άτομα το πολύ φυσικά, αλλά όταν μάθαινα ουαλικά , μου είχε κάνει τρελή εντύπωση!! ^_^

  14. Ο carlos Roque Monzon με το παρατσούκλι Escopeta ήταν ένας αργεντινός επαγγελματίας πυγμάχος που κατείχε το αδιαμφισβήτητο παγκόσμιο πρωτάθλημα μεσαίων βαρών για 7 χρόνια

  15. Σοβαρά τώρα; γιά τίποτα άλλο δέν είναι γνωστή η Αργεντίνα;

  16. Η Αργεντινή είναι η χώρα με την υψηλότερη κατανάλωση κρέατος στον κόσμο, επομένως δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι επίσης ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς και εξαγωγείς βοείου κρέατος.
    Αλλά το βόειο κρέας δεν είναι απλώς ένα άλλο γεύμα για τους Αργεντινούς, υπάρχει στην πραγματικότητα μια ολόκληρη κουλτούρα χτισμένη γύρω από αυτό.
    Το Asadito (μπάρμπεκιου) δεν είναι μόνο φαγητό αλλά δικαιολογία για κοινωνικές συναναστροφές.
    Όπως το να πηγαίνεις στην εκκλησία είναι ένα εβδομαδιαίο τελετουργικό για τους Καθολικούς, οι οικογένειες και οι ομάδες φίλων συγκεντρώνονται παραδοσιακά τις Κυριακές για ένα asadito.
    Fun fact : υπάρχουν κυριολεκτικά περισσότερες αγελάδες από ανθρώπους που ζουν σε αυτή τη χώρα και το 85% αυτών προορίζονται για τοπική κατανάλωση!

  17. Κάθε 29 του μήνα παραδοσιακά έκαναν σπιτικά νιοκι κ μαζεύονταν συνήθως όλη η οικογένεια

  18. Μια μικρή διορθωσουλα: η έκτρωση πλέον είναι νόμιμη στην Αργεντινή. Αν δεν κάνω λάθος ο νόμος πέρασε περισυ (η το 2020).

  19. Επισης Dulce de leche και alfajores 🤤 παραδοσιακά παγωτά και σοκολάτες από Bariloche. Ας μην αναφέρω αλλά φαγητά παρόλο που είναι λατρεία.
    Οι λάτρεις των δεινοσαύρων και της παλαιοντολογιας έχουν την ευκαιρία να δουν άπειρα εκθέματα επίσης, ο μεγαλύτερος δεινόσαυρος είναι ο αργεντινοσαυρος. Έχει παραλίες που πας κ τσουπ δίπλα σου αράζουν πιγκουίνοι και θαλάσσιοι ελέφαντες, οι κονδορες στις Άνδεις φτάνουν κ 4 μέτρα άνοιγμα φτερών σηκώνουν ολόκληρα κατσίκια.

  20. «Αρχικά ήταν χορός μεταξύ 2 αντρών αλλά πολύ σύντομα χώθηκαν και οι γυναίκες.» Αυτό είναι ανακρίβεια. Ποτέ δεν φαίνεται να ήταν χορός «για αντρες». Άλλωστε στους χώρους που γεννήθηκε υπήρχε μεγάλη ελλειψη γυναικών και δημιουργήθηκε ως μέσο προσέγγισης των γυναικών. Αυτό που συνέβαινε είναι ότι οι αντρες συχνά χόρευαν μεταξύ τους ελλείψει γυναικών καθώς και για λόγους εκπαιδευτικούς. Υπήρχαν χώροι στους οποίους πήγαιναν για να μαθαίνουν και εκεί πήγαιναν μόνο αντρες. Αυτοί οι χώροι δεν ήταν παρά χώροι προετοιμασίας και εξάσκησης πριν πάνε στις μιλόνγκες (milongas) και χορέψουν με γυναίκες και εκεί μάθαιναν από τους παλιότερους.

    Τέλος, μου φαίνεται πως έχετε παραλείψει να αναφέρετε τη θεϊκή λιχουδιά dulce de leche.

  21. Θα πω μερικά όπως μου ερχονται στο μυαλο. Το μέτρο του Μπουένος Άιρες εγκαινιαστηκε το 1913 το πρώτο σε όλη την Λατινική Αμερική, φαγητό χωρίς κρέας δεν είναι φαγητό, λατρεύουν περα από το κρασί καί την μπύρα και βρίσκεις παντού σπιτικές μπύρες και μικρών παραγωγών, ειδικα στη περιοχή bariloche ( + απίστευτη σοκολατα)επίσης διαδεδομένο τα τελευταία χρόνια, να γεμίζεις τα μπουκάλια σου από χύμα φρέσκια μπύρα, κρασί κόκκινο απίστευτο σε πολύ νορμάλ τιμή, συνοδεύει το ψητό οπωσδήποτε. πολύ αγαπημένα : τα σνίτσελ με άπειρες παραλλαγές, τις empanadas, τύπου πιτακια τηγανητά ή ψητά με γέμιση,streetfood το choripan λουκάνικο με ψωμι, όταν δουν ελληνικό καρβουνιασμενο μπάρμπεκιου παθαίνουν εγκεφαλικά, σε όλα τα βενζινάδικα υπάρχει ζεστό νερό για mate, που το πίνουν ισως κ 24hrs παντού κ πάντα, όταν διανυεις Παταγονία αν βρεις βενζινάδικο φουλάρεις. Επίσης, στην Παταγονία στο πουθενά, ακούς ράδιο κ όχι παντού , υπάρχουν όμως συχνότητες που εκπέμπουν σε συγκεκριμένο πρόγραμμα κ ωράριο κ από κει ενημερώνονται οι άνθρωποι στις αχανείς φάρμες και αφήνουν μηνύματα ο ένας στον άλλον τύπου (για τον παπου και τη γιαγιά ταδε στην φάρμα ταδε είμαι ο εγγονός σας στις 25 του μήνα θα έρθω να σας δω ελάτε να με πάρετε από το σημείο) κ εννοείται άπειρα κωδικοποιημενα ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν κ με αγοραπωλησία ζωων

  22. Μην ξεχνάτε να αναφέρετε και το Μάτε!Το κυρίως ποτό/τσάι των Αργεντινών και όχι μόνο. Αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας και σήμα κατατεθέν παγκοσμίως…

  23. Ο Carlos Gardel…

    Η “Tango Music” ένα ξεχωριστό είδος λαϊκής μουσικής (και αισθησιακός χορός) αναπτύχθηκε στα τέλη του 18ου, με αρχές 19ου αιώνα στην Αργεντινή, από την ανάμειξη των ρυθμών που έφεραν Αφρικανοί σκλάβοι και Ευρωπαίοι μετανάστες. Το Τango εξελίχτηκε περαιτέρω παίρνοντας στοιχεία από την ουρουγουανική μουσική “milonga & candombe”, τον περουβιάνικο ρυθμό “valso criolo”, τον κουβανέζικο “habanera” ενώ όταν πέρασε στην Ισπανία έγινε γνωστό ως “flamenco tango”. Μια τυπική ορχήστρα Τango αποτελείται από: κιθάρα, βιολί, double bass, φλάουτο και πάνω απ’ όλα με δυο (τουλάχιστον) bandoneóns (το αργεντίνικο ακορντεόν)
    Το 1935, ο φημισμένος Αργεντίνος συνθέτης, τραγουδιστής και ηθοποιός Carlos Gardel, γράφει την μουσική, σε στίχους του φίλου του Alfredo Le Pera και τραγουδάει το φημισμένο “Por una Cabeza”, που έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και δημοφιλή Τango στο κόσμο.
    “Por una Cabeza” (Για ένα κεφάλι) σημαίνει -στη γλώσσα του ιπποδρόμου- την «βραχεία κεφαλή», που προσδιορίζει την απόσταση που τερμάτισε το πρώτο άλογο δηλ. πολύ κοντά με τα υπόλοιπα.
    Ο Carlos Gardel, πρωτοτραγούδησε το “Por una Cabeza” στο φιλμ “Tango Bar” (επίσης σε σενάριο του Alfredo Le Pera) στο οποίο έπαιξε, τραγούδησε και χόρεψε Τango.
    Δυστυχώς όμως και οι δύο (ο Gardel και ο Le Pera) δεν πρόλαβαν να χαρούν τη ταινία και το “Por una Cabeza”, αφού σκοτώθηκαν λίγο πριν την πρεμιέρα, στις 24 Ιουνίου του 1935, όταν έπεσε στο Medellín της Κολομβίας, το αεροπλάνο που επέβαιναν!
    Το κομμάτι αυτό κατάφερε και πέρασε την “Tango Music” από το περιθώριο (χορεύονταν μόνο από άνδρες λιμενεργάτες του Buenos Aires και του Montevideo) στις μεσαίες και ανώτερες τάξεις.
    Το “Por una Cabeza” έγινε θρύλος και έχει παιχτεί σε αμέτρητες εκτελέσεις, ενώ έχει ακουστεί (και χορευτεί) σε πολλές ταινίες.
    Φυσικά το Tango που χόρεψε ο Al Pacino, με την όμορφη Αγγλίδα Gabrielle Anwar στο “Scent of a Woman” (Άρωμα Γυναίκας) είναι το πιο αναγνωρίσιμο στο ευρύ κοινό, με το ζευγάρι να μας χαρίζει έναν από τους ομορφότερους χορούς και να δημιουργεί μια από τις εμβληματικότερες σκηνές του παγκόσμιου κινηματογράφου!

    (Από ενα δικό μου προηγούμενο post 😉)

    https://youtu.be/x_XS1YZFuhQ

  24. Ειχα την τυχη να τη γυρίσω 1 φορα ολοκληρη σαν χώρα (οσο μπορεις “ολοκληρη”), και να επισκεφτώ αλλες 2 φορες ξεχωριστα μονο του το Μπουένος Αιρες. Απο ολα τα πράγματα που αναφερατε δεν θα σταθω σε κανενα γεωγραφικο μερος. Θα σταθω μονο στο κρεας/φαι, και θα αφησω την παρακάτω φωτο. 25εκ Χ 45εκ, 4 τυρια επανω. Στο συγκεκριμενο μαγαζι στο Παλερμο του Μπουενος Αιρες, παραγγελνεις σνιτσελ με το μετρο. Οσο θες/μπορεις εσυ. #χοληστερινη
    #δενεχωπερασεικαλυτερα
    #μηνπατεανειστεvegan

  25. Από άνδρες αποτελούταν η ορχήστρα για την ακρίβεια, αν και θα ήταν ενδιαφέρον να υπήρχε υλικό και για τον ίδιο τον χορό ..❤️

  26. La Martina τα υπέροχα δερμάτινα ενδύματα και είδη που φτιάχνονται εκεί από δέρματα κορυφαίας ποιότητας .

  27. Φίλε, χρόνια δουλευα με αυτους. Μάλιστα αυτό μου το είχε πει Αργεντίνος

  28. Άρα έχει ελληνικές ρίζες το όνομα τής; Ουαουυυ 😌💜

  29. Carlos Gardel…. Αργεντίνος τραγουδιστής και συνθέτης …. έζησε στα χρόνια του μεσοπολέμου ….. Θεωρείται θρύλος της τάνγκο μουσικής και …. είναι ο συνθέτης του γνωστού τραγουδιού…”por una cabeza”
    …….❤️❤️❤️❤️

  30. Ελληνικής καταγωγής ήταν και ένας από τους δικτάτορες της δεκαετίας του 1980…

  31. Μια από τις ελάχιστες χώρες που θα ήθελα να μείνω…

  32. Ξέρατε ότι το Buenos Aires έχει σχεδόν το ίδιο κλίμα με την Ελλάδα απλά αντίθετα;

  33. Μακρινός πρόγονος ονόματι Αρμαντος ο Χίος. Έζησε στον Μαραθώνα Αττικής και έκανε μεγάλη οικογένεια, πριν μεταναστεύσει στην Αργεντινή μαζί με πολλούς τότε μετανάστες. Εκεί έκανε σχετικά μεγάλη περιουσία και επίσης μεγάλο σόι. Πάντα τιμούσε και έλεγε για τον τόπο καταγωγής του, ο Μαραθώνας. Με τον καιρό υπήρξε η παραφθορά στην εκφορά του. Ο προπάππους του Ντιέγκο Αρμαντο Μαραντόνα!

  34. Όταν μιλάμε για προσωπα ο Τσε Γκεβάρα!!Το Μπουένος Άιρες ή αλλιώς το Παρίσι του Νότου!! Η περιοχη el caminito με τα πολυχρωμα σπιτια !! Οι καταρρακτες Ιγκουασου που εν μέρει ανήκουν στην επαρχια Μισσιονες της Αργεντινής!!!Το tango στα μαγαζια και τους δρομους , όλη η πολη είναι μια γλύκα!

  35. Ο κινηματογράφος της Αργεντινής έχει επίσης πολύ ενδιαφέρον. Ποια είναι η αγαπημένη σας ταινία;;; Εμένα 👇https://www.imdb.com/title/tt1305806/

  36. Εδώ οι καλοί οι χάρτες: Η Αργεντινή στην Ευρώπη

  37. Θα σας βάλω δύσκολα: ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ που σας έρχεται στο μυαλό;;; Όχι πόδοσφαιρο, όχι μπάσκετ. Αν δεν είναι ιδιαίτερα γνωστός, να μας πείτε και δυο λογάκια να μάθουμε και μεις 🙂