Ο πρώτος σέρφερ κάπου το 1890 σε μια παραλία της Χαβάης.


🏄 Και αυτός ο κύριος, καμαρωτός-καμαρωτός, με ένα παραδοσιακό ύφασμα να καλύπτει τα απαραίτητα και μια σανίδα στην πλάτη, λέγεται ότι είναι ο πρώτος σέρφερ που φωτογραφήθηκε ποτέ κάπου το 1890 σε μια παραλία της Χαβάης.

🏄 Να ξέρετε ότι το σερφινγκ είχε σε μεγάλο βαθμό “απαγορευθεί” από τους ιεραποστόλους που είχαν φτάσει στη Χαβάη μετά την “ανακάλυψη” των νησιών από τον Κάπτεν Κουκ καθώς το θεωρούσαν ασεβές σπορ.

🏄 Ευτυχώς για την ιστορία αυτή η φωτογραφία διασώθηκε μαζί με άλλες 100 σε 2 φωτογραφικά άλμπουμ με φωτογραφίες από την Χαβάη και τα Φίτζι. Πουλιόταν πριν χρόνια σε δημοπρασία με αρχική τιμή τα 10.000$

🏄 Πρέπει να φτάσουμε στο 1905 ώστε το σερφ να μπει στη ζωή των ντόπιων. Ένας νεαρός που ονομαζόταν Duke Kahanamoku και οι φίλοι του ξεκίνησαν ένα σέρφινγκ κλαμπ, το Hui Nalu, ή «Το κλαμπ των Κυμάτων».

🏄 Η επιρροή των ιεραποστόλων είχε πια ατονήσει και ο Duke και οι φίλοι του έγιναν αργότερα γνωστοί ως τα περίφημα «Beach Boys of Waikiki». Τους πιστώνεται η αναγέννηση του σερφ στη Χαβάη.

Ο πρώτος σέρφερ κάπου το 1890 σε μια παραλία της Χαβάης. 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

12 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ο Duke Kahanamoku θεωρείται, ο πρώτος σούπερ σταρ της κολύμβησης. Ως μέλος της ομάδας των ΗΠΑ μετείχε στους Ολυμπιακούς του 1912, 1920 & 1924 κατακτώντας 5 μεταλια (3 χρυσά και 2 αργυρά). Επίσης και το 1932 μετείχε στους Ολυμπιακούς ως μέλος της ομάδας πόλο των ΗΠΑ !

  2. Ήταν ολυμπιονίκης στην κολύμβηση στις Ολυμπιάδες 1912-1920-1924.Επιπλεον αυτός εισήγαγε το serf στην Καλιφόρνια

  3. Ποια είναι τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα για σέρφινγκ;;;