Στο Saalfeld της Γερμανίας, ο κύριος Volker Kraft μαζί με την γυναίκα του Chris…


🥚 Στο Saalfeld της Γερμανίας, ο κύριος Volker Kraft μαζί με την γυναίκα του Christa στόλιζε μια μηλιά με πασχαλινά αυγά στον κήπο του εξοχικού τους, μια παράδοση 50 χρόνων που ξεκίνησε το 1965.

🥚 Ανάλογα με το καιρό και την ημερομηνία του Πάσχα μιας και είναι κινητή γιόρτη, η οικόγενεια άρχιζε τη διαδικασία από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα τέλη Μαρτίου, περίπου 4 εβδομάδες πριν από τη γιορτή. Κάθε χρόνο 500-700 νέα αυγά συμμετείχαν στον στολισμό, (αντικαθιστώντας αυτά που είχαν βανδαλιστεί ή χαλάσει από τις καιρικές συνθήκες).

🥚 Το 2012 περισσότερα από 10.000 πολύχρωμα αυγά, ζωγραφισμένα στο χέρι, ΛΕΠΤΟΔΟΥΛΕΙΑ παιδια, στόλιζαν το δέντρο που είχε πια μεγαλώσει και προέτοιμαζαν τους εορτασμούς του Πάσχα. Εκεί ο Kraft αισθάνθηκε μια κάποια υπερβολή και είπε ότι δεν θα αυξήσει άλλο τον αριθμό.

🥚 Ο κήπος άρχισε να προσελκύει επισκέπτες από όλη την Γερμανία ώσπου το 2015 η οικογένεια το έληξε το σκηνικό.

🥚 Αν νομίζετε ότι κέρδισε κάποιο ρεκόρ Γκίνες, γελιέστε! Αυτή η τιμή ανήκει στον ζωολογικό κήπο του Ρόστοκ, ο οποίος τον Απρίλιο του 2007 στόλισε μια κόκκινη βελανιδιά με 79.596 βαμμένα αυγά. Ένα ένα τα μετρούσαν!

🥚 Το έθιμο Ostereierbaum (δέντρο με πασχαλινά αυγά) το συναντάμε κυρίως στις γερμανόφωνες περιοχές (Γερμανία 🇩🇪, Αυστρία 🇦🇹, Ελβετία 🇨🇭) και εκτός από το Πάσχα στολισμένα δέντρα μπορούμε να βρούμε και την Πρωτομαγιά, τα Χριστούγεννα, το Θερινό Ηλιοστάσιο και την ημέρα του Αγ. Πνεύματος.

⚠️ Κάνενα δέντρο δεν έπαθε ζημιά κατά τους στολισμούς καθώς φροντίζουν να αφαίρεσουν τα αυγά πριν ξεκινήσουν να βγαίνουν τα φύλλα.

Στο Saalfeld της Γερμανίας, ο κύριος Volker Kraft μαζί με την γυναίκα του Chris... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

24 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Πρέπει να προσθέσεις κάτι ακόμα, άρχοντα ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ : βιντεάκι με τη (γλυκύτατη) Παν-γεωγραφικότητά σου, να εκφωνεί με άψογη …προφορά Χαϊδελβέργης τη λέξη “Ostereierbaum” !! 😇😅🤣

  2. Τι κάνει ο άνθρωπος όταν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο… 😜

  3. Εικαστικά ωραίο, αλλά δουλειά δεν είχε ο διάβολος…! 😁

  4. Αχ!και μεις το κάναμε σ’ενα σχολειο!!!Στολισαμε ολα τα δεντρα που βαψανε τα παιδια. Ηταν πανεμορφα!!!
    …με αδεια αυγα…

    Νομιζω και ενας στην Κοζάνη στολιζε δεντρα

    https://siliaart.blogspot.com/search/label/%CE%A0%CF%89%CF%82%20%CE%BD%CE%B1%20%CE%B2%CE%B1%CF%88%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5%20%CE%B1%CE%B2%CE%B3%CE%B1%20%CE%BC%CE%B5%20%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AC%20%CE%BC%CE%B1%CF%82%20%CF%83%CF%87%CE%AD%CE%B4%CE%B9%CE%B1?m=0

  5. Το έθιμο τηρείται και σε κάποια χωριά της Πιερίας φωτό σε λίγες μέρες 😉 Dimos Gounas

  6. Ναιιι, στολιζουμε πραγματι τα δεντρακια μας 🐰🐇🐣

  7. Το έθιμο των ζωγραφιστών πασχαλινών αυγών υπάρχει και στην Ουγγαρία. Θυμάμαι πριν 25 χρόνια που είχαμε πάει Πάσχα και φέραμε από κει ξύλινα ζωγραφισμένα αυγά με παραδοσιακά μοτίβα αλλά και αληθινά αυγά που τους είχε αφαιρεθεί το περιεχόμενο και τα είχαν ζωγραφίσει!

  8. Στολίζω το δικό μου κάθε χρόνο .. το ίδιο και φέτος 🌹

  9. Χρειαζόμαστε διευκρινίσεις παρακαλούμε πολύ: Τα αυγά είναι βραστά σφιχτά; Ή πλαστικά;

  10. Σημερινή φώτο από το Ostereierbaum στο μικρό Hürth (λίγο πιο έξω από την Κολωνία) της Ρηνανίας-Βεστφαλίας! ☺