Το οχυρό Harihar ή Harshagad βρίσκεται 40 χλμ από την πόλη Nashik στην πολιτεία…


⛰️ Το οχυρό Harihar ή Harshagad βρίσκεται 40 χλμ από την πόλη Nashik στην πολιτεία της Μαχαράστρα στην Ινδία 🇮🇳

⛰️ Κατασκευάστηκε για να επιβλέπει την εμπορική οδό της Gonda Ghat. Σήμερα δέχεται πολλούς επισκέπτες λόγω των ιδιόμορφων λαξευμένων σκαλοπατιών του.

⛰️ Υπάρχουν δύο βασικά χωριά στην περιοχή, το Harshewadi και το Nirgudpada κι έχω την αίσθηση ότι είτε βάζω τις ινδικές ονομασίες είτε όχι, είναι το ίδιο και το αυτό αλλάααααα ας είμαστε τυπικοί.

⛰️ Η ανάβαση από το Harshewadi είναι πιο εύκολη αλλά εμείς είμαστε για τα δύσκολα. Ένα φαρδύ, ασφαλές μονοπάτι ξεκινά από το λόφο βόρεια του Nirgudpada. Περνά μέσα από ένα δάσος χαμηλής βλάστησης μέχρι να φτάσει σε μια ανοιχτή κορυφογραμμή που συνδέεται με το οχυρό.

⛰️ Χρειάζεται περίπου μία ώρα για να φτάσετε στην άκρη του λόφου στον οποίο βρίσκεται το φρούριο. Η ανάβαση από τα λαξευμένα σκαλιά συνολικού ύψους 60 μέτρων είναι υπέροχη. Είναι σαν μια πέτρινη σκάλα τοποθετημένη στις 60 μοίρες!

⛰️ Προσοχή τα σκαλοπάτια είναι φθαρμένα σε πολλά σημεία αλλά είναι βολικά σκαμμένα ώστε να κρατιέστε και να μην πέφτετε στο κενό. Κανένα άγχος! Σαν να μην έφτανε αυτό σε πολλά σημεία τα σκαλιά είναι τόσο στενά που μόνο ένα άτομο μπορεί να ανέβει κάθε φορά.

Αν με ρωτούσε κανείς υπεύθυνος, θα τα ονόμαζα τα σκαλοπάτια της Δευτέρας.

Περισσότερες φώτος στα σχόλια 👇

Το οχυρό Harihar ή Harshagad βρίσκεται 40 χλμ από την πόλη Nashik στην πολιτεία... 1

Δες περισσότερα στο geografikoi.gr


Ακολούθησε στα social: ΓεωΓΡΑΦΙΚΟΙ


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

0 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *