ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΤΣΙΠΑΚΙΑ | ΠΩΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ | Τροφή Για Σκέψη




Τι επιπτώσεις θα έχουν τα εγκεφαλικά εμφυτεύματα της Neuralink?
Σε τι μπορούν να εξελιχθούν με την πρόοδο της τεχνολογίας?
ΔΕΣ το βίντεο για να μάθεις όλες τις απαντήσεις!

Γίνε μέλος του Degen NINJA Club με το συμβολικό ποσό των 3€/μήνα(!) και απέκτησε πρόσβαση σε αποκλειστικά βίντεο, livestreams και δώρα…
Πατώντας εδώ:

Κάνε εγγραφή στο ΔΩΡΕΑΝ μηνιαίο Degen Club Newsletter εδώ:

Κάνε με follow στο Twitter(X) εδώ:

TIMESTAMPS

0:00 – Intro
1:26 – Η πρώτη μεταμόσχευση εγκεφαλικού τσιπ σε άνθρωπο
1:50 – Με τι ασχολείται η Neuralink
9:30 – Μελλοντικές δυνατότητες του εγκεφαλικού τσιπ
14:32 – Ψηφιοποίηση συνείδησης / Η θεωρία μου
21:31 – Τι θα κερδίσει η εταιρεία που θα το καταφέρει
25:20 – Ο ρόλος του Blockchain σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο
29:27 – Σύνοψη
33:12 – Outro

LFG!

-P.S: Οτιδήποτε αναφέρεται σε αυτό το κανάλι ΔΕΝ αποτελεί χρηματοοικονομική συμβουλή, αλλά προσωπική άποψη και (προσπάθεια για) χιούμορ.

#κρυπτο #bitcoin #neuralink #εγκεφαλικατσιπ

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Greece Crypto Degen Club


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

22 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Πρέπει να κατανοήσουμε πως μία νέα τεχνολογία για να γίνει mainstream,και να περάσει στα χέρια της μάζας απαιτεί αρκετά χρόνια.
    Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε ως κοινωνία στην καθημερινότητά μας είναι στην ουσία πλέον παλιές,σε σχέση με ότι εξελίσσεται στα εργαστήρια των πιο προηγμένων εταιρειών τεχνολογίας.
    Πάντα η απελευθέρωση της τεχνολογίας γίνεται σταδιακά,ώστε οι εταιρείες που την παράγουν να έχουν πάντα το οικονομικοκοινωνικό προβάδισμα και έλεγχο.Αν αύριο περνούσαν στα χέρια των μέσων ανθρώπων τεχνολογίες που ήδη υφίστανται,οι κοινωνίες θα κατέρρεαν σε χρόνο DT.Το 90% των μέσων επαγγελμάτων στη κυριολεξία δε θα είχε λόγο ύπαρξης.
    Τα πιο προηγμένα robot είναι πιο αποδοτικά από οποιαδήποτε ανθρώπινη χειρωνακτική εργασία,και η πιο ανεπτυγμένη Τεχνητή Νοημοσύνη πιο αποδοτική από οποιοδήποτε ανθρώπινο παράγοντα στη ψηφιακή εργασία.
    Και για να μη ξεφεύγουμε και από το αντικείμενο του καναλιού,προσωπικά το θεωρώ λίγο εκτός πραγματικότητας όποτε διαβάζω ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Bitcoin ως υπερμακροχρόνιο μέσο αποθήκευσης πλούτου και κάποια μέρα να περάσει στα μελλοντικά παιδιά σου ή τα εγγόνια σου.
    Είναι ασύλληπτα σημαντικό ως γεγονός η χρήση της κβαντικής μηχανικής στη τεχνολογία,και τρομερά δύσκολο να συλλάβουμε όσα θα είναι σε θέση να πράξουν οι μελλοντικοί κβαντικοί υπερυπολογιστές.Το πλέον απλό είναι ότι ζητήματα σαν το blockchain του BTC που στα μάτια μας φαντάζει σήμερα κάτι αδιάτρητο και υπερασφαλές,θα θεωρείται το πιο πιθανό απαρχαιωμένη η δομή του σε δύο δεκαετίες,το mining ακόμη περισσότερο ως άσκοπη σπατάλη ενέργειας,και εργασία μερικών λεπτών να "σπάσουν" τον κώδικα του υπερυπολογιστές.Το BTC δημιουργήθηκε πριν 16 χρόνια,και το blockchain ως τεχνολογία από το 1990.Δεν είναι κάτι νέο πλέον,άλλο που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας δε γνωρίζει ακόμα περί τίνος πρόκειται.
    Ποντάρω πως όσα περιγράφει ο Στρατηγός Υπνοβάτης αντανακλούν ρεαλιστικά κατά ένα ποσοστό τις δυστοπικές κοινωνίες του μέλλοντος,και κατά ένα βαθμό θα προλάβουμε να βιώσουμε πολλά αμφιλεγόμενα παρεμφερή σενάρια τέτοιου τύπου,οι δικές μας γενιές.
    Αν συνυπολογίσουμε πως η τεχνολογία και ο κόσμος αλλάζει ακραία όλο και γρηγορότερα.Αν τηλεμεταφερθεί κάποιος για λίγο από το 1800 στο 1900 μπορεί να μη καταλάβει καν διαφορά.Αν τηλεμεταφερθεί κάποιος από το 1900 στο 2000 θα είναι σαν άλλος πλανήτης.
    Προσωπική μου άποψη,θεωρώ πως οι συγκεκριμένες εταιρείες δε δίνουν δεκάρα για την ευημερία της ανθρωπότητας.Αν είναι εφικτή η κλωνοποίηση ενός ζώου από ένα κύτταρο,ή η δημιουργία ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ,φαντάζομαι η κλωνοποίηση ενός μήλου ή εύκολη παραγωγή τροφής τελοσπάντων είναι κάτι λιγότερο σύνθετο και προβλήματα όπως ο θάνατος παιδιών εξαιτίας έλλειψης της δε θα έπρεπε για κανένα λόγο να μας απασχολούν εν έτη 2024.
    Απλά για ηθικούς λόγους και για να γίνεται πιο αναίμακτα η υιοθέτηση πάντα θα διαφημίζεται η θετική πλευρά προς τα έξω.Θα σου προβάλουν το ρομπότ που κάνει τις δουλειές του σπιτιού και σου λύνει τα χέρια,όχι το στρατό από ρομπότ ως πολεμικές μηχανές, που η έρευνα τους είναι η πηγή της χρηματοδότησης τους από κυβερνήσεις.Θα έχεις πρόσβαση στη χιουμοριστική εφαρμογή που θα κάνεις τον CR7 με χρήση ΑΙ να λέει πως είναι άμπαλος,όχι όμως σε αυτή που θα μπορεί να κατασκευάσει οτιδήποτε και να εκβιαστεί ο οποιοσδήποτε με πράγματα που δεν έχει δηλώσει ή πράξει.Θα σου προβάλουν το τσιπ που κάνει ένα χιμπατζή να παίζει videogames,όχι το κενό ασφαλείας που υπάρχει αν κάποιος εμφυτεύσει ένα τσιπ στον εγκέφαλο κάποιου εν άγνοια του,για οποιαδήποτε δυνατότητα ή σκοπό.
    Εν κατακλείδι,επειδή ως ανθρωπότητα βαδίζουμε σε όλο και πιο περίεργα μονοπάτια,ας είμαστε πιο yolo.Και αν δε σου έκατσε μια ντιτζενιά μη πολυστεναχωριέσαι,το επόμενο μπορεί να σου κάνει επί 1000😂 LFG🔥
    Υγ.Αν κάποιος έκατσε και το διάβασε όλο τι να πω,υπερευχαριστώ.

  2. Βλέποντάς το 2008 το endgame του Alex Jones, τελείωνε με το θεμα της αθανασίας. Πρόπερσι εμπεδωσα περί τινους προκειται, οταν ακουσα για το metaverse. Στην τελευταία σεζον των xfiles βλεπουμε τους 3 νεκρούς κομπιουτεραδες φιλους του Μολντερ φυλακισμενους σε εναν τετοιο νεκροκοσμο… Αν λοιπον εμεις ως δημιουργία ειμαστε ενα αντιγραφο της αληθινης φύσης, ενα πλατωνικο σπήλαιο, τοτε ο νεκροκοσμος ειναι σπηλαιο μεσα στο σπήλαιο

  3. 💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜💘💖💗💝💘❣💕💞💞🖤🤎🤍🧡💛❤❣💔💚💜💙💚💛🧡❤😍🥰🤩🖤🧡💌💚💜

  4. Για να δουμε επεισης ,τι διαρκεια ζωης ,θα υπαρχει μετα απο αυτο…ακομα κανεις δεν ξερει παντως…

  5. Όλες αυτές τις δουλειές που λες στον digital "νεκρόκοσμο" δε χρειάζεται να τις κάνει κανείς από την στιγμή που θα υπάρχει τόσο μα τόσο εξελιγμένη τεχνητή νοημοσύνη έτσι κι αλλιώς. Ακόμα και να χρειαζόταν όμως, υπάρχει και το copy paste και έτσι έχεις άπειρους "νεκρούς" Ίλον Μάσκιδες να δουλεύουν σε άπειρα projects. Στο μέλλον με την πλήρη αυτοματοποίηση σχεδόν όλου του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα, η οικονομία θα αλλάξει ριζικά μοντέλο έτσι κι αλλιώς και το οικονομικό μοντέλο του σήμερα θα μοιάζει απαρχαιωμένο, δεν γίνεται διαφορετικά αν κάτσεις και το σκεφτείς. Δεν γίνεται όλα να προχωράνε και το οικονομικό μοντέλο να είναι το ίδιο ή έστω πολύ παρόμοιο με το σημερινό που είναι ήδη ξεπερασμένο με όλα αυτά που τρέχουν τώρα.

  6. Έχει κάνει η εταιρεία πολλές επεμβάσεις σε ανθρώπους και μέχρι τώρα απεβιωσαν. Τώρα μένει να αποδημησει και αυτός που δημοσιευσαν ώστε να εκτεθεί η εταιρεία για τις δολοφονίες που έχει κάνει.

  7. Ουτοπικό το βλέπω εγώ όλο αυτό!
    Μπορούμε με την υπάρχουσα τεχνολογία να αφανισουμε τον κόπο από κάθε εργασία αν κάναμε και delete τα χρήματα από το σύστημα έτοιμη η ουτοπία των ανθρώπων. 🙂
    Τώρα η άλλη κατεύθυνση … ναι για δυστοπία το βλέπω. 🙁

  8. φανταζομαι επεισοδιο simpsons να φοραει ενα τετοιο ο homer και να καιγονται ολοι οι υπολογιστες στο springfield

  9. Στα τελη του βιντεο που ελεγες το οτι θα μπορει ο ψηφιακος κοσμος να προσφερει στον κανονικο μου θυμισε πολυ την σειρα severance, οποιος δεν την εχει δει να την βαλει χθες

  10. Πολυ ωραιο βιντεακι ντιτζεν,ευχαριστουμε για τις σκεψεις και τον προβληματισμο. Δυστυχως δε νομιζω οτι ο,τι λες ειναι τρελό και δεν ξερω πως θα καταληξει η ολη φαση. Η παγκοσμια οικονομια αν εξαιρεσουμε εμας που την εχουμε καλα ειναι σκατα γενικα με απειρο κοσμο να ζει σε αθλιες συνθηκες και τωρα το "εξελιγμενο" κομματι παει να ψαχτει με επικινδυνες τεχνολογίες που θα θεσουν σε κινδυνο και εμας. Ποιος ξερει ποσοι ανεργοι θα υπάρχουν παγκοσμιως οταν ολα γινονται απο ρομποτ. Και οταν αυτες οι τεχνολογίες γινονται για την αυξηση της κερδοφοριας τοτε ποιο θα ειναι το κοστος για οσους αντικαταστηθουν απο τα ρομποτ;θα ζησουμε την μαρξικη ουτοπια οπου οι ανθρωποι θα επικεντρωθουν στη δημιουργικότητα,τη φιλια και την ευτυχια γενικοτερα ή θα συνεχισουμε να ζουμε σε κοινωνιες οπου θα απαιτουν απο μας νοικι και λεφτα για τροφιμα αλλ δε θα μας δινουν δουλεια γιατι τα ρομποτ θα ειναι φθηνοτερα και αποδοτικοτερα; σε πολλες ταινιες βλεπουμε σκηνικα οπου ενας πολυ προηγμενος πολιτισμος καπιτε παρακμαζει και ειλικρινα δεν ξερω αν αυτες οι τελευταίες σουπερ εξελιξεις ειναι απλα τα προσταδια της δικιας μας παρακμης. 😮‍💨
    Να προσθεσω στις σειρες και υλικο που ειπες το altered carbon π εχει ακριβως στον πυρηνα το digitising consciousness και το βιβλιο homo deus πνμαζι με το homosapiens τα θεωρω τοπ αν θελει κανεις να ψαχτει σε αυτην την κατεύθυνση

  11. Μου αρέσει πάρα πολύ το συγκεκριμένο βίντεο. Επιβεβαιώνει κάποια πράγματα για τα οποία προσπαθεί να μιλήσει και ο Βαρουφάκης στο καινούργιο του βιβλίο Techno Feudalism. Θεωρώ ότι οι κοινωνίες είναι τελείως απροετοίμαστες για κάτι τέτοιο. Όπως και το ότι μερικές κυβερνήσεις συνειδητά αποφεύγουν να μιλήσουν και να κάνουν regulate τις συγκεκριμένες νέες τεχνολογίες. Ίσως ακούγεται χαζό, αλλά ίσως λέω, ίσως στο μέλλον θα είναι πιο εύκολο να βάλεις ένα ρομπότ στην γραμμή παραγωγής που δεν θα γκρινιάζει για τις υπερωρίες απότι έναν άνθρωπο πχ.

  12. apo Inside plirofories pou exw (filos doulvei sto idio panepistimio pou kanei to research i neuralink) pou tous vlepei sinexia kai akouei den travaei to project exoun failarei 😛 einai polu pisw kai den exoun vrei akoma akri, opote apexei poli auto to senario akoma.