Ψηφιακά πορτοφόλια: Θεωρία & Πράξη




🎁 Binance: $50 bonus + 10% έκπτωση στα τέλη σας για πάντα!

👉 Γίνετε συνδρομητές στο κανάλι για επιπλέον προνόμια:

📢 Referral & social media links:

#cryptos #κρυπτονομίσματα #cryptowallets #wallets #Κρυπτοβιος

Στο video αυτό αναλύω τη χρησιμότητα των ψηφιακών πορτοφολιών για την αποθήκευση των κλειδιών των κρυπτονομισμάτων μας (self custody). Παρουσιάζω αναλυτικά τη λειτουργία ορισμένων δημοφιλών Software πορτοφολιών.

⏰ Timestamps
00:00​ – Εισαγωγή
00:10 – Πως αποκτώ ιδιοκτησία σε Bitcoin νομίσματα
04:04 – Τι αγοράζω σε ένα ανταλλακτήριο
05:18 – Πορτοφόλια
07:49 – Software πορτοφόλια
08:32 – Hardware πορτοφόλια
09:53 – Exodus wallet
17:51 – Atomic wallet
22:56 – Coinomi wallet
24:06 – Enjin, Trust & Coinbase wallet

🚩Πηγές:
TTS17 pool id: 5790d62ab1ba703e861fe800f9cefaaf1485c3ca42c6ba9ce74690a1

📢 Social media links:

⚡ Disclaimer – Αποποίηση Ευθύνης ⚡
Οι ιδέες και οι απόψεις που αναφέρονται εδώ, έχουν μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα, είναι προσωπικές μου απόψεις και σε καμιά περίπτωση δεν είναι ή πρέπει να θεωρηθούν ως επενδυτικές συμβουλές.

Βίντεο και σχόλια από το κανάλι Cryptovios


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

43 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Εξαιρετικός, αναλυτικος και κατανοητος. Yπάρχει κάποιος τρόπος να βγάζεις παθητικο εισόδημα στα proof of work κρυπτονομισματα βαζοντας τα σε ενα crypto wallet? Όπως δηλαδη κάνεις με τα PoS κανοντας τα stake και ταυτόχρονα κρατοντας την ιδιοκτησία τους

  2. καλησπερα εχω μια ερωτηση εχω ενα smartphone το οποιο ειναι offline απο wifi kai 4g εχω κατεβασει το exodus εκει και οποτε θελω να κανω καποια μεταφορα crypto ανοιγω το wifi κανω την κινηση και μετα το κλεινω το ιδιωτικο κλειδι ειναι στο κινητο ή σε καποιο server της exodus θελω να πω οτι ειναι ας πουμε κατα καποιο τροπο cold storage αυτο που κανω, ειναι ασφαλες η να παω σε leger??

  3. γεια χαρα! εχω καποιες αποριες και θα ηθελα αν ειναι δυνατον να με βοηθησεις. 1) για πιο λογο η binance εχει τοσο υψηλα fees για μεταφορα bitcoin? και αν ξερεις καποιο αλλο ανταλλακτηριο που να εχει πολυ λιγοτερα fees?? 2) κανονικα δεν θα επρεπε να συνδεεται το πορτοφολιο με το ανταλλακτηριο οπως γινεται με binance και metamask? 3) ξερεις τι συμβαινει με εθνικη τραπεζα κια δεν αφηνει συναλλαγες με κρυπτο? ευχαριστω πολυ!!

  4. Αλλη μια ερωτησουλα 😀
    To Atomic wallet για κινητο το κατεβαζουμε αφοβα απο το app store, ή ειναι πιο ασφαλες να το κατεβασουμε απο τον υπολογιστη και να περασουμε το αρχειο μετα στο κινητο για την εγκατασταση του?

  5. Ερωτηση: Στο exodus πως καταλαβες ποιο δικτυο χρησιμοποιειται? Βλεπω η binance δινει επιλογες για transfer network με αρκετα χαμηλοτερα fees. Πως μπορουν να επιλεγουν αυτα τα δικτυα? Εχει να κανει με την τεχνολογια του καθε πορτοφολιου?

  6. Ωραίος!!
    Σε χάρτινο πορτοφόλι μπορεί να αποθηκευτεί cardano (και γενικά οποιοδήποτε κρύπτο)?
    Θα μπορούσες να κάνεις ένα βίντεο για το πως χρησιμοποιούνται τα χάρτινα πορτοφόλια (ιδίως αγορά, αποθήκευση, πώληση με χρήση χάρτινου πορτοφολιού)?

  7. Οπως ειδες σημερα η enjin εδωσε παλι nfts,κατεβασα το enjin wallet και στην προσπαθεια να δημιουργησω κωδικο γραφει Προσοχη Ανιχνευτηκε επικαλυψη οθονης! Με παει ρυθμισεις αλλα δεν βρισκω τι πρεπει να κανω μετα , μπορεις να βοηθησεις ? ψαχνω και στο νετ αλλα δε βρισκω τον τροπο!

  8. Να ρωτησω και εγω! Άν παμε στο πορτοφολι καθε κρυπτονομισματος μπορουμε απο εκει να μεταφερουμε λεφτα κατευθειαν στο πορτοφολι του κρυπτονομισματος και μετα να αγορασουμε το κρυπτονομισμα ή αναγκαστηκα παμε πρωτα σε ένα ανταλλακτηριο για να βαλουμε λεφτα και μετα να αγορασουμε κρυπτονομισματα και μετα απλα μεταφέρουμε τα κρυπτονομισματα μας απο τον λογαριασμο μας στο ανταλλακτηριο στο πορτοφολι μας του εκαστοτε κρυπτονομισματος;
    Δευτερον λεφτα αληθινα βαζουμε μονο μεσω χρεωστικης καρτας απο την εφαρμογη της εκαστοτε τράπεζας η στο ταμειο κατευθείαν ή υπάρχει μαι αλλη δυνατοτητα και ποια ειναι αυτη; Ευχαριστω εκ τον προτερων

  9. Εισαι ωραιος, αλλα δεν μας ειπες πιο πορτοφολι χρησιμοποιεις εσύ
    Εχεις τον δαιδαλο για το καρντανο, για τα υπολοιπα ομως, τι?

  10. Μπράβο για το ενδιαφέρον βίντεο αλλά προκύπτουν αρκετές απορίες. Οι εταιρίες γνωρίζουν ούτως ή άλλως τα ιδιωτικά κλειδιά των κρυπτο σου; ακόμα κι αν έχεις hardware wallet;;

  11. Το exodus wallet υποστηρίζει withdraw? Γιατι ρωτησα στην υποστήριξη και απάντησαν οχι. Υπαρχει κάποιο ασφαλές πορτοφόλι που να υποστηρίζει withdraw? Ευχαριστώ πολύ

  12. Ευχαριστώ πολύ για τα κατατοπιστικότατα videos. Πέρα από την περίπτωση χακαρίσματος ενός hot wallet, δεν υπάρχει και ο κίνδυνος κάποια στιγμή να πάψει να υπάρχει εξολοκλήρου; Δηλαδή για παράδειγμα μια μέρα να πάψει απλά να υπάρχει το atomic wallet ή το exodus; Υπάρχει διασφάλιση από κάτι τέτοιο;

  13. ΒΙΝΤΕΑΡΑΑΑ βοηθησες παρα πολυ!!
    αν βαλω τα λεφτα μου σε ενα wallet πχ exodus θα μπορω μετα να συνεχισω κανονικα το trading στη binance ετσι δεν ειναι ?

  14. Καλησπερα. Ειμαι καινουργιος σε ολη αυτη την φαση του κρυπτο και θελω να ρωτησω τι κερδιζω κανοντας staking και αμα μπορω ανα πασα στιγμη να πουλησω ασ πουμε ή θα επηρεασει γενικα τα coins μου αυτο?

  15. Μπορώ να μεταφέρω BTC από non-segwit (legacy) base58 address σε segwit ή native segwit bench32 address η θα χαθούν? Ποιο address θεωρείς καλύτερο/ πιο ασφαλές segwit ή native segwit?

  16. ο google verification ποιος κωδικος ειναι, δεν καταλαβα. Επισης, αν αγορασουμε νομισματα μεσω των wallet υποτίθεται μας παρέχουν απ' ευθείας privacy ετσι? ευχαριστω

  17. Ωραίο βιντεο αλλά υπάρχουν πολλές απορίες. Αν έχεις χρόνο απάντησέ τες. Εφοσον τα S/w πορτοφολια δεν αποθηκεύουν όλα τα κρυπτονομισματα (πχ το electrum μονο BTC) που τα βαζουμε τα υπολοιπα …στο ανταλλακτηριο;; Εχουμε 3-4 πορτοφόλια;;; Ποια χρησιμοποιείς εσύ για mobile desktop;; Το metamask έχει μέτριες κριτικές στο play. Το χρησιμοποιείες;;; Για ποιό λόγο;;; για uniswap;;; ….. Υπάρχουν πολλές απορίες και συγνώμην δεν λύθηκαν ευχαριστω για τον χρόνο σου.

  18. Απίστευτο βίντεο και απόλυτα κατανοητό σε ατόμα τα οποία είναι αρχάριοι και θέλουν να μάθουν πραγματά σχετικά με συναλλαγές crypto και την προστασία τους! Να ρωτήσω, τα wallet απευθύνονται κυριώς σε άτομα που σκοπεύουν να κρατήσουν μακροχρόνια τα coins τους και θέλουν άμεση ιδιοκτησία τους; Γιατί σε short λόγω των συνεχών fees δε ξέρω κατά πόσο έχει συμφέρον από το να τα αφήσεις στο ανταλλακτήριο, ή όχι;

  19. Εξαιρετικό βίντεο. Θα ήταν πανέμορφη μια παρουσίαση για hardware πορτοφόλια. Επίσης, έχω μεγάλη απορία για withdrawal από binance σε τράπεζα με Fiat currency. Ποια είναι η διαδικασία; κάνω convert το crypto σε fiat; καλη δύναμη και καλές επιλογές.

  20. Παω να μεταφερω απο binance σε atomic wallet και μου λεει πως απο τα 0.000825 θα παρω 0.000325..transaction fee 0.0005 Γιατι μου κραταει τοσα πολλα?

  21. Μετά από 3 χρόνια χρήσης του Exodus και μία εβδομάδα αφού έκανα εκεί Stake 500 Ada ξαφνικά εξαφανίστηκαν όχι μόνο τα Ada αλλά και σχεδόν όλα τα υπόλοιπα κρυπτο που είχα εκεί. (όλες οι συναλλαγές γίνανε σε μία ημερομηνία μέσα σε 5 λεπτά) Εδώ και έναν μήνα ανταλλάσουμε e mails και προσπαθούνε να βρούνε πρόβλημα στον υπολογιστή μου. τους έστειλα την αναφορά από το Bitdefender που μου ζητήσανε αλλά πάλι τίποτα. Αντίθετα από την Binance δεν αντιμετόπισα ποτέ κανένα θέμα. Και κανένας χρήστης από όσο ξέρω δεν έχασε λεφτά από εκεί (εκτός από κάποιες περιπτώσεις που τα έστειλαν σε λάθος πορτοφόλια αλλά αυτό από λάθος των χρηστών)
    Συμφωνώ με το Not your keys not your crypto αλλά το να τα έχεις στην Binance είναι σαν να τα έχεις σε τράπεζα.( Με τα καλά αλλά και κακά που συνεπάγεται αυτό) Έχω και την Binance Card και κάνω ανάληψη ή online αγορά ότι ώρα θέλω.
    Το Εxodus όπως και το Atomic τα θεωρώ επικίνδυνα αφού δεν έχουν κάποιο είδος 2fa….Συγχαρητήρια πάντως για την δουλειά που κάνεις και την σωστή ενημέρωση.

  22. Αξίζει για μικρές επενδύσεις να χρησιμοποιήσεις τα Uniswap, 1inch κλπ DEX συνδεδεμένα με wallet για cryptos που δεν έχουν εισαχθεί ακόμα σε binance κλπ ? 🙂

  23. Αυτό το "τέλος συναλλαγής bitcoin" που λες στο 5:55 δε το πιάνω. Αφού οι miners προς το παρόν πληρώνονται μέσω πληθωρισμού, γιατί ξαναπληρώνεις για το transaction?

    edit το έψαξα λίγο, μου κάνει εντύπωση που είναι έτσι, δε το ήξερα

  24. Συγχαρητήρια και σε ευχαριστούμε πολύ που μοιράζεσαι μαζί μας τις γνώσεις σου.
    Πριν λίγες μέρες εντόπισα το κανάλι σου σε παρακολουθώ με μεγάλη προσοχή και με έχεις βοηθήσει πάρα πολύ.
    Έχω λίγες απορίες και θα προσπαθήσω να είμαι όσο μπορώ πιο σύντομος.

    1) Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι το Exodus, Atomic,Coinomi ( τα χρησιμοποιώ όλα) και γενικά κάθε ψηφιακό πορτοφόλι δεν βλέπουν τα private key η την recovery phrase?

    2) Συνήθως για τη δημιουργία της recovery phrase χρησιμοποιώ γεννήτρια φράσεων σε υπολογιστή που δεν συνδέεται ποτέ στο ίντερνετ από open source wallet generator. Πόσο ασφαλή είναι αυτά μιας και είσαι προγραμματιστής και ξέρεις καλύτερα να μας το εξηγήσεις.

    3) Ξέρεις αν υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορώ να υπογράψω από paper Wallet δείχνοντας QR στην κάμερα ή κάπως αλλιώς χωρίς να κινδυνέψουν τα private key?.

    4) Γιατί τα περισσότερα πορτοφόλια δίνουνε 12 λέξεις ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να δώσουν μέχρι και 24. Γνωρίζω ότι είναι δύσκολο να σπάσουν αυτές οι δώδεκα λέξεις αλλά  στο κοντινό μέλλον με γρήγορους υπολογιστές αυτό αποτελεί κίνδυνο ή κάνω λάθος?

    5) Στo Coinomi η διεύθυνση Bitcoin έχει τρεις μορφές ( Default, Compatibility και Legacy) είναι το ίδιο πράγμα?Αν δηλαδή στείλω από την Default address μου σε μια  Legacy address θα πάνε κανονικά ή υπάρχει κίνδυνος να χαθούνε?

    6) Οταν χρησιμοποιώ το private key κάποιον crypto μεμονωμένα π.χ Ethereum (Όχι τι μνημονική φράση) το οποίο private Key έχει προέλθει από ένα HD Wallet και αυτό χακαριστεί πέρα απο το blockhain του ethereum θα έχει πρόσβαση και στα υπόλοιπα νομίσματα εκτός ethereum?

    Για άλλη μία φορά σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια που μας προσφέρεις και συγνώμη αν κούρασα.