Κουρμπαδορος βαρέως τύπου με απλά υλικά / φτιαξτω μόνος σου βήμα βήμα/ MAKING A USEFUL TOOL




Πως να φτιάξουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο απλά και φθηνά βήμα βήμα

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

30 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Ωραίο μάστορα, εάν όμως χρειάζεσαι τόρνο τα πράγματα περιπλέκονται λίγο .Ακόμα και εάν ξέρεις πρέπει να τον έχεις.

  2. Καλημέρα αδερφέ….πολύ ωραίο το ταξίδι…..Ένα σχόλιο -ερώτηση……Πως είναι να τροχίζεις και να μην παλεύεις με τα καλώδια???? ??? Θα βάλεις πολύ κόσμο στα έξοδα με τις ιδέες σου (μέσα και εγώ….) ??? Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη σε εσένα προσωπικά αλλά και όλους τους φίλους !!!!

  3. Αλλο ενα εξαιρετικο βιντεο…να σαι καλα για τις γνωσεις που μας προσφερεις!! Πως λεγεται το τραγουδι στο 0:46 ?
    Επισης την πριονοκορδελα σε ποιο αριθμο την εχεις την ταχυτητα κοπης?? Και πως επιλεγεις το παχος του στραντζαριστου αν θα βαλεις 2 ή 3 mm, οταν δεν εχεις σημαντικα φορτια??

  4. Σε ανάλογα βίντεο που έχω δει από το εξωτερικό χρησιμοποιούν κοινό μαύρο άξονα και όχι ανοξείδωτο. Μετά από μερική χρήση οι άξονες "τσαλακώνονται" και γεμίζουν αυλάκια από τις πιέσεις, με αποτέλεσμα να αχρηστεύεται ο κουρμπαδόρος. Χρειάζονται κατάλληλη σκλήρυνση και ανόπτηση. Μιας και χρησιμοποίησες ανοξείδωτο που είναι σκληρότερο του κοινού μαύρου σίδερου, έχω περιέργεια να δω πόσο περισσότερο θα αντέξει στη χρήση.

  5. Σπύρο καλημέρα πολύ ωραίο το μηχάνημα ένα μεγάλο μπράβο θα ήθελα να μάθω τις διαστάσεις των κόπων για την κατασκευή και αν αυτή η κατασκευή μπορεί να κουρμάρουμε σωλήνα.και αυτό το ρωτάω για κατασκευή θερμοκηπίου??????

  6. Καλά το έχω πάρει ήδη στο πρόγραμμα και αυτή την κατασκευή σου μπράβο σου σπυραρε ευχαριστούμε εύχομαι καλό Πάσχα σε εσένα κ στην οικογένεια σου με υγεία και σε όλη την παρεα

  7. Η χαρά της δημιουργίας είναι Μεγάλη όταν φτιάχνεις ένα αντικείμενο. Αλλά όταν φτιάχνεις ένα εργαλείο λειτουργικό απογιονεσε ΜΠΡΆΒΟ ΜΑΣΤΟΡΑ

  8. Καλησπέρα Σπύρο, καταπληκτική δουλειά πολύ καλή κατασκευή και χρήσιμη ,ένα ακόμη εργαλείο για την συλλογή σου , μπράβο σου καλό Πάσχα να έχουμε !!!!!!!

  9. Καταπληκτική δουλεια πραγματικά μπράβο σου και πάλι έχω δυο ερωτήσεις 1 το κόστος σε όλο αυτο παρακαλώ 2 αν βάλεις ένα μοτέρ αργό δλδ 6-7/rpm θα ήταν σούπερ για τον εξής λόγο να μπορείς ν χρησιμοποιείς κ να έχεις τα χέρια σου ελεύθερα .πάντως έκανες τρομερή δουλεια συγχαρητήρια

  10. Τι εκανε παλι ο Θεος….με εχτρα ραουλα με κυκλικη πατουρα σε καθε αξονα αναλογος το Φ του σωληνα , και τα δυο ακριανα να αλλαζουν και θεσεις Δεξια -Αριστερα ανετα και σωληνες για μοτο η απλα σωληνωσεις χωρις να τασακιζουν ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! για την απλη και σουπερ ιδεα …καναλι θησαυρος…

  11. πολύ όμορφο βίντεο πολύ καλή κατασκευή ….μουσική και θόρυβος από τροχό δεν πάνε μαζί ακουστικά κατά την ταπεινή άποψη είναι ενοχλητικός ο δυνατός θόρυβος άλλο ο καθαρός ήχος σε χαμηλή ένταση και άλλο μαζί με μουσική κάπου δεν ταιριάζει…..φτιάχνεις πολύ όμορφα πράγματα Σπύρο !!!

  12. Ήμουν σίγουρος ότι θα κάνεις κάτι ωραίο. Είχα δει τα έδρανα στο προηγούμενο βίντεο πάνω στον πάγκο!!!!!!

  13. Ωραία η κατασκευή Σπύρο. Απλά την έκανες που την έκανες νομίζω θα ήτανε καλλίτερα να γίνει πιο βαρέως τύπου ώστε να στραντζάρει μεγαλύτερα προφίλ με ευκολία. Πχ 4χ4 κοιλοδοκούς 2,5 χιλ , 4χ6 στραντζαριστό κλπ έτσι ώστε να χρησιμοποιείται για επαγγελματικές κατασκευές όπως πέργκολες που παίρνουν φορτία , οροφές θερμοκηπίων χονδρές λαμαρίνες 5-6 χιλ για κατασκευή κυλινδρικών επιφανειών κλπ. Αυτά βέβαια απαιτούν αρκετά φαρδύτερους άξονες και έδρανα και αρκετά δυνατότερη σιδηροκατασκευή. Το κακό βέβαια είναι ότι αυξάνει απότομα το κόστος και το κατασκευάζεις έτσι μόνο αν σου χρειάζεται για να βγάζεις μεροκάματο.Επίσης συμφωνώ με αυτό που λέει ο Λάμπρος με τους αποστάτες, θα έχεις μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας για μεγαλύτερο βέλος κάμψης. Πάντως σαν κατασκευή είναι αρκετά στιβαρή και σου λύνει τα χέρια για κάποιες δουλειές που δεν γίνονται με άλλο τρόπο.

  14. Άλλη μια όμορφη κατασκευή. Σπύρο πρίν την βαφή ασταρι η μίνιο για να κρατήσει πολύ πολύ φιλικά.

  15. Πολυ καλη προσπαθεια αλλα τα κουζινετα δεξια αριστερα πρεπει να ανεβουν πιο πανω με καποιους αποστατες και το τελαρο η βαση τους να κατεβει πιο κατω,,ωστε να εχουν πιο μεγαλο κενο απο τον μεσαιο αξονα και να μπορεις να κουρμπαρεις ακομα και κυκλο,δεν ξερω πως να το εξηγησω καλυτερα.Να μπορει να ανεβαινει περισσοτερο δηλαδη ο γρυλος ωστε να μπορεις να κανεις μεγαλυτερη κουρμπα και να μην βρισκει η σωληνα που θες να γυρισεις στην μεσαια κοντρα που εχεις φτιαξει.κατα τα αλλα πολυ καλη σαν προσπαθεια και χρησιμη.

  16. Η κορδελα βγηκε τελεια! Ουτε λειανση θελουν οι κοπές! ?
    Οι "γωνιες" στο 1:54 ειναι μαγνητες? Αν οχι αν φτιαχναμε εμεις με ηλεκτρομαγνητες θα ηταν ασφαλες? (Για να δινουμε οτι γωνια θελουμε στο σιδερο με ακριβεια κι ευκολια)