Συγκόλληση μεντεσέ σε σιδερένια κατασκευή βήμα βήμα




Πως να κολλήσουμε τους μεντεσεδες σε μια σιδερο κατασκευή χώρος προβλήματα στο μέλλον

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

48 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. αυτή η λεπτομέρεια με το σήκωμα του μεντεσέ με έβγαλε από περιπέτειες μελλοντικές , να σαι καλά Σπύρο και επειδη μ΄αρεσουν οι πατεντες αν αφαιρουσαμε η΄καναμε μια λαμα πιο μικρού πλάτους (απο δεξιά όπως το βλέπουμε)που έχει η πριονοκορδέλα YATO στο σημείο εισόδου της ταινίας (όταν είναι σταθερή στην βάση και όχι ελεύθερη φυσικά) δεν θα αύξανε το πλάτος κοπής στις 45 μοίρες?(δεν ξέρω πόσο θα επηρεάσει τα τρίμματα κοπής να μην μπούνε στην ρόδα περιστροφής) Πάντως κόβει αστέρι πάντως.

  2. ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ ΣΠΥΡΟ. Σ' ευχαριστώ και εγώ για όλα αυτά που μας δείχνεις που με τόσο αγάπη το κάνεις. Είναι και για εμένα η κατάλληλη στιγμή γιατί πρόκειται να κάνω δύο πόρτες (μια εξωτερική κήπου και μια αποθήκης με 40x40x2mm), θα ήθελα εάν επιτρέπεται και εάν γνωρίζεις να μας έδειχνες τον τρόπο τοποθέτησης και τον τύπο της κλειδαριάς που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εκάστοτε πόρτα. Με εκτίμηση για όλα.αυτά που κάνεις Φίλιππος από Βόλο.

  3. Χρόνια Πολλά και Χριστός Ανέστη. Ευχαριστούμε για τα χρήσιμα βίντεο που φτιάχνεις.
    Δεν ξέρω αν έχεις αναφερθεί σε προηγούμενο βίντεο, αλλά θα ήθελα να μας προτείνεις κάποιον απλό τρόπο για αποροφητήρα αναθυμιάσεων κατά την ώρα της ηλεκτροκόλλησης. Εσύ τί χρησιμοποιείς; Σκέφτομαι να φτιάξω κάτι αυτοσχέδιο με έναν εξαεριστήρα μπάνιου πάνω σε έναν εύκαμπτο βραχίονα ίσως..

  4. Χρόνια πολλά Σπύρο ευχαριστούμε για το βίντεο και συνέπεσε με μια καραζοπορτα με ενσωματωμένη πόρτα

  5. Καλησπέρα φίλε μου μια μικρή συμβουλή πάνω σέ αυτό ήθελα να προσθέσω ότι για να μην υπάρχει τέτοιο πρόβλημα νά κολλήσει ο μεντεσες εσωτερικά από την υγρασία μπορούμε να βάλουμε μέσα στην τρύπα τού μεντεσέ καί στον πείρο γραφιτούχο γράσο έτσι δεν θά κολλήσει ποτέ ό μεντεσές καί θα ανοίγει για πολλά χρόνια σάν νά είναι καινούριος.

  6. Ίσως φανεί άκυρο το σχόλιό μου γι΄αυτό ζητώ συγνώμη τόσο από τους σχολιαστές όσο και από τον κ. Σπύρο.

    Πλησιάζει η περίοδος που πολλά νέα παιδιά θα κληθούν να επιλέξουν το μελλοντικό τους επάγγελμα.

    Ούτε που σας ξέρω και ούτε που ασχολούμαι με θέματα που πραγματεύεστε στα videos. Όμως έχω γραφτεί στο κανάλι σας. Έχετε μοναδικό τρόπο να μεταδίδετε. Ούτε που καταλαβαίνω πόσο γρήγορα φεύγουν τα λεπτά ενώ παρακολουθώ.

    Δεν έχω τη δυνατότητα ούτε το χώρο να κάτσω στη πράξη να ασχοληθώ (ούτε καν ερασιτεχνικά). Μακάρι να μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω και να ασχοληθώ επαγγελματικά με το μέταλλο και γενικότερα με κάποιο τεχνικό επάγγελμα από μικρή ηλικία.

    Με τις γνώσεις σας και την απόλυτη μεταδότικότητά σας είμαι βέβαιος πως θα πείσετε πολλά νέα παιδιά να στραφούν σε τεχνικά επαγγέλματα στην Ελλάδα. Η «ηδονή» να βλέπεις κάτι που έφτιαξες με τα χέρια σου είναι απερίγραπτη. Αυτά τα επαγγέλματα δίνουν ψωμί και μάλιστα σχετικά καλό ψωμί. Όσοι επιλέξαμε να γίνουμε «γραφιάδες» ήδη το πληρώνουμε πολύ ακριβά. Σας εύχομαι ολόψυχα ό,τι καλύτερο. Και πάλι συγνώμη για το άσχετο σχόλιο απλά είχα την ανάγκη να μοιραστώ κάποιες σκέψεις μου.

  7. Ασχετο αλλα απορω που βλέπω επαγγελματίες να κολανε για ωρες χωρις μασκα κτλ. Οταν τους ρωτησα πως δεν παθαίνουν κατι στα ματια μου λενε πως εχουν μαθει να τα κλεινουν.

  8. Γειά σου Σπύρο χρόνια πολλά Χριστός Ανέστη… Όταν έχουν σπάσει οι μεντεσέδες σε πόρτα που είναι εγκατεστημένη πως μπορούμε να βάλουμε καινούργιους μεντεσέδες είναι πιο δύσκολο. Τι κολλάμε πρώτα το σταθερό ή την πόρτα?

  9. Σημαντικό το βίντεο. Κάποτε είχα κολλήσει έναν μεντεσέ αυτού του είδους και η πόρτα τραβούσε και τον ξεκολλούσε ή δεν έκλεινε, ώσπου κατάφερα να τον κολλήσω. Μάλλον επειδή δεν είχα βάλει το διαχωριστικό λαμάκι.

  10. Εδώ και τρεις μέρες άρχισα να παρακολουθώ το κανάλι και έχω μάθει τόσα πράγματα, ειμαι 18 και κάνω τα πρώτα μου βήματα στον χώρο της ηλεκτροκολλησης. Και κάθε βίντεο που έχω παρακολουθήσει αυτές της τρεις μέρες με έχει βοηθήσει πολύ στις προσπαθειες που κάνω όταν κολλάω!!!! Συνέχισε την υπέροχη δουλειά που κάνεις!!!!!

  11. Χριστος Ανεστη .
    Πολυ καλο βιντεακι …..Εγω ηθελα να σε ρωτησω Σπυρο .. Οταν λεμε τσιμπιδα στο σην . Η τσιμπιδα ειναι το μανταλακι η το ηλεκτροδιο ???

  12. Σπύρο,εάν γίνεται δείξε κανά τρόπο για ευθυγράμμιση δύο ή τριών μεντεσέδων.ευχαριστω για τα βίντεο.

  13. Θα ήταν καλό να γινόταν και εσωτερικά των μεντεσεδων κόλληση, εκεί δηλαδή που βάλατε το λαμακι να σηκωθεί λίγο ο μεντεσες;
    Ευχαριστουμε για τις συμβουλές!

  14. Εάν τοποθετησουμε το μελντεσε εφαρμόζοντας τα μάγουλα τελείως πάνω στα στρατζαριστα μεγαλονοντας την απόσταση των στρατζαριστων μεταξύ τους ώστε ο κάθε κολλημένος μελντεσες να απέχει από το απέναντι του στρατζαριστα ένα με δύο Χιλ. αποφεύγοντας την τριβή θεωρείται λάθος?

  15. Καλημέρα Σπύρο άλλο ένα τέλειο βίντεο, με πολύ χρήσιμες πληροφορίες μπράβο μάστορα για τις γνώσεις που μάς μεταφέρεις και μοιράζεσαι μαζί μας.

  16. Σωστός….. Μπράβο Σπύρο ωραία πράγματα μας μαθαίνεις… Η ερώτηση μου είναι Σπύρο γιατί δεν κάνεις μικρά τσιμπήματα και πάνω και κάτω στον μεντεσέ αλλά κολλάς με την μία κάτω και μετά πανω;

  17. χρονια πολλα Σπυρο και σε ολη την παρεα.Κυκλοφορουν τελευταια μεντεσεδες με ψυχρο γαλβανι πυρους.Εγω τους προτιμαω.επισης στους απλους χωρις αυτια κανω μια μικρη κολληση και απο την πισω μερια για την πιθανότητα που σκουριασει οπως ειπες να μην μπορει να σπασει την μποοστινη κολληση

  18. Εξαιρετικό βίντεο και πολύ έξυπνα tip για την σωστή κόλληση μεντεσέ.

    Όπως είπε και ένας φίλος στα σχόλια επειδή τα περισσότερα παιδιά έχουμε την super mini θα θέλαμε να την χρησιμοποιείς πιο συχνά.

    Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη φίλε Σπύρο.

  19. Χριστός Ανέστη φίλε Σπύρο.

    Το βίντεο με την κόλληση των μεντεσέδων είναι πάρα πολύ χρήσιμο και σε ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας.

    Επειδή μιλάω με πολλά παιδιά της ομάδας στο Facebook που το 80% έχουμε την helix super mini θα θέλαμε όσο μπορείς να δουλεύεις με αυτή για να έχουμε και εμείς ένα μπουσουλα.

    Να είσαι καλά.

  20. Χρόνια πολλά Σπύρο Χριστός ανέστη να έχεις υγεία ευτυχία μαζί με την οικογένειά σού. Σε ευχαριστούμε για τα όμορφα βίντεο και τις γνώσεις που μάς μεταφέρεις και μοιράζεσαι μαζί μας.

  21. Καλησπέρα. Χρόνια Πολλά!
    Η δυσκολία είναι σαφέστατα μεγαλύτερη όταν πρέπει να κολλήσουμε ένα καινούργιο ή έναν υπάρχοντα μεντεσέ στο κάτω σημείο μιας υπάρχουσας πόρτας, που απέχει 20-25 πόντους από το έδαφος. Για αυτό υπάρχει κανένα tip?

  22. Καλησπέρα Σπύρο πολύ ωραία και κατατοπιστικα τα βίντεο που κάνεις!!!ήθελα να σε ρωτήσω κάποια πράγματα πως θα μπορούσαμε να μιλήσουμε???

  23. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!! Υγεία, χαρές και ευτυχία σε εσένα και την οικογένεια σου αδερφέ!!!Πολύ ωραίο και χρήσιμο το βίντεο. Πολύ ωραία ανάλυση. Επίσης πολύ εύστοχα και καλοπροαίρετα τα συμπληρωματικά σχόλια από μερικούς φίλους!! Αυτό που εκτιμώ ποιο πολύ σε εσένα όμως φίλε είναι η πραότητα και η καλή διάθεση!!! Δυστυχώς σε μερικούς λείπει!! Και δυστυχώς πάλη για αυτούς την κακομοιριά και την τοξικότητα ότι και να κάνουν δεν μπορούν να την μεταφέρουν σε εμάς !!! Ε αν δεν είναι ικανές και τέτοιες μέρες να τους φτιάξουν την διάθεση να απευθύνονται σε ειδικούς και να μας αφήσουν και εμάς που γουστάρουμε να απολαύσουμε τα ωραία βίντεο του Σπύρου! Όταν διαβάζω τα σχόλια μερικών φίλων του καναλιού που είναι εβδομήντα χρόνον και πάνε να αγοράσουν εργαλεία αγκαλιάζει η ψυχή μου. Αυτή η άνθρωποι πραγματικά δεν κάθονται στο καναπέ άπραγοι αλλά δημιουργούν και προσφέρουν ακόμη. Οπότε για μένα που είμαι 53 απαγορεύεται να τον κοιτάξω κιόλας τον καναπέ!! Κακώς σύμβουλος ο καναπές και η πολύ τηλεόραση. Το μόνο που σου προσφέρουν νομίζω είναι η πλύση εγκεφάλου και μαθήματα στο πως να σχολιάσουμε αρνητικά τα πάντα.. Οπότε όλοι έξω με οικογένεια, παρέα με φίλους, συζήτηση και καμιά μπύρα ? η ρακή!!! Η βραδιά είναι κατάλληλη!!!! Και αν είναι να πούμε καμία καλή κουβέντα για κάποιον ας τη πούμε, αν είναι να πούμε κακία ας σωπάσουμε καλύτερα!!! Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη σε όλους εσάς και τους αγαπημένους σας!!!

  24. Καλησπέρα Σπυρο Χριστός ανέστη ευχαριστώ πολύ για της γνώσης που μάς δίνεις είναι παραγματικα περισσότερο από έναν θησαυρό

  25. Κε. Σπύρο, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σας εύχομαι. Ότι πρέπει για εμένα αυτή τη στιγμή η παρουσίαση. Νίκος απο Μηχανιώνα.