Ελβετικός σουγιάς από την εποχή του MacGyver σε συνεχή χρήση. Τι εργαλεία έχει και πώς είναι σήμερα.




Έχω έναν ελβετικό σουγιά από τη δεκαετία του 80, ίσως και νωρίτερα και θα δούμε λίγο τα εξαρτήματά του και θα κόψουμε και ένα κλαδί. Δυστυχώς για τον σουγιά έπεσε στα χέρια μου όταν ήμουν σε μικρή ηλικία, αλλά αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να περάσει ένα σκληρό τεστ στα χέρια μου.

Βίντεο από το κανάλι Empnoia Crafts and DIY


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

8 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. Καλησπέρα ο victorinox που έχεις είναι πολύ παλιός παντως αν θες Μπορείς να των στειλεις στην αντιπροσωπεία που Είναι στην Αργυρούπολη των στέλνουν στην Ελβετία κ τα αλλάζουν όλα τα σπασμένα μέρη χωρίς κόστος απλός πληρώνεις τα μεταφορικά

  2. Δημήτρη θυμάμαι ότι οποίο παιδί είχε έναν τέτοιο σουγιά όταν ήμουν μικρός τον θεωρούσαμε σούπερ προνομιούχο. Είναι πραγματικά ένα πολύ χρήσιμο gadget για πολλές περιπτώσεις.

  3. εργαλεια για μια ζωη, προτιμω τα μικροτερα ωστε να εχω παντα ενα μαζι μου χωρις να πιανει χωρο-βαρος, νομιζω τα 150Ε ειναι παρα πολλα, ισως με 40-50 αγοραζεις ελβετικο που κανει ολα οσα εχει αυτο το παλιο μοντελο

  4. Νομίζω Πρόκειται για το εξαιρετικά σπάνιο μοντέλο Wenger Master sportsman, κατασκευασμένο την δεκαετία του 50…εκτός από την συναισθηματική αξία,έχει και ιστορική,συλλεκτική αξία πλέον.Επειδη οι ελβετικοί σουγιάδες έχουν εφ όρου ζωής εγγύηση αλλά και εξειδικευμένο σέρβις,θα μπορούσες να το στείλεις στην victorinox για επισκευή,αλλα πιστεύω λόγω ότι δεν κατασκευάζεται πλέον αυτό το μοντέλο και δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, πιθανόν θα σου στείλουν κάποιο τωρινό αντίστοιχο μοντέλο.