Κολληση αλουμινίου με Tig ac/ dc helix….. είναι αξιόπιστη ;


-2
-2 points



Ρυθμίσεις και αποτελέσματα …

Βίντεο από το κανάλι SK METAL SPIROS


Σου αρέσει; Μοιράσου το με τους φίλους σου!

-2
-2 points

35 Σχόλια

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  1. ΞΕΧΑΣΑ ΚΑΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΧΗ AL (ΕΩΣ 10mm) ΠΑΡΟΧΗ ΑΕΡΙΟΥ ARGON 100% MEΤΑΞΥ 5 -12 L/min max (ΟΧΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΜΗΝ ΞΟΔΕΥΕΤΕ ΑΣΚΟΠΑ ΤΟ ΑΕΡΙΟ, ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ). ΓΙΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΑΧΗ, ΜΙΓΜΑ ARGON HELIUM AΠΟ 25% – 75% ΑΝΑΛΟΓΑ, ΚΑΙ AC FRQ. ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.

  2. ΣΠΥΡΟ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ, ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ, Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΛΛΗΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ. ΕΧΕΙ CRAΚS, ΤΟ ΟΞΕΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΚΑΛΑ, ΚΑΙ ΤΟ OVERLAP ΜΙΚΡΟ. ΓΙΑ 2mm AL,ΘΕΛΕΙ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ PEAK CURRENT( ΠΕΡ. 100Α) & BACKGROUND ΠΕΡ(40-50Α) ., TO AC BALANCE (CLEAN WD ΣΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ) ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 55-70%, TO FALL TIME ΒΑΛΤΟ ΣΤΟ 3+ (ΝΑ ΚΡΥΩΝΕΙ ΠΙΟ ΟΜΑΛΑ Η ΚΟΛΛΗΣΗ, ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΣΤΟ AL), ΤΟ POST TIME ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5-6 SECS (ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΡΥΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ 55-70% CLEAN WD !). ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ Η ΑΚΙΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 2,4 100% ΒΟΛΦΡΑΜΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΞΤΡΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ( ΑΛΛΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΩΝΟ ARC ) , η' 1,6mm ΑΠΟ ΚΡΑΜΑ ΜΕ ZIRKON η' 2% CERIATED. Η ΒΕΡΓΑ AL 1,6mm. AYTA ΚΑΙ ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, AΠΟ ΕΝΑ ΓΕΡΟ.

  3. Σπύρο εσύ που έχεις δοκιμάσει και imperia ac dc και Helix ac dc αν δεν ήταν πρόβλημα η διαφορά χρημάτων ποια θα συνιστούσες σε κάποιον που δεν έχει μεγαλη εμπειρία;Σε ευχαριστω

  4. Σπύρο έχω κολλήσει με tig dc σίδερο, βέβαια στην αρχή δεν τα κατάφερνα αλλά μετά από λίγο το αποτέλεσμα ήταν καλύτερο και η κολληση ομοιόμορφη. Θα ήθελα να ρωτήσω σε καρτερ κινητήρα τι φιλερ θα πρότεινες; βλέπω ότι συστήνουν το 4043 για ρωγμές ενώ το 5356 για γεμίσματα που είναι πιο ανθεκτικό. Εσύ τι προτείνεις; είναι σωστά έτσι όπως τα λέω; έχεις να προτείνεις κάποιο φιλερ για γενική χρήση;

  5. Καλησπέρα Σπύρο και χρόνια πολλά.
    Με αυτή την μηχανή μέχρι τί πάχος ελάσματος μπορείς να κολλήσεις;
    Πρόκειται να αγοράσω μία παρόμοια μηχανή και είμαι στο δίλημμα μεταξύ αυτής και της Imperia TIG 202P AC/DC.
    Σε κάποιες μηχανές τα ονομαστικά τους αμπέρ δεν είναι πραγματικά. επιλέγεις π.χ. 180 Αμπέρ αλλά τα πραγματικά στην τσιμπίδα είναι λιγότερα. Έχεις διαπιστώσεις κάτι τέτοιο σε αυτήν την μηχανή; Και το ρωτάω γιατί το πρόβλημα θα είναι στο κόλλημα αλουμινίου όπου θέλεις ένταση ρεύματος.
    Ευχαριστώ Τάσος

  6. Καλημέρα φίλε συγχαρητήρια για το κανάλι σου.. Μια ενημέρωση ως προς την συγκολληση tig είμαι επαγγελματίας συγκόλλητης και πιστεύω ότι ένα πεταλ θα σου ελευθερώσει το μπουτον της τσιμπιδας απο το χέρι σου θα έχεις πιο σταθερές κολλήσεις λόγω του ότι θα μπορείς να κρατήσεις άνετα την τσιμπιδα σου σαν στυλό.. Φιλικά πάντα.. Συνέχισε αυτό που κάνεις βοηθάς πολύ τον κοσμο

  7. Σπύρο θα μπορούσες να με βοηθήσεις με της ρύθμισης. θέλω να κολλήσω γαλβανηζε 1mm με την tig .για αρχή πόσο αέριο Αμπερ
    Γενικά τί θα έκανε εσύ

  8. Σπύρο ωραίο βίντεο, πολύ ευχάριστο απλά πιστεύω πως άρχισες να ταΐζεις νωρίς, θέλει λίγη υπομονή το αλουμίνιο και τιτάνιο. Όπως κ να έχει συγχαρητήρια για το κανάλι και τα βίντεο.

  9. Σπύρο καλησπέρα, μπορεί να εξηγήσεις λίγο σε ένα βίντεο αυτό με τους παλμούς;
    Ποτε βάζουμε χαμηλούς παλμούς και πότε υψηλούς;
    Αν καταλαβαίνω καλά, χαμηλούς βάζουμε σε πολύ μικρά και λεπτά μεταλα για να μην ανεβάζουν θερμοκρασία,; το 2Τ και 4Τ τι κάνουν ακριβώς;

    Αν έχεις όρεξη κάνε ένα αναλυτικό βίντεο με δοκίμια και ρυθμίσεις.

  10. Για σου Σπύρο ! Συγχαρητήρια για τά ωραία καί ενδιαφέρον θέματα πού αναλυτικά εξηγείς !!! Θα ήθελα αν μπορείς να αναφέρεις μία κόλληση Με tig σε ότι να ναι μέταλο. Με απλή μηχανή ινβερτερ!! Σε ευχαριστώ !!!

  11. Σπυρο σκεφτομε να αγορασω την συγκεκριμενη ηλεκτροκοληση tig αλλα ειμαι ασχετως με αυτη τη μεθοδο κολλησης .Θα δισκολεφτω με της ρυθμισεις ,θα μπορω να πονταρω στην βοηθεια σου σε αυτο το δυσκολο κοματη ?

  12. Συγχαρητηρια ,,ο ορος ερασιτεχνης δεν ειναι μειωτικος αντιθετως μαλλιστα διοτι ειαι ερωτας..εχω αγορασει προσφατα μια AC/DC και ειμαι στην προμηθεια μανομετρων ,φιαλης και ενος σταντ που θα φορτωσει πανω κουτια με βεργες ηλεκτρονικη μασκα και αλλες μηχανες..προτεινεις κατι για μανομετρα -φιαλη?

  13. Σπύρο καλησπέρα . ενδιαφέρομαι για μια μηχανή AC DC Tig.και η συγκεκριμένη μου φαίνεται ενδιαφέρουσα.αλλα στο Σκρουτζ δεν υπάρχει διαθέσιμη.μηπως μπορείς να με κατατοπισεις για να παραγγείλω και εγώ μία; ευχαριστώ

  14. Καλησπερα και απο μενα παρακολουθω καιρο το καναλι εχω μια ερωτηση ασχετη εχει κολληθει μια εξατμιση με συρμα ο μαστορας που την κολλησε αφησε κενα φαινονται μαυριλες που σημαινει οχι καλη κολληση τσαπατσουλιες εγω πως μπορω να το διορθωσω;;εχω ακουσει οτι υπαρχει ειδικη κολλα για να καλυφθουν αυτα τα κενα ειναι σωστο αυτο η καλυτερα να παω αλλου να χαλαστει και να κολληθει με το σωστο συρμα;;γιατι μαλλον ηταν και λαθος το συρμα.

  15. την καλησπερα μου κ,ευχομαι παντα Υγειης κ, μεταδοτικος στην πορεια της μαθησης ! Εχω ομως καποιες απορριες για τις μυτες (χρωμα ) το κεντρο συγκολησης συνιστα ασπρο -παλιος τεχνιτης μιλαει για κοκκινο σε αναφορες στο δυκτυο μιλανε για χρυσο. Τι ειναι τελικα σωστο? β) εχουμε παλμο στην κολληση ειναι απαραιτητο ? γιατι βλεπω αρκετους να δουλευουν χωρις παλμο. γ) σε παλαιοτερες δοκιμες δεν εβγαζα ακρη ουτε με μυτες ρυθμισεις τροχισματα (γωνιες) αλαζοντας την πιεση στο αργκον απο το 8 στο 15 βελτιωθηκε 70/100 η κοληση .Τελικα πια ειναι η σωστη πιεση ! καλο βραδυ κ,ευχομαι ναχεις γεματες παντα τις (μπαταριες σου) !

  16. Πολύ ωραία τα αποτελέσματα της. Για προχώρα και σε γέμιση υλικού να δούμε πως ανταποκρίνετε!
    Καλημέρα!

  17. Spiro min ksanales gia emas tous erasitexnes!!!… Giati aderfe den ise pleon erasitexnis ala epaggelmatias 🙂 poli kalos kiolas !
    Ida xtes enanastora kaggela ipotithete xronia epaggelmatias ixe poles atelies se genikes grames stin doulia oso afora kolisis.. den ixe kathares kolisis…..

  18. Φοβερός για μια ακόμα φορά μπράβο!!! Είσαι ο μοναδικός που είτε το βίντεο σου είναι 2 λεπτά είτε 200 δεν βαριέσαι να το παρακολουθείς!!!

  19. Σπυρο καλησπερα. Συγκολληση αλουμινιου μονο με τετοιου τυπου μηχανη γινετε?με dc lift tig μπορεις να κολλησεις?

  20. Μία χαρά είναι το αποτέλεσμα σου φίλε μου το αλουμίνιο θέλει πολλές ώρες δουλειάς και περιπλοκότητας και επειδή το πήρα και εγώ αυτό το μηχάνημα από το φίλο σου είναι καλό πολύ καλό για τα λεφτά του και εύκολο στο καλιμπράρισμα του γιατί μπορείς σε πραγματικό χρόνο να παίξεις με τα ποτενσιόμετρα

  21. Δεν είναι και πάντα τόσο εύκολο το αλουμίνιο…υπάρχουν αλουμίνια (ποτισμένα ) στο λάδι η σε διάφορα άλλα που δεν σε αφήνουν να τα συγκόλλησης τόσο εύκολα!!όπως και τα κράματα!

  22. φιλε και παλε καλισπερα κολανε ολες η κολισης το αλουμινιο η ακομα και μαντεμη ξεκιναο τορα και με πλες αποριες σορι φιλαρακι